Велорали "Черни връх" 2010

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Велорали "Черни връх" 2010

Мнениеот X_NRG » Нед Окт 03, 2010 1:47 am

ВЛАДОООООО!!!!!!!!!!! :beer: :beer: :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот Inzagi » Нед Окт 03, 2010 5:23 am

какъв модел e Specialized-а
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот niki_can133 » Нед Окт 03, 2010 7:00 am

Кога ще излязат резултатите на сайта velorali.com
Бях на Първо място при юношите
Изображение
niki_can133

Рейтинг: 986

Мнениеот TheAnimal » Нед Окт 03, 2010 9:32 am

Имам една чуденка. Натали(мисля че така се казваше жената на vpravov) финишира 3-та сред жените, а беше наградена една възрастна дама, която финишира поне час след нея? От какво се определя крайното класиране или БКС пак показват че немогат да измерват правилно? :dontknow:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Окт 03, 2010 10:04 am

TheAnimal написа: От какво се определя крайното класиране или БКС пак показват че немогат да измерват правилно? :dontknow:

Кой казва, че изобщо знаят как се измерва време на МТБ състезание?
На Сопот доказаха това!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Re: Търговищка група

Мнениеот stier » Нед Окт 03, 2010 10:47 am

Отлично представяне на Христина Козарева и Дамян Карагларски от клуб,, Одрински МТБ Габрово '' във велорали ,,Чернивръх'' 2010 в което взеха участие 138 състезатели от цялата срана .Христина беше най-бърза при жените и спечели първото място, а Дамян със силното си каране отново доказа ,че е един стабилен състезател и неслучайно е в първата десятка.Честито. :agree: Годеем се с тях. :bowdown:
stier

Рейтинг: 1205

Мнениеот eMcKu » Нед Окт 03, 2010 10:54 am

Inzagi написа:какъв модел e Specialized-а

Stumpjumper
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот outfaced » Нед Окт 03, 2010 10:56 am

HepBeH_XaMcTep написа:Имам един въпрос към организаторите, на който искам смислен и ясен отговор!
Защо участници в отбор не участват в класиране за "най-бързо спускане" ?!?!?!?
:angfire:

Без да омаловажавам постижението на Ники (1 час си е яко, за такова тежко спускане), но начина по който се отчита времето за спускане (от чекване на контрола Черни Връх до финала) изключва доста хора от съревнованието в тая дисциплина. При това положение в това време се включва хапване, пийване, екипиране, бичене на айляк и прочие дейности на върха, на които всеки е наблегнал различно :D
Тъй че какво се връзваш ... нали си направи кефа :D (като всички останали отишли основно с тая цел).
Екстра време, класически як маршрут, хубава маркировка, чайче с ромче и мед на контролите и готини хора наоколо ... какво повече ти трябва. :clap:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Окт 03, 2010 11:09 am

Знаех, че засичат спускането от момента, в който пристигнеш горе!
От този момент до малко след финиширането ни - имаме около 55-6 минути до Бояна....
Дори до колкото гледах класирането от предишни години - Изобщо не се включва междинното време (Контролата на Черни Връх) при отборите....
Би трябвало отборите да се вземат една идея по-сериозно... все пак не един, а 2/3-ма постигнат силен резултат( справка - 24ч маратона тази година!)
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот outfaced » Нед Окт 03, 2010 11:33 am

Лично аз не мисля, че трябва да има награда за спускане. Чара на това състезание е именно, че комбинира яко катерене с яко спускане и те не трябва да се гледат поотделно.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот slavei » Нед Окт 03, 2010 11:34 am

outfaced написа:
HepBeH_XaMcTep написа:Имам един въпрос към организаторите, на който искам смислен и ясен отговор!
Защо участници в отбор не участват в класиране за "най-бързо спускане" ?!?!?!?
:angfire:

Без да омаловажавам постижението на Ники (1 час си е яко, за такова тежко спускане), но начина по който се отчита времето за спускане (от чекване на контрола Черни Връх до финала) изключва доста хора от съревнованието в тая дисциплина. При това положение в това време се включва хапване, пийване, екипиране, бичене на айляк и прочие дейности на върха, на които всеки е наблегнал различно :D
Тъй че какво се връзваш ... нали си направи кефа :D (като всички останали отишли основно с тая цел).
Екстра време, класически як маршрут, хубава маркировка, чайче с ромче и мед на контролите и готини хора наоколо ... какво повече ти трябва. :clap:

Хубаво критикуваш, но защо не даваш предложение за по-добър вариант за отчитане на времената?

Между другото - не ми се връзва състезание и "хапване, пиене, бичене и тн.." Някак си са несъвместими едно с друго.
И да не забравяме, че докато се "хапва, пийва и тн" си почиваш. Затова, ако засичането на спускането започва от яхването не велосипеда то пак нямаше да е честно, защото едни хора щяха да почиват по-дълго време.
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Рейтинг: 1350

Мнениеот did » Нед Окт 03, 2010 11:38 am

slavei написа:Хубаво критикуваш, но...

Къде пък видя критика :dontknow:

Колкото до "несъвместимостта" на "състезание" с "хапване и пийване", явно си проходил в някоя шосейна школа и не си наясно с философията на планинското колоездене. Колко от тези 138 участника са отишли там заради класирането, а? Я помисли пак!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот slavei » Нед Окт 03, 2010 11:48 am

did написа:
slavei написа:Хубаво критикуваш, но...

Къде пък видя критика :dontknow:

Колкото до "несъвместимостта" на "състезание" с "хапване и пийване", явно си проходил в някоя шосейна школа и не си наясно с философията на планинското колоездене. Колко от тези 138 участника са отишли там заради класирането, а? Я помисли пак!

Човека мърмори за класирането на спускането. Това ме навежда на мисълта, че е там заради класирането.

пп
Това, че не ме познавате, не означава че карам шосейка. Проста карам рядко и не спирам по кръчмите. :beer:
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Рейтинг: 1350

Мнениеот nicky bike » Нед Окт 03, 2010 11:53 am

HepBeH_XaMcTep написа:Знаех, че засичат спускането от момента, в който пристигнеш горе!
От този момент до малко след финиширането ни - имаме около 55-6 минути до Бояна....
Дори до колкото гледах класирането от предишни години - Изобщо не се включва междинното време (Контролата на Черни Връх) при отборите....
Би трябвало отборите да се вземат една идея по-сериозно... все пак не един, а 2/3-ма постигнат силен резултат( справка - 24ч маратона тази година!)

Педполагам ,че ако познавам по добре трасето бих се спуснал и по добре, но... за сега и това е добре за мен. :beer:
Освен ,че карах понаправих и някоя снимчица. :popcorn:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот outfaced » Нед Окт 03, 2010 12:44 pm

nicky bike написа:Освен ,че карах понаправих и някоя снимчица. :popcorn:

:agree:
готини снимки
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Окт 03, 2010 12:57 pm

nicky bike написа:Педполагам ,че ако познавам по добре трасето бих се спуснал и по добре, но... за сега и това е добре за мен. :beer:
Освен ,че карах понаправих и някоя снимчица. :popcorn:

Винаги има мято за подобрение! :))))

Ето ги снимките, които чаках!!!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот vlassadar » Нед Окт 03, 2010 2:18 pm

Първо, благодарско за страхотното състезание! Тази година имаше повече тръпка за мен, зарадо гоненето и пазенето на първото място. За нас с Жоро си беше максимума, и двамата не прекалявахме с рисковете надолу, нагоре не оставахме гладни и жадни, което е ключово в това да караш без да спираш. Имахме и още един печеливш ход, без който щяхме да сме доста по-бавни нагоре, но това вече е тайна ;) браво, Жоро! През върха спряхме само да мушнем по 1 чай и вафла и преди да изстинем изпердашихме надолу. С идеята че на спускането ще си починем :) До финала бяхме изпълнени с вълнение, Жоро не беше карал този маршрут, но аз го знаех идеално, както и по-бързите линии за спускане, местата, на които трябва да внимаваме да не спукаме гума, точните места за сваляне и вдигане на седалките... И малко късмет, да мине всичко гладко, почти без произшествия.
Единственото място, където не беше ясно на много хора откъде да минат, беше финала. След толкова многото и хубави стрелки, там те липсваха и доста хора го пресякоха от обратната страна.
А другата ми вметка е към времеизмерването. Нашето време ако се сумира като сбор от това на участниците в отбора, в случая 8:35.00, значи, че втория отбор трябваше да е последен, тъй като в него участваха трима души, т.е тяхното "отборно" време изчислено по този начин е 13:30.00. Липсва здрава логика, нали?
И оттам идва втория им пропуск - явно е, че не се отчита времето за спускане на отборите, или се умножава по 2, както и крайното им време. А Тошето и Хамстера се изкъртиха да качат тежките си машини до върха, след което са изкъртили и камъните, скоковете, и виражите и стълбите надолу. И според хронометъра на Хамстера са слязли за 55 минути, което е напълно реално при скоростите, с които са карали по каменистите пътеки, по които повечето караме внимателно. Добре че Ники е първия спускач да не ме е яд, честито да му е, много се изкефих на това!
Ники, снимките ти са страхотни, ще има да позираме като караме заедно...
Аватар
vlassadar

Мнениеот outfaced » Нед Окт 03, 2010 4:01 pm

slavei написа:Човека мърмори за класирането на спускането. Това ме навежда на мисълта, че е там заради класирането.
пп
Това, че не ме познавате, не означава че карам шосейка. Проста карам рядко и не спирам по кръчмите. :beer:

Изображение
хаха, съвсем не си наясно кой кой е и за какво е там :D
Спирането по кръчмите (лежането на полянки) освен всичко друго означава да поопознаеш хората с които караш, да си полафите за това онова, да си споделите случки и приключения и тн. Или иначе казано, неразделна част от философията на планинското колоездене с приятели. Щот тия дейности трудно се отдават като пуфкаш нагоре или свистиш надолу.

И по темата ... не четеш правилно. Аз съм последния пукащ му за класирането. Критиките ми са по-скоро като на наблюдател и организатор на подобни прояви ;) и бяха не относно това, как се засича спускането, а че въобще се засича и има награда за него.
В тоя ред на мисли да питам, а защо няма награда за най бързо изкачване :idea: ... след като сме тръгнали да цепим състезанието на две, някак си не е правилно за спускачите да има, а за катерачите да няма.
Но пак да кажа, глупаво е да се делят. Всеки може да иде само за едното или другото и да избие рибата. Смисъла на състезанието обаче е да минеш цялото трасе първи и да покажеш комплексни умения. Това трябва и да си остане акцента.
Ако толкова се държи да има награда и за спускане, нека е неофициална и да не се акцентира на нея и да има тогава и за изкачване.

И като сме почнали с критиката ... да не пропуснем:

Извикването по имена преди старта, отнело има няма половин час. :eek3:
Най комичното на цялата ситуация беше, че по време на "сутришната проверка" трябваше и да се надвикваме и с музиката :lol:

Старт финала беше на линия на доста редовно минаващ автобус на улица тясна почти толкова, колкото да мине въпросния :magnify:

На фона на всичко останало, което беше 6+ просто малко кофти изпъкнаха тия неща.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот kvelikov » Нед Окт 03, 2010 4:33 pm

Ето ви още един аспект, който незнайно защо никой не отчете:

Не ви ли липсваха едни 10-тина души, отявлени състезатели, които по това време бяха в Загорето...? :dontknow:
Я си представете какви времена щяха да дадат те, въпреки, че тази година Федята "почти" догони Клепе от 2009-та...
Не казвам, че ми липсваха вчера, защото иначе нямаше да се намърдам в десятката, но все пак е добре да се отбележи за протокола.
Както бях писал и нагоре из темата, от дефекта стана ефект - най-после видяхме и други лица на стълбицата!
Това, обаче, не означава, че тези 10-тина души не съществуват. :nono:
Освен това вчера имахме невероятен късмет с времето.
Я си спомнете какво беше миналата година - студ, влага, хлъзгав камънак...

Важното е, че всички показахме добри времена и че липсваха неспортсменски прояви!
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Tyno » Нед Окт 03, 2010 4:39 pm

А за мен награда няма ли, че се качих и спуснах с 20Кг.колело..... :crazy: :wavey:
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот balki » Нед Окт 03, 2010 5:21 pm

Честито на всички участвали в проявата! На мен ми беше за първа година и се записах като на шега подхвърлена от вело-дружките. Сега след като всичко приключи много се радвам че участвах. Казвам сега, защото докато слизахме надолу трасето ми идваше твърде тежко на много места некараемо, което беше така и заради велосипедът ми, a и умората си каза думата.

Чайчето и фафлите дойдоха точно на време, за което бях приятно изненадан :-) Браво на организаторите за добрата маркировка, с малко повече гледане никъде не сме се губили, а и на по-ключовите места имаше хора. Успях да си поговоря с някои от хората по пътя нагоре и като цяло всички бяха приятелски настроени (ако се познаят, Краси, Ники, Любо и др.), което потвърждава факта, че това е по-скоро организирано каране, отколкото състезание. Догодина живот и здраве пак!

П.С.: Разменям тениска XXL за L :D сериозно.
Аватар
balki

Рейтинг: 1242

Мнениеот outfaced » Нед Окт 03, 2010 6:29 pm

kvelikov написа:Не ви ли липсваха едни 10-тина души, отявлени състезатели, които по това време бяха в Загорето...? ...

Това си беше ясно още преди старта, но както се каза донякъде е нормално и все по-често ще се случва.
Аз се радвам, че те отидоха на Стара Загора. Така се получиха две хубави състезания. Можеха разбира се да са по-хуабви, ако не бяха в един ден. :peace:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот eMcKu » Нед Окт 03, 2010 7:01 pm

outfaced написа:В тоя ред на мисли да питам, а защо няма награда за най бързо изкачване :idea: ... след като сме тръгнали да цепим състезанието на две, някак си не е правилно за спускачите да има, а за катерачите да няма.

Добре, ти гледа ли награждаването ? ;)
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот outfaced » Нед Окт 03, 2010 7:15 pm

eMcKu написа:Добре, ти гледа ли награждаването ? ;)

аха ... е ако е имало, ОК :peace:
определено не се чу, така както се чу това за спускането :D

bokichaa написа:Далеч сме от това, време!
Да, можехме да имаме две хубави мероприятия.. :agree: , не че сега са лоши, но сме една шепа хора да се делим, все още.
:beer
И, аз исках да споделя емоции с вас на Черни връх, и ако БЯХМЕ, щяхме ли да помрачим емоцийте на всички останали...ММММ???

не разбира се, грешно ме разбра :) ... Изцяло съм на твоето мнение (и го казах още някъде в началото на темата същото), но щеше да е жалко за мероприятието в Стара Загора, ако всички бяха дошли на Витоша. При така създалата се ситуация, все пак се получиха две сериозни състезания, в които имаше не само айляци кат нас :D
Последна промяна outfaced на Нед Окт 03, 2010 7:19 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
outfaced

Мнениеот Джанджев » Нед Окт 03, 2010 10:25 pm

Не знам доколко са липсвали "10-тината" състезатели и дали състезанието е загубило от това, ама с тазгодишното си време миналата година съм щял да съм 15-ти, 16-ти, а сега май 41-ви завърших. Та "имената в спорта" може да ги нямаше, но мисля, че средното ниво се е вдигнало доста спрямо миналта година. Като излезне официалното класиране може да се провери със сигурност. :beer:
Shturkur Bike Team
Аватар
Джанджев

Рейтинг: 1270

Мнениеот codename47 » Нед Окт 03, 2010 10:34 pm

stilo написа:Мислим, мислим...ама младите предпочитат "моторчетата" и "скафандърчетата". Собствената тяга не е на почит в днешни времена. Разчита се на гравитацията :D

GET DIRTY :D
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот kvelikov » Пон Окт 04, 2010 7:09 am

Джанджев написа:... "имената в спорта" може да ги нямаше, но мисля, че средното ниво се е вдигнало доста спрямо миналта година...

Абсолютен факт!
Съвсем логичен при това.
Зарибих се миналата пролет и даже курбел не знаех какво е, а сега карам Scott Genius и гоня ако не първите, то поне първата дузина... :blush:
При това не съм от състезателите, а от туристите.
Мога да посоча поне още 10-15 човека, които са на моя хал - ако бяха с по-добри велосипеди, щяха да са още по-напред!
Увеличава се броя на събитията (виж М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р., Платото), хората бавно, но сигурно, обновяват байк-парка.
Ако не ни мине ... път, само с формата М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. догодина ще има минимум ЧЕТИРИ съБития!
Я си представете ако Теодор (Козер) подкара 10 кг. байк... :praying: Ще засрами 90% от състезателите, пък били те платени или не!
Или онзи сладур от Банско (човекът без седалка) - изкара близо 30 км. баири само на педали и беше сред първите!!!
Все повече спортни натури яхват велосипеди и след като преживеят 1-2 "странни" покупки, се сдобиват с класни машини, научават се на трикове и шукарии, при това без излишни "стимули"... :nono:
Не са малко и "шосейките", които къде по принуда, къде от интерес към чистия въздух и красивите гледки, се запалиха и буквално ринат нагорнищата (а вече проявяват интерес и към надолнищата...)!
И без да съм адвокат на Вуте, пак ще припомня за всички, които го недолюбват:
молете се повече такива да идват в БГ, за да дърпат Кервана!
Керванът така е увеличил средната си скорост, че скоро Тошко и още 2-3 момчета спокойно ще си карат ако не пред, но поне редом с Клепе! :agree:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Окт 04, 2010 7:26 am

Джанджев написа:Не знам доколко са липсвали "10-тината" състезатели и дали състезанието е загубило от това, ама с тазгодишното си време миналата година съм щял да съм 15-ти, 16-ти, а сега май 41-ви завърших. Та "имената в спорта" може да ги нямаше, но мисля, че средното ниво се е вдигнало доста спрямо миналта година. Като излезне официалното класиране може да се провери със сигурност. :beer:

Извинявай, че ти разбивам илюзиите, но тази година атмосферните условия нямаха нищо общо с тези от миналата. Следователно и дума не може да става за сравнение между времената от двете състезания. А и по-голямата масовост се дължеше основно на по-хубавото време.

Средното ниво може и да се е вдигнало, но е малко трудно това да се докаже само със сравнение между ЧВ2009 и ЧВ2010.

Напълно подкрепям тезата, че състезания като Средна гора и Черни връх НЕ бива да бъдат на една дата, за да могат всички, които имат желание, да участват.

Иначе, браво на организаторите на Черни връх! Маркировката наистина беше много добра (с едно изключение точно преди финала).
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Окт 04, 2010 7:47 am

Последните ~2 км. са същите като началните 2 км, за това не слагат подробна маркировка там.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот vlassadar » Пон Окт 04, 2010 8:59 am

Ейй много наспамихте темата, обърна се на чат на съвсем друга тема. Важното в тия състезания е да се палят повече хора по планинското колоездене и тръпката към планината въобще. От там тези хора ще палят познатите си и т.н. А както много пъти много от нас са казвали, състезанието е със самия себе си. Знам си нивото и ми харесва като си го надмина, това ми стига. Но това не ми е фикс идея, няма какво да си доказвам. Плана ми е за още 30-тина години каране и кефене, а за тази цел трябва да си пазя здравето.
А състезанието в буквалния му смисъл е между първите 10-ина +другите 10-ина, които ги нямаше. Т.е 10-15% от участниците.
Тошо и Пешо, не знам какво сте мерили, ама в резултатите излиза, че сте се спуснали от контрола Ч. връх до финал за близо час и половина :dontknow: Така излиза че Ники съвсем заслужено е спускач №1 :clap:
:peace:
Аватар
vlassadar

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания