Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Окт 18, 2010 3:21 pm

uBaH написа:BurNiNg_IcE, гледай параметъра stack height - това трябва да е точно висичината на външната част на чашките.

Мерси за отговора, след като търсих в Inet относно всички чашки горе се оказа, че Tioga-та са най-ниски.
П.П. Неможах да намеря информация за нито 1 VP или Pro. :crap:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот XEK » Сря Окт 20, 2010 11:45 pm

абе какво прави бусът на РАМ пред входа ми?!?!?????!
и вътре има кашони!!!!
излизам към 20.00, прибирам се към 00.30 и гледам нашия спрял като цар пред входа, пък то голем бус, не като А класа...бааси, гледам вътре фраш с кашони. :idea:
а то си е баш лицензираният, официален, фирмен бус на РАМ, даже си има секретната лепенка SRAM, сложена точно където се отваря вратата, на ръбчето на вратата и каросерията
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Окт 20, 2010 11:51 pm

XEK написа:абе какво прави бусът на РАМ пред входа ми?!?!?????!
и вътре има кашони!!!!
излизам към 20.00, прибирам се към 00.30 и гледам нашия спрял като цар пред входа, пък то голем бус, не като А класа...бааси, гледам вътре фраш с кашони. :idea:
а то си е баш лицензираният, официален, фирмен бус на РАМ, даже си има секретната лепенка SRAM, сложена точно където се отваря вратата, на ръбчето на вратата и каросерията

Поне взе ли си някой друг кашон, гледам си го проучил? :D
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот maverick4o » Чет Окт 21, 2010 6:09 pm

Колко мл.масло да сложа в вилка Дуро ?!
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот PRobably » Чет Окт 21, 2010 11:27 pm

К'во стана с ФЕДЕРАЦИЯТА ?! :rofl:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот webster1102 » Пет Окт 22, 2010 11:06 am

Някой има ли напредстава колко взимат БАС за избиване на конус и набиване на нов?
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Окт 22, 2010 11:15 am

webster1102 написа:Някой има ли напредстава колко взимат БАС за избиване на конус и набиване на нов?

:offtopic: Избий го сам, не е трудно трябва ти чук и плоска отвертка. Хващаш и почваш да удряш м/у конуса и короната и ще излезе.
А за набиването или пак с ответка и чук или с тръбата на прахосмукачката(аз така го правя). :beer:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот bio » Пет Окт 22, 2010 11:17 am

защо оставам с впечатление, че тук никой не чете какво пише другия, а просто набираме текст и enter
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот webster1102 » Пет Окт 22, 2010 11:31 am

BurNiNg_IcE написа:
webster1102 написа:Някой има ли напредстава колко взимат БАС за избиване на конус и набиване на нов?

:offtopic: Избий го сам, не е трудно трябва ти чук и плоска отвертка. Хващаш и почваш да удряш м/у конуса и короната и ще излезе.
А за набиването или пак с ответка и чук или с тръбата на прахосмукачката(аз така го правя). :beer:

Повярвай ми,пробвах се един приятел с нещо още по плоско(длето) и то се затъпи.А и не искам да си драскам короната.В БАС би трябвало да имат специален инструмент за тази цел.
Аватар
webster1102

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Окт 22, 2010 11:48 am

@webster1102 ми на мен като ходих в Веломания преди ми я избиха с отвертка и аз от тогава сам си ги махам и слагам. :)
Иначе надали ще ти вземат много, макар че за да се докопат до него, трябва да ти разглобят половината колело, така че немога да ти кажа колко точно ще ти вземат. Ама не ми се вярва да е повече от 5лв. ;)
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот webster1102 » Пет Окт 22, 2010 11:51 am

BurNiNg_IcE написа:@webster1102 ми на мен като ходих в Веломания преди ми я избиха с отвертка и аз от тогава сам си ги махам и слагам. :)
Иначе надали ще ти вземат много, макар че за да се докопат до него, трябва да ти разглобят половината колело, така че немога да ти кажа колко точно ще ти вземат. Ама не ми се вярва да е повече от 5лв. ;)

Прав си,и аз си го избих стария конус с отверка,но беше къде-къде по-лесно.Както със сигурност знаеш,има едно улейче от вътрешната страна на вилката.Конусът дори не е стигнал до там.
Аватар
webster1102

Мнениеот NWD » Съб Окт 23, 2010 9:26 pm

Извинявам се че питам, но никъде не намерих нужната информация-къде в София мога да намеря накладки за Авид бб5 и горе долу ако може ориентировъчна цена :bowdown: Благодаря предварително :beer:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот webster1102 » Съб Окт 23, 2010 11:58 pm

NWD написа:Извинявам се че питам, но никъде не намерих нужната информация-къде в София мога да намеря накладки за Авид бб5 и горе долу ако може ориентировъчна цена :bowdown: Благодаря предварително :beer:

http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 699&lang=2

Търси повече другия път. :beer:
Аватар
webster1102

Мнениеот NWD » Нед Окт 24, 2010 6:09 pm

Не се сетих да проверя в Байк центъра, мерси! :beer:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот uBaH » Нед Окт 24, 2010 7:30 pm

И аз да попитам нещо тъпо :D

Днес си монтирах новата вилка, и всичко беше добре, докато не стигнах до спирачката ...
Avid BB7, 185 mm G2CS диск, 185 mm Avid post mount преходник, шайби и болтове с правилната дължина - уж всичко, което е необходимо за да нямам проблеми с монтажа. Да, ама не.
Вижте сега снимката:

Изображение

Когато затягам горния болт, на мястото отбелязано със синьо лъсва луфт - все едно на преходника му липсва "дължина" в тази част. Ако в това положение продължа да навивам долния болт (при разхлабен горен!), целия калипер се усуква и губи перпендикулярност спрямо равнините на болтовете - означил съм го с червено. Което всъщност е нормално до някаква степен, но в един момент усукването става прекалено и горното ухо на калипера започва да задира в резбите на болта.
За момента със сложил една шайба на мястото означено със синьо, което до някаква степен решава проблема със усукването на калипера. По-добре ще е, ако сложа поне още една.
И все пак - какво не е в ред с тази ситуация?
Аватар
uBaH

Мнениеот ico 1 » Нед Окт 24, 2010 8:04 pm

Преходника да не е шлайфан по-рано от някой разбирач?
Аватар
ico 1

Мнениеот kkotev96750524 » Нед Окт 24, 2010 8:10 pm

След като си сглобих вилката стегнах всичко има някакав луфт моля помогнете.Луфта е отдоло на рамката кадето се слага някакав лагер и след това вилката.
Не е важно с какво колело караш,а с кого го караш.
Аватар
kkotev96750524

Рейтинг: 1203

Мнениеот Alpina » Нед Окт 24, 2010 8:15 pm

Къде ти е луфта, какво си затягал и в каква последователност?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kkotev96750524 » Нед Окт 24, 2010 8:20 pm

Alpina написа:Къде ти е луфта, какво си затягал и в каква последователност?

Първо затегнах чашката след това короната на вилката и след това двата болта на лапата.А луфта не е във вилката,а е някаде при лагерите. За първи път си монтирам двукоронна вилка и за парви път монтирам вилка :D
Не е важно с какво колело караш,а с кого го караш.
Аватар
kkotev96750524

Рейтинг: 1203

Мнениеот uBaH » Нед Окт 24, 2010 9:12 pm

ico 1, не е шлайфан. Боята си седи от всички 4 страни :dontknow:
Аватар
uBaH

Мнениеот kubetata » Нед Окт 24, 2010 9:46 pm

@Иван- Като стегнеш всичко калипера опира ли в преходника??? Аз също съм с ББ7 и Г2 185 Пост маунт :D
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот PRobably » Нед Окт 24, 2010 10:05 pm

Ммм ми то това моя преходник бе...Аз съм го карал с домейн или по-скоро монтирал съм го на домейн и не съм имал проблеми.Не е шлайфан или такива глупости,болтовете са достатъчно дълги,не мога да си обясня от къде идва проблема.Като си с шайби всичко нормално ли е,ако да караи си го така.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Окт 24, 2010 10:09 pm

@PRobably Tвоя е! :beer:

П.П. Някой ми беше казвал че като слагаш спирачка на Авид, с въпросните шайби преди да я стегнеш добре, трябва да се стисне лостчето на спирачката и докато е стиснато да се стегне и спирачката. :beer:
Последна промяна BurNiNg_IcE на Нед Окт 24, 2010 10:22 pm, променена общо 1 път
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот evgeni_vd » Нед Окт 24, 2010 10:16 pm

Хм.@Иван, аз мисля, съдейки по снимката, че трябва да придържаш леко калипера докато затягаш за ушите.За да не се изкривят шайбите.После при настройката, леко, ама леко отхлабяш болтовете, стискаш лостчето и затягаш отново внимателно и малко по малко.Половин оборот на единия, половин на другия болт.Успех.

П.п ако има някой колега да ти държи лостчето стиснато, а ти с да пръдържаш с едната ръка калипера да не се суче,а с другата да затягаш.Но ако изпълниш по-горната продцедура, мисля, че проблем няма да има.
evgeni_vd

Рейтинг: 975

Мнениеот uBaH » Пон Окт 25, 2010 8:09 am

Благодаря за коментарите :beer:
Какво направих всъщност (последователност):

1. Откачих си жилото от лостчето и от калипера;
2. Свалих целия калипер, в едно със стария IS преходник от старата вилка;
3. Развих болтовете, стягащи калипера към стария преходник и без да добавям или премахвам каквито и да билo шайби сложих на тяхно място другите (по-дълги болтове). @PRobably, твоите не бяха достатъчно дълги - единия е 35, а другия 40 mm. Точните дължини са 40 и 45 mm (намерих ги някъде в интернет), като аз използвах 2 по 40 mm и горният се захвана само 4-5 витки, но ще го сменя скоро. Както и да е, това да беше проблема :)
4. Вече с монтирана нова вилка, добавих и PM преходника към калипера, шайбите и болтовете и започнах да ги навивам (все още без жило!);
5. Когато навих горния болт достатъчно, като все пак го оставих достатъчно "хлабав" за да се напаснат шайбите, видях че на мястото където съм отбелязал със синьо има 3-4 mm където се вижда резбата на болта. Викам си добре, като завия долния, ще се прибере;
6. Започнах да навивам долния болт, като в един момент горе шайбите се напаснаха и не остана на къде повече, но долу все още имаше 1-2 mm в които се виждаше резбата на болта;
7. @BurNiNg_IcE и evgeni_vd - Сетих се за момента с жилото и ролята му при напасването на калипера и го закачих. Със стиснато лостче ( когато няма кой да помага и достатъчно количество здраво тиксо върши работа :idea: ), разхлабих с по 2 оборота и двата болта и ги стегнах отново. Луфта долу почти изчезна, но все още си го имаше.
8. Добавих тънката шайба, за която вече стана въпрос и повторих т.7

Това е в общи линии. Вярно, докато правих всичко по-горе, бях сам и в един тесен, малко тъмен таван, но уж изпълних всичко както си му е реда, а пак нещо не е 100% в ред.

@PRobably - не че ми пречи, спирачката си работи и така без проблеми. Просто ме дразни :D

@kubetata - не разбрах точно въпроса ти, но ако питаш дали някоя част от преходника опира в някоя част на калипера - не.
Аватар
uBaH

Мнениеот rsf » Пон Окт 25, 2010 9:17 am

По лесния начин за правилно монтиране на BB7 е този! Гледайте от 1:33 нататък. http://www.youtube.com/watch?v=x1kezXQVnLY
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот evgeni_vd » Пон Окт 25, 2010 4:40 pm

Радвам се,че сме помогнали.Но все пак според мен е от тиксото.Трябва някой друг да стяга за да гледа МНОГО внимателно за усукване и да го предотврати!Но все пак щом е по-добре ....се радвам.Можеш да пробваш и на око да я центроваш.Както правя аз например и винаги ефекта е пълен!съветвам те да гледаш наклаките отдолу демек да се наведеш между ботушите на вилката и каплата и да гледаш накладките(по специално външната) да са успоредни на диска и да са на минимално разстояние.Тва нешо според мен се прави на сянка, защото иначе не се вижда като хората.Успех! :beer:
evgeni_vd

Рейтинг: 975

Мнениеот azze » Вто Окт 26, 2010 6:07 pm

azze написа:Къде в София мога да намеря Maxxis Swampthing 2.35?Търся еднослойния модел,който струва около 35лв.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот zafirovp » Сря Окт 27, 2010 7:12 pm

Има ли разлика в размерите на броните 661? Карам с Л размер, но днес облякох бронята на един приятел, която също е Л и малко ми стягаше. Беше чисто нова, но не вярвам да се отпусне при каране. Предсто ми покупка на нова броня и смятам да отида до БАС, за да пробвам размерите но там нямата същия модел. Искам да питам дали всичките размери на различните модели са им еднакви. Примерно има ли как 661 Vapor Pressure Suit 2010 Л размер да ми става, а 661 Comp Pressure Suit 2011, пак Л да ми е малък. Мерси.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот azze » Сря Окт 27, 2010 7:19 pm

Тук има всички размери: http://www.sixsixone.com/Information_CyclingSizing.aspx .Сравни ги. :)
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла