Много ти знае устата, като вляза във форма, ще видим дали и краката ти знаят толковаstilo написа:zax983 написа:...За сега колелцето ми разполага само с 46/14 ...
Днес смятам да пробвам най-гадния баир който знам в София, при телевизионната кула и ако си го мина и него на най-тежката ... ще летя направо![]()
OFF: Темата е за затваряне. Тук се намесиха някакви думи като "много съм здрав", "не мога да се изморя", "искам наистина бързо колело, което да ми издържи на силата" и неща в подобен стил, които въобще не кореспондират с някои физиологични и динамични параметри. Да се смея ли, да плача ли...пич, просто си карай
В продължение на 2-3 години, без прекъсване по 25-30 дни в месеца минавах точно този гаден баир... Тръгвам от Люлин, после по сливница, след това Мария Луиза, Фритьоф Нансен, Черни връх, свивам покрай Хемус(така и не запомних коя е тази улица нагоре гадния баир...), но само до Джейм Баучер(едва километър)... Всъщност задължително бях там всеки ден... А сега ми се очертава доста по-малко ходене до там, само 4 пъти седмично, но без празниците, та направо на половината... И понеже днес след 15 съм свободен, но съм много зле с ориентацията, което става ясно още от заобиколния маршрут който съм си избрал... и никога не съм ходил по далеч в тази посока, а не знам да има други баирища натам... може някой ако му е по път "...през Драгалевци и до Симеоново". Особено ако не завали, да видим ще може ли да ме изгърчиgrebo написа:Ам пробвай по бул."Черни връх" от хотел Хемус, през Драгалевци и до Симеоново. Или другия вариант е да минеш линията на 66.
zax983 написа:...За сега колелцето ми разполага само с 46/14 ...
Днес смятам да пробвам най-гадния баир който знам в София, при телевизионната кула и ако си го мина и него на най-тежката ... ще летя направо![]()
Особено ако не завали, да видим ще може ли да ме изгърчиАз обещавам да не сляза от тази жалка предавка 46/14
И ако е няколко километра само нагоре, то е ясно че може и да не издържа, но това не променя факта че предавката е жалка и ако се откажа значи вече и аз съм жалък, макар и с това скапано колело
Но сега е момента да се изложа, както не съм се качвал на колело от повече от 5 години... Защото вляза ли един път във форма...
cholla написа:Oтносно горните писанки за колена и ала бала просто ги прескочи, жалки оправдания на слаби карачи.
Mного като тебе вече плакаха
cholla написа:Oтносно горните писанки за колена и ала бала просто ги прескочи, жалки оправдания на слаби карачи.
cholla написа:Oтносно горните писанки за колена и ала бала просто ги прескочи, жалки оправдания на слаби карачи. Сингъл спеед не е за всеки
bokichaa написа::bigeyes:
Олеле майчице...![]()
За първи път виждам модератор който само се заяжда и заплашва, без никакви основателни причини... Все си мислех че тази длъжност води до съвсем друго отговорности и функции, но явно пак аз нещо греша...PtD написа:Сагата продължава..."Искрено и лично" с Бенджи, Закс и Звездния принц.
Само няколко поста по-нагоре на същата страница и аз и grebo, мисля че достатъчно добре сме го описали, но PtD би казал "ползвай търсачката"stilo написа:За кой километров баир в столицата стана дума в предния разказ, че паметта ми изневерява или ... рулетката ми се е поразместила
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
zax983 написа:Да, аз казах че първите 400 не е голям наклона, но си е нанагорно, друго си е от равно или нанадолно да влезеш после на бруталното баирче след това, нали? Само ще те помоля да не завиваш на светофара на дясно и виж нагоре 3 или 30% е наклона, така лекичко 600 метра го измери моето километражче
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Според бгмапс пък са 560, но аз предпочитам да вярвам на това което сам съм измерил... Както и да е, няма да споря за няколко метра, ако искаш го разглеждай като 500 + 500, нали поне няма спор че целия Свети Наум е 1 километър?Daniel Panev написа:zax983 написа:Да, аз казах че първите 400 не е голям наклона, но си е нанагорно, друго си е от равно или нанадолно да влезеш после на бруталното баирче след това, нали? Само ще те помоля да не завиваш на светофара на дясно и виж нагоре 3 или 30% е наклона, така лекичко 600 метра го измери моето километражче
На "твоето километражче" или на US Geological Survey Digital Elevation Model да вярвам? По Свети Наум от Милин Камък до Джеймс Баучер са 528 метра с цитираните наклони...
zax983 написа:И да се върнем към темата все пак. Това което всъщност питам е на какви предавки трябва да се изкачва подобен баир? Съответно и на какви да се спуска за максимална скорост, ако допуснем че това не е самоубийство... А то е точно такова
Пич... не знам дали знаеш кой е Релефа, но си на път да го биеш по дебилизъм. Да, цялата тема, цялото ти творчество блика от завист. Завистта е твоя, че някои могат да си позволят скъпи колела, че някои не са глигани. Зимай си ги тия твоите велики здрави и мощни крака и бЕгай. Форума е за планинско колоездене. Целия форум на крака ти обяснява, се изредиха сума ти хора да ти дават конструктивни съвети - ти почваш да развиваш някакви теории, теореми, дето може и да са истина, ама някъде където не Айнщайновата, ами Нютоновата физика не е валидна.zax983 написа:Напълно разбирам завистта ви... повечето хора са с мизерни крачета... И в този ред на мисли е нормално да не вярвате... Но ето че cholla не е от тези хора и може би дори е от моята порода и разбира за какво става дума !!!
Вземи го докажи и като акъл. Ше тръгва да ми изкачва баири на абсурдни предавателни числа. Какво постигаш бе, човек? На себе си ли имаш нужда да доказваш нещо? Щото за повечето от нас си някакъв ник и аватар, няма какво да се силиш. Признание не се постига по този начин. По този начин се съсипват скорости, се съсипват курбели, съсипваш веригата и никак не на последно място - се съсипват стави и мускули.zax983 написа:Но все пак не съм на 15 години
Дали?zax983 написа:Разбира се пак не съм спал през ноща, но това е почти без значение...
Колко такива си изхвърлил, че да дадеш толкова категорично мнение?zax983 написа:П.П. А темата си е точно за този форум, тъй като манияшките пистови колелца едва ли не са ги направили за по едно състезание и да ги хвърлиш, само и само да са по-леки...
zax983 написа:... нито разбирам от велосипеди ...
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 385 госта