ВАЖНО: Не съществува работеща евтина рамка с окачване

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ВАЖНО: Не съществува работеща евтина рамка с окачване

Мнениеот PtD » Чет Ное 25, 2010 9:47 pm

Тъй като непрекъснато се задава един и същи въпрос "Каква хубава мека рамка да си купя на цената на едни маратонки среден клас?", време е да отговорим веднъж завинаги - никаква. Понеже такава не съществува. За малко пари е по-добре да се кара твърдак (hardtail).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD
 
Мнения: 10901
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Ное 17, 2003 3:36 pm

Re: ВАЖНО: Не съществува работеща евтина рамка с окачване

Мнениеот Admin » Съб Дек 11, 2010 9:44 am

Много хубава тема! :D Ще си позволя и аз да добавя 2-3 реда.
PtD правилно е акцентирал върху рамката, защото тя е основата на велосипеда, но за всеки случай да кажа - няма и функционален евтин велосипед с двойно окачване. Всеки "маунтин байк" с "мека" рамка на цена 400-500 лв. (всъщност и повече, но се фокусирам върху най-широко разпространения клас)страда от куп недостатъци, по-важните от които са: високо тегло, зле работещо окачване (отпред и отзад), сбъркана геометрия (в голям брой от случаите), сбъркан дизайн (в опит да бъде направена рамката "по-интересна"), евтини части, нужда от честа поддръжка и въпреки нея чести проблеми, и др.

В ценовия клас до 1000 лв., за каране в планината (а и в града!), с много редки изключения, няма никакъв смисъл да се купува нов велосипед с двойно окачване и следва да се търси твърдак с прилична геометрия и окомплектовка.

Това ще е отговорът на въпроса, ако ще и сто пъти да го зададете, затова просто не започвайте поредната тема с подобно питане. Ако не ви харесва отговорът, действайте на своя глава и не занимавайте аудиторията с продукти, които не са за планинско колоездене! :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София


Назад към Начален клас велосипеди и компоненти

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта