MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот aceto » Пон Яну 24, 2011 10:02 am

Ходите да карате и да се забавлявате. Добре.
Ама не дейте си писа името на клуба на всеки срешнат камък де.
Качвам се до Мусала викам айде да направя една снимка на хубавия пейзаж и гледам на камъка пред мене написано Сидере Куче Анатема. Вървя още малко гледам пак написано същото на друг камък. Изнервящо е това пръскайте се вие с тея спрейове не загрозявайте красивата природа.
Айде спреде да ги пишете тея глупости кадето ви падне.
Разваляте кефа на хората от разходката в гората.
aceto

Рейтинг: 1365

Мнениеот kvelikov » Пон Яну 24, 2011 10:10 am

Пич, яко си объркал рейса... :rofl:
ТУК в началото пише кой е "Творецът" на безумния надпис.
За съжаление той не е само на Рила, а навсякъде из БГ... :crazy:

Простено ти е - няма как да го знаеш... :agree:
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот taurus13 » Пон Яну 24, 2011 10:18 am

Ти сигурно се шегуваш...но ако все пак не се шегуваш, ще поясня за всички неразбрали като теб - не сме написали нито един от тези надписи по планините и градските пейзажи - те са дело на неизвестен извършител. Сложно ми е да ти обясня, как стана така, че този неизвестен извършител стана кръстник на групата - трябва да си бил на нашето изкачване на Мусала миналата година с ония зевзеци, които вчера си намериха нова "дъвка" в медицинския термин трохантер :rofl:
Та така....СКА не пише нищо и никъде, СКА не цапа и не хвърля боклуци - просто караме, носиме и бутаме велосипеди из места, дето не са много за това и се забавляваме с разни простотии...
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот KiselotoMliako » Пон Яну 24, 2011 10:30 am

aceto написа:Ходите да карате и да се забавлявате. Добре.
Ама не дейте си писа името на клуба на всеки срешнат камък де.
Качвам се до Мусала викам айде да направя една снимка на хубавия пейзаж и гледам на камъка пред мене написано Сидере Куче Анатема. Вървя още малко гледам пак написано същото на друг камък. Изнервящо е това пръскайте се вие с тея спрейове не загрозявайте красивата природа.
Айде спреде да ги пишете тея глупости кадето ви падне.
Разваляте кефа на хората от разходката в гората.

Силно се надявам да се шегуваш...

Защото покрай М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. наехме PR-агенция, от която твърдят, че няма лоша реклама. За това решихме да маркираме всички трасета по които минаваме с неизличима "Сидере, куче, антема!" маркировка. По този начин се стремим да обновим вече все по-рядко срещащата се стара такава, в някои райони и да отворим очите на българина-планинар за проблемите по горните етажи на властта. Покрай тези висши идеали, промотираме клуба си, в което не виждаме нищо нередно.
Тъй като статистиката отбелязва скок в интереса към пешеходния и велотуризъм, водиме преговори с известна фирма за инсталирането на билборд на вр. Мусала, но за сега проектът е в застой, т.к. още не сме получили окончателно потвърждение от офиса на Н.В. Симеон Сакскобурготски.
Основен приоритет на С.К.А. е култивирането на планината, правейки я по-достъпна за масовия потребител. По тази причина в момента използваме връзките си в парламента, опитвайки се да извадим един позабравен проект за кабинков лифт до вр. Мусала от 1978г.
В момента тайно събираме група за покоряването на най-високия връх на балканите по токчета и къси поли, тъй като смятаме, че това ще предизвика голям медиен интерес към нас. Събитието с проектно име "3-15" ще протече под наслова "Минимум 3см ток, максимум 15см пола" и ще бъде под патронажа на г-жа Искра Фидосова.
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот kvelikov » Пон Яну 24, 2011 10:45 am

Мишоци, аз да напомня, че генерираме :offtopic:
Обяснихме му на човека, сигурно ни е разбрал.

Ще помоля модераторите да не трият постовете с отговор, за да няма и в бъдеще подобни нелепи въпроси.
Благодаря.
Аватар
kvelikov

Мнениеот taurus13 » Пон Яну 24, 2011 10:59 am

Pr3d4t0R написа:Ами всъщност нормално е един път да си храсталясаме надолу - досега ми се случваше все нагоре : - )

Беше много забавно ; - )

Абе тия тетриси що ли не показват колко на гъсто са дърветата и храстите : - D

Във връзка с някои наблюдения на скакауци, върху методите ми на навигация с тетрис, а именно, че съм посочвал неопределено с ръка и съм казвал: "там някъде е пътя", или пък "горе-долу сме в правилна посока", искам да отбележа, че от известно време на тетриса ми, не му работи сателитния приемник и той се явява просто кутия с шарени картинки. Надявах се, това да не се забележи, но вече много взе да се набива на око и затуй съм длъжен да си призная. :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Яну 24, 2011 11:55 am

RedHawk написа::rofl: Колко процента беше карането и колко катеренето по дървета? :D
Милко - все успяваш да хванеш най-забавните и интересни моменти от едно каране. :clap:

Обърка се методологията - този път карахме нагоре и храсталясахме надолу ; - )

@taurus13 - то след такова каране бирата е по-вкусна ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот sailman » Пон Яну 24, 2011 12:11 pm

...подобни нелепи въпроси.
Не са съвсем нелепи... ;) Просто за "обикновеният" потребител е доста трудно, а и излишно да чете от началото тема от NNN страници пълна с флуд, само за да разбере Началото на историята.
Не ме разбирайте грешно - нямам нищо против във "вашата" си тема да пишете каквото и колкото си щете... :peace: Само че, не се дръжте високомерно с хората, дето сакън недай боже не са наясно с туй кой сте и к`во правите...
Ако държите темата в която пишем в момента да служи за обществен израз на делата ви, то според мен трябва да се помъчите да си я поддържате в нужният порядък, та да си върши работата. :agree:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот borislav » Пон Яну 24, 2011 1:03 pm

@sailman Съгласен съм с теб и най-добре е да се промени първия пост и да се добави малко повече история. Проблемът е, че няма такива права да се променя стар пост
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Rayko » Пон Яну 24, 2011 1:53 pm

Скакауци, понеже нещо се разминахме вчера (закъснях за срещата в Боснек), да ви се похваля, че също си направих интересно. Да не си мислите, че продължих по трасето на обиколката, защото ви се сърдя - няма такова нещо. Не ви звъннах, защото почти нямаше обхват, пък и пръстите ми бяха замръзнали и не можех да натискам копчетата. Та както и да е, реших да си направя и аз един екстремум, да не остана по-назад. Завъртях една З.О.В., по съвършенно девствен сняг. Мястото, където миналата зима Краси снима умрелия заек изглеждаше още по-свирепо. Чак се изкуших, дали да не се изпикая на бялата пряспа, написвайки със жълти букви: Сидере, Куче - Анатема и накрая да тръсна едно многозначително многоточие. Не го направих, че духаше вятър и можеше да ми развали краснописа.
Шегувам се, естествено. Вижте колко глупости изписах, а исках само да кажа: 29ката е лунохода при колелата.
По пътя бях обявен за луд на 3(три) пъти. То всичките ми срещи с хора бяха точно толкова. Едната диагноза ми беше поставена по един абсурднокомичен начин: изкачвам аз коварното "леко" баирче към Чуйпетлово и насреща ми се задава комби с пернишка регистрация. Като започнаха едни превключвания от трета на втора, като сработиха едни ABS-и, то беше едно въртене на волана с цел предотвратяване на завъртане. Накрая FIAT-а спря и се отвори затъмнено ел-стъкло. От вътре, някъкъв чичко с плетено елече и шапка с пискюл ме пита: "А, мъжки, буксува ли, буксува ли?". Аз отговорих кратко - "Не". А той се позачуди, каза: "Ти не си у ред" и изпили гумите надолу, оставяики след себе си пушек от двигател, който вероятно гори масло.
Но най-интересно беше в Ярловската кръчма. Докато барманът ми правеше кафе, селските оцетници гледаха през прозореца обледененото ми колело, на което не му личеше цветът. Твърдяха, че нещо не ми е както трябва, щом в тоз хубав зимен ден, вместо да пия греяна ракия до печката, съм тръгнал да карам колело, гаче ли съм малко дете.
В този момент вратата се отвори и вътре влезе около 60 годишен човек, със зачервено от бягане лице. Свали си шапката и главата му започна да пуши. Около врата му се виждаше яката на термо бельо "крафт". От мои приятели знаех за Любо Паликарски - маратонецът, който е пробягал Ком - Емине за пет дена и седемнадесет часа, които сега живее в с.Ярлово.
Човекът си взе едно чайче и седна на моята маса, може би защото само аз не пушех. Заговорих го - оказа се, че наистина това е легендарния Любо. Току-що направил неделното си леко кросче - 30км. Много се зарадвах на тази случайна среща. Винаги съм искал да го питам няколко неща, ето че сега имах възможност. Докато слушах разказите му, направо се пренесох в Стара планина.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот azoic » Пон Яну 24, 2011 2:44 pm

Rayko написа:...29ката е лунохода при колелата...

Гласувам с две ръце, няма такова животнУ ... гази наред :D
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Мнениеот taurus13 » Пон Яну 24, 2011 2:51 pm

Ама много екзотични още...иначе бих набил една 29-ка само отпред.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот azoic » Пон Яну 24, 2011 2:53 pm

taurus13 написа:Ама много екзотични още...иначе бих набил една 29-ка само отпред.

Е...само за отпред, за отзад ми идва малко в повече :beer:
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Мнениеот taurus13 » Пон Яну 24, 2011 3:05 pm

Казвам, че бих я сложил отпред, за да може да гази повече препятствия. За отзад не ми е е необходимо - дори напротив, не бих искал да си вдигам задницата на твърдака повече.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Пон Яну 24, 2011 3:06 pm

Ако Любо ми даде права,като направи новите промени,ще намаля много тая тема... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Яну 24, 2011 3:25 pm

Евалата Райко : - ) Само дето ти си бе съвсем на време, а ние още си играехме в гората ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот kvelikov » Пон Яну 24, 2011 5:49 pm

Райко, маратонците сте били двама... :agree:
Нямаше да се учудя, ако от кръстопътя над Ярлово беше хванал направо за Черни връх.
Това трябва да го направим следващия път (като го гледам на картата е към 15 км) и така ще обединим двете ралита - ще стане Черни Връх 100. ;)

Аватар
kvelikov

Мнениеот Rayko » Пон Яну 24, 2011 6:14 pm

kvelikov написа:Това трябва да го направим следващия път (като го гледам на картата е към 15 км) и така ще обединим двете ралита - ще стане Черни Връх 100. ;)

Браво, Краси, на това му се казва добра идея. Правил съм го - Ч.В. - 100, но на обратно - София - Черни вр. - Чуйпетльово - Кладница - София. Много яко каране беше, но спускането преди Чуйпетльово ме озори. Твоя вариант е по-добър, защото поне на мен ми харесва повече, да нося нагоре, отколкото надолу. Хайде при първа възможност и подходящо време да го направим. Тъкмо ако има недоволни, ще си виновен ти, по подразбиране. :beer:
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот bokicha » Пон Яну 24, 2011 6:34 pm

Rayko написа:
kvelikov написа:Това трябва да го направим следващия път (като го гледам на картата е към 15 км) и така ще обединим двете ралита - ще стане Черни Връх 100. ;)

Браво, Краси, на това му се казва добра идея. Правил съм го - Ч.В. - 100, но на обратно - София - Черни вр. - Чуйпетльово - Кладница - София. Много яко каране беше, но спускането преди Чуйпетльово ме озори. Твоя вариант е по-добър, защото поне на мен ми харесва повече, да нося нагоре, отколкото надолу. Хайде при първа възможност и подходящо време да го направим. Тъкмо ако има недоволни, ще си виновен ти, по подразбиране. :beer:

http://www.veloclubmammut.com/?q=gallery&g2_itemId=8586 ...мдаам, яко каране беше
Аватар
bokicha

Мнениеот sos » Пон Яну 24, 2011 6:48 pm

kapitanblood написа:Ако Любо ми даде права,като направи новите промени,ще намаля много тая тема... :D

Простете за :offtopic: ама не се стърпях :D Лош чичко, лош :rofl: :rofl: Ще ти скъсам трохандера :rofl:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот eMcKu » Пон Яну 24, 2011 7:17 pm

bokichaa написа:http://www.veloclubmammut.com/?q=gallery&g2_itemId=8586 ...мдаам, яко каране беше

Ха, тея, да не са от отбора на Скот ? :D
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот kvelikov » Вто Яну 25, 2011 7:14 pm

Ето предложението ми за идващия weekend.
Бухово - Желява - Бухово
22-23 км., т.е. 3-4 часа с простотиите. :D
Както се вижда, няма да подминем любимата скала, а и ще огледаме отново трасето за пролетен М.Ъ.Р.... ;)

Изображение

За работещите с Firefox, могат да си свалят трака от тук:
http://www.gpsies.com/map.do;jsessionid ... tpxglqdvpa
Може би за неделя, че събота го дават валежно.
Последна промяна kvelikov на Вто Яну 25, 2011 7:16 pm, променена общо 1 път
Аватар
kvelikov

Мнениеот THEZOGGO » Вто Яну 25, 2011 7:15 pm

Събота или неделя?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот kapitanblood » Вто Яну 25, 2011 8:02 pm

Краси,според мен с тази снежна покривка(а и го дават да вали още), стават за каране на ХЦ,изпълнения по скали или други такива,могат да завръшат зле.
По добре,да се обадиш на твоя човек от Кресна,да видим дали има сняг там. :agree: Ако е поносима снежната покривка,да се насочим натам...;)
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот kvelikov » Вто Яну 25, 2011 8:11 pm

Утре съм там (Петрич/Сандански) и ще докладвам.
Иначе за снега не мисля, че ще ни влезе надълбоко... :blush:
А и нали трябва да се пробваме във всякакви условия? ;)
Аватар
kvelikov

Мнениеот taurus13 » Вто Яну 25, 2011 8:23 pm

Няма да става за каране в дивите терени. При снежна покривка над 7см, вече не може да се върти, ако не е отъпкано.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kvelikov » Вто Яну 25, 2011 8:33 pm

Нека я доклатим до събота, пък ще видим... :D
Боби ще пусне актуална информация от Желява.
Аватар
kvelikov

Мнениеот Vikingonbike » Вто Яну 25, 2011 9:20 pm

Пък в краен случай, винаги може да врътнем споменатото от Милко Локорско-Войнеговци :jump2:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот sos » Вто Яну 25, 2011 10:22 pm

А бе, новогвинейци, от опита в неделя разбрах, че по диви и неотъпкани места е доста тегаво за въртене :D А над Бухово и Желява не вярвам да бъка от туристи :look:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот Vikingonbike » Сря Яну 26, 2011 8:06 am

Бре папуас, това не ти ли се изясни още на онова ходене на Алеко, и по-точно частта след шкембетата и кюфтетата :D
Ако искате, може едно Локо-Локо да си спретнем, нашогрупците май добре са си прекарали там :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания