Предложете твърда рамка и вилка до 350 лв ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Предложете твърда рамка и вилка до 350 лв ?

Мнениеот martinl » Вто Фев 01, 2011 11:38 pm

Предложете твърда рамка която ще използвам за Dirt Jump,XC и DH !
Под "DH" имам предивид спускане със леки скокове, не много екстремно !
Предложете и вилка над 120 ход за рамката !

Парите със които разполагам - 350 лв !
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Рейтинг: 1203

Re: Предложете твърда рамка и вилка до 350 лв ?

Мнениеот Admin » Сря Фев 02, 2011 12:24 am

Доста е ограничен тоя бюджет... както ти казах и в другата тема, за рамката единият вариант е Climber, другият е да търсиш на старо някоя хубава стоманена рамка - например NS Bikes или нещо подобно.
За вилка - при такъв бюджет отново е най-добре да търсиш нещо втора ръка и пак няма да е кой знае какво.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот venci95 » Сря Фев 02, 2011 7:16 am

При Хс и Дж вилките са от 80 до 130мм ход някъде,при Дх-това е клас за велосипеди с ход на окачването над 180мм...можеш ли да си малко по-конкретен,защото в крайна сметка доста вилки са над 120мм ход...т.е. искаш "боен" твърдак,така ли да разбирам?Ако ще си правиш толкова...универсално колело най-добре е вилката да е с U-turn,за да може да се регулира хода-на места в посочените дисциплини ход-а много пречи-при педалиране нагоре например-Хс,а при Дх ще ти трябва абсолютно всичко от вилката,и все пак според мен трябва доста да внимаваш-както каза Админ най-добре някоя твърда рамчица аз даже бих ти препоръчал On-one 456 -чуват се доста добри отзиви за рамката,макар да не става за аграрене надолу с 180мм вилка...вилката...доста натясно си чесно казано с бюджета,но нещо с 140-150мм ход - нещо между 180 и 100 това идва някакъв компромисен вариант,но за колело което се сглабя за няколко съвсем различни стила-така ще е,свиквай на компромиси за тези пари такава рамка и вилка,че да става и за Дж Хс ,че и за Дх - няма...бих ти препоръчал Клаимър с Roxk Shock Tora-тази вилка не е предназначена за Дх-знам,но има U-turn и 130мм ход ако кара технично и леко надолу-както би карал един начинаещ,би му свършила работа-вилката не е лоша,а цената и е 160лв някъде втора ръка в "пазар" ,там също можеш да намериш някой запазен клаимър-рамка сега има доста оферти на рамки клаимър.Тора-та може да се настрои на 85мм 110мм и 130мм ход,което би ти осигурило точно толкова ход колкото ти трябва за първите две дисциплини,но от към Дх колелото би станало доста куцо. :smash:
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот Admin » Сря Фев 02, 2011 10:29 am

То е ясно, че за тези пари колелото няма как да се доближи до истински DH ориентиран велосипед, дори и твърдак.
Но наистина, с този бюджет и на мен ми се струва най-разумен и изпълним вариантът Climber + Tora (по възможност такава с U-Turn) - ще се получи доста универсален байк, който да караш, докато се ориентираш в стиловете и посъбереш пари за по-добър.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот martinl » Сря Фев 02, 2011 10:33 am

venci95 написа:При Хс и Дж вилките са от 80 до 130мм ход някъде,при Дх-това е клас за велосипеди с ход на окачването над 180мм...можеш ли да си малко по-конкретен,защото в крайна сметка доста вилки са над 120мм ход...т.е. искаш "боен" твърдак,така ли да разбирам?Ако ще си правиш толкова...универсално колело най-добре е вилката да е с U-turn,за да може да се регулира хода-на места в посочените дисциплини ход-а много пречи-при педалиране нагоре например-Хс,а при Дх ще ти трябва абсолютно всичко от вилката,и все пак според мен трябва доста да внимаваш-както каза Админ най-добре някоя твърда рамчица аз даже бих ти препоръчал On-one 456 -чуват се доста добри отзиви за рамката,макар да не става за аграрене надолу с 180мм вилка...вилката...доста натясно си чесно казано с бюджета,но нещо с 140-150мм ход - нещо между 180 и 100 това идва някакъв компромисен вариант,но за колело което се сглабя за няколко съвсем различни стила-така ще е,свиквай на компромиси за тези пари такава рамка и вилка,че да става и за Дж Хс ,че и за Дх - няма...бих ти препоръчал Клаимър с Roxk Shock Tora-тази вилка не е предназначена за Дх-знам,но има U-turn и 130мм ход ако кара технично и леко надолу-както би карал един начинаещ,би му свършила работа-вилката не е лоша,а цената и е 160лв някъде втора ръка в "пазар" ,там също можеш да намериш някой запазен клаимър-рамка сега има доста оферти на рамки клаимър.Тора-та може да се настрои на 85мм 110мм и 130мм ход,което би ти осигурило точно толкова ход колкото ти трябва за първите две дисциплини,но от към Дх колелото би станало доста куцо. :smash:

Благодаря за изчерпателната информация ! :)
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Мнениеот martinl » Сря Фев 02, 2011 2:45 pm

Напримерно рамка Drag Climber и вилка SR Suntour SF7 Duro DJ Triple, ще стане ли добра сглобка или да търся друга вилка която да е със маслено смекчаване ?
Ето вилката: http://screambikes.eu/vilki/amortisiorn ... riple.html !

В scrembikes има само 1 размер на рамката и той е 16.5" , има ли по малки размери напримерно 14.5" ?
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Мнениеот venci95 » Сря Фев 02, 2011 5:00 pm

martinl написа:Напримерно рамка Drag Climber и вилка SR Suntour SF7 Duro DJ Triple, ще стане ли добра сглобка или да търся друга вилка която да е със маслено смекчаване ?

В scrembikes има само 1 размер на рамката и той е 16.5" , има ли по малки размери напримерно 14.5" ?

Ами,първо двукоронна вилка би осакътила твърдака-меко казано-това е като болест-пръво ще осетиш,че предницата е по-тежка,после при скокове-дисбалансът в теглото,и най-накрая когато започнеш да правиш трикове-Дж е една от дисциплините който си посочил ще е трудно въртенето и маневрирането във въздуха ако може така да се нарече-не карам Дж,и не съм запознат как точно стават нещата,може да питаш някой по-компетентен,но със 100% сигурност мога да твърдя,че тази вилка не би била подходяща за тази рамка!Второто нещо което бих искал да кажа относно вилката,е че тази вилка....както казах тора-та може да се ползва за Хс и за Дж,ако я настроиш на по-малкия ход,ако я оставиш да прави пълния си ход може да се спускаш,но с много по-ниска скорост отколкото колелата с повече ход на окачването без груби и аграрски истории-леко спускане колкото да се премине през определен участък!Определено за този бюджет ти препоръчвам Тора 289 с u-turn,макар и втора ръка бих заложил на нея,отколкото на това дуро.

Сега за рамката-ами има 14.5 и 16.5 няма особенен избор ако споделиш колко си висок,може би бихме могли с колегите те насочим,но това е като колата и жената-преди да се вземе трябва да се пробва! :evil:

п.п. Относно масленото смекчаване-кажи си килограмите-въздушните вилки се контролират много по прецизно-помпиш,спадаш и ти става супер,а вилките на пружини имат само една врътка,която в повечето случаи не дава кои знае какъв контрол върху работата на змекчаването :)
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот martinl » Сря Фев 02, 2011 7:06 pm

venci95 написа:
martinl написа:Напримерно рамка Drag Climber и вилка SR Suntour SF7 Duro DJ Triple, ще стане ли добра сглобка или да търся друга вилка която да е със маслено смекчаване ?

Ами,първо двукоронна вилка би осакътила твърдака-меко казано-това е като болест-пръво ще осетиш,че предницата е по-тежка,после при скокове-дисбалансът в теглото,и най-накрая когато започнеш да правиш трикове-Дж е една от дисциплините който си посочил ще е трудно въртенето и маневрирането във въздуха ако може така да се нарече-не карам Дж,и не съм запознат как точно стават нещата,може да питаш някой по-компетентен,но със 100% сигурност мога да твърдя,че тази вилка не би била подходяща за тази рамка!Второто нещо което бих искал да кажа относно вилката,е че тази вилка....както казах тора-та може да се ползва за Хс и за Дж,ако я настроиш на по-малкия ход,ако я оставиш да прави пълния си ход може да се спускаш,но с много по-ниска скорост отколкото колелата с повече ход на окачването без груби и аграрски истории-леко спускане колкото да се премине през определен участък!Определено за този бюджет ти препоръчвам Тора 289 с u-turn,макар и втора ръка бих заложил на нея,отколкото на това дуро.

Сега за рамката-ами има 14.5 и 16.5 няма особенен избор ако споделиш колко си висок,може би бихме могли с колегите те насочим,но това е като колата и жената-преди да се вземе трябва да се пробва! :evil:

п.п. Относно масленото смекчаване-кажи си килограмите-въздушните вилки се контролират много по прецизно-помпиш,спадаш и ти става супер,а вилките на пружини имат само една врътка,която в повечето случаи не дава кои знае какъв контрол върху работата на змекчаването :)

Висок съм 175 см и тежа 65 кг !
:offtopic: Само едно отделно от темата въпросче - "В момента ми предлагат рамка Drag F6 за 200 лв, + шок за 330" ето и снимки http://www.album.bg/mavericc/images/24598151/ http://www.album.bg/mavericc/images/24598155/
мислите ли, че е добра оферта ? Обаче на мен ми се струва, че е пробивал кобилиците, защото ми се виждат със бая дупки !
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Мнениеот /\/\itko_to1 » Сря Фев 02, 2011 7:28 pm

Еми бъркаш са !!!! :D :D :D :rofl: :rofl: :beer: Но сериозно и на мен ми се струва че място ( дупката ) оградена на снимката е пробивана допълнително . :dontknow:
Прикачени файлове
13052010195_822b3_24598155.jpg
13052010195_822b3_24598155.jpg (41.56 KiB) Прегледано 3355 пъти
Аватар
/\/\itko_to1

Рейтинг: 1154

Мнениеот venci95 » Сря Фев 02, 2011 7:55 pm

martinl написа:Висок съм 175 см и тежа 65 кг !
:offtopic: Само едно отделно от темата въпросче - "В момента ми предлагат рамка Drag F6 за 200 лв, + шок за 330" ето и снимки http://www.album.bg/mavericc/images/24598151/ http://www.album.bg/mavericc/images/24598155/
мислите ли, че е добра оферта ? Обаче на мен ми се струва, че е пробивал кобилиците, защото ми се виждат със бая дупки !

Преди следващия си пост моля те прочети тази тема viewtopic.php?f=30&t=80672 !Рамка клаимър 16.5 ще ти е добре според мен,но както казах трябва да се пробва-Rock shock tora 289 u-turn би била доста добра в комбинация с Драг клаймър.Аз ще сглобявам тора с Рам хт2,но ще карам повече Ам т.е. без това натоварване което си намислил на твоята сглобка-тази рамка според мен също би могъл да и обърнеш внимание,защото е доста здрава и доказала се,макар да не е с предназначение Дж или Дх,не че клаимъра е за Дх,но...според мен хт2 17 инча би ти била по-удобна,макар че разликата между 16.5 и 17 да е малка.
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот martinl » Сря Фев 02, 2011 7:57 pm

/\/\itko_to1 написа:Еми бъркаш са !!!! :D :D :D :rofl: :rofl: :beer: Но сериозно и на мен ми се струва че място ( дупката ) оградена на снимката е пробивана допълнително . :dontknow:

Еми.... НЕЗНАМ...

Ако е така както казваш, дали ще има проблем ако карам така ?

Нека и другите да си кажат мнението ?
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Re: Предложете размер и вилка за рамка Drag Climber

Мнениеот martinl » Сря Фев 02, 2011 9:37 pm

Добре !
От коментарите разбрах, че Climbera е една доста добра рамка и решавам скоро да си я взема !

Висок съм 175 см, и тежа 65 кг. ! Предложете какъв размер Climber да си взема !
Предложете и вилка ?
Основно за street,dirt jump и freeride (freeride практикувам рядко (1 път седмично) !
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Мнениеот nonameee9 » Сря Фев 02, 2011 9:50 pm

По начина по който си писал, с удебелини и оголемени букви, да разбирам ли, че се караш ? И в предишната ти тема, ти казах, че ти си за 18" размер, но понеже ще караш "ДХ" и "Фреерайд" си вземи 16,5 размер . Според мен клаймъра не е за street и dirt jump, по-добре разгледай моделите на NS, но с този бюджет не смятам, че можеш да съчетаеш добра рамка и добра вилка .
:offtopic:
С това
martinl написа:
(freeride практикувам рядко (1 път седмично) !

Направо ме разби от смях честно !
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот martinl » Сря Фев 02, 2011 10:23 pm

nonameee9 написа:По начина по който си писал, с удебелини и оголемени букви, да разбирам ли, че се караш ? И в предишната ти тема, ти казах, че ти си за 18" размер, но понеже ще караш "ДХ" и "Фреерайд" си вземи 16,5 размер . Според мен клаймъра не е за street и dirt jump, по-добре разгледай моделите на NS, но с този бюджет не смятам, че можеш да съчетаеш добра рамка и добра вилка .
:offtopic:
С това
martinl написа:
(freeride практикувам рядко (1 път седмично) !

Направо ме разби от смях честно !

Тогава Climbera за какъв стил е ?
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Мнениеот nonameee9 » Сря Фев 02, 2011 10:35 pm

Ми според мен е за начинаещ "даунхилър " или фреерайд, но според мен не е достатъчно здрав за Dirt Jump и Street . Пак казвам това е мое мнение, нека се изкажат и по-запознатите .
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот Fanatico » Сря Фев 02, 2011 11:14 pm

nonameee9 написа:Ми според мен е за начинаещ "даунхилър " или фреерайд, но според мен не е достатъчно здрав за Dirt Jump и Street . Пак казвам това е мое мнение, нека се изкажат и по-запознатите .

И за 'кво спамиш тогава?
Ии.. еми не, не позна за предназначението на рамката Climber.

@martinl, нищо не разбрах какво искаш.. Жалкото обаче е, че и ти не знаеш.
Какъвто и стил да караш, купи си ТВЪРДА* рамка. Не ме интересува каква вилка ще си купиш, защото каквото и да ти се каже, след време ще си купиш някое забило RST Storm, само защото е със 170мм ход, а ти искаш да е над 120мм.
И моля, разтълкувай ми
Dirt Jump,XC и DH
стиловете, защото ние от простолюдието сме много назад с хибридните технологии. Мерси.

Рейтинг: 1942

Мнениеот Admin » Чет Фев 03, 2011 12:47 am

@martinl
Май наистина не си наясно какво и как караш - не се засягай, ама от мненията ти само това виждаме.
Темата ще я заключа, защото просто не се развива в ползотворна посока, а и ти не ни помагаш никак.
Съветът, който мога да ти дам, с оглед написаното от теб, включително и по отношение на бюджета: вземи си един Climber, не знам какви са му размерите, но нямам време заради теб да ровя - при 175 см ръст вероятно ще ти трябва по-големия, ако смяташ да го караш и нагоре, т.е. и ХС. Ако ще караш с него само надолу, на скокове и на др. такива, тогава може и по-малкия размер да вземеш.
Относно вилката - ако не намериш някоя запазена Tora в пазара, сложи нещо на SR Suntour - повечето от тях също имат маслено смекчаване, но това не означава, че работят много добре. Аз лично имам чудесни впечатления от Epicon, но той не е най-подходящ за карането ти, както си го описал, а и ще надхвърли бюджета ти. Така че вероятно ще трябва да се насочиш към нещо по-евтино.
В магазините затова си има продавачи - казваш им за какво ти трябва и колко пари имаш и те ще се опитат да ти препоръчат подходящия продукт. На живо може комуникацията да е по-успешна, отколкото тук.
Аватар
Admin

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти