Ram FR vs. Ram DHX

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Ram FR vs. Ram DHX

Мнениеот mil4o3 » Сря Яну 12, 2011 10:01 pm

Здрастй BRAMBARA :wavey: какво ще кажеш за specialized Big Hit III 2008 http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 688&lang=2 или Big Hit III 2007 http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 688&lang=2 има още една две бройки останали по Bike Centur :smash: ,доста по- изкушително и по-добро за мен (от към работа и геометрия на рамката) . Ето да разгледаш една много добра тема пълна с изчерпателни и ясни отговори :) viewtopic.php?f=26&t=77830&p=673261#p671231
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот Tonkata1 » Сря Яну 12, 2011 10:54 pm

mil4o3 написа:Здрастй BRAMBARA :wavey: какво ще кажеш за specialized Big Hit III 2008 http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 688&lang=2 или Big Hit III 2007 http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 688&lang=2 има още една две бройки останали по Bike Centur :smash: ,доста по- изкушително и по-добро за мен (от към работа и геометрия на рамката) . Ето да разгледаш една много добра тема пълна с изчерпателни и ясни отговори :) http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... 61#p671231

А случайно да ти е дошло на акъл,че може да е видял темите и да си е направил съпоставка ... А и щом си е направил труда да изрови тази тема,значи вече е решил какво иска и се нуждае от някое друго мнение относно рамката. :offtopic:

Сега малко по темата - Карам DHX с 240мм шок от няколко месеца.Пробвал съм най-различни настройки . Най-много съм свалял до 37,8мм средното.При първа възможност ще сменя шока със 222мм ,защото просто ще е доста по-добре,но в момента не ми се дават 400 500 лв за шок,затова карам така. Има и други варианти да смъкнеш средното още с 240мм шок :) Но като цяло рамката е доста стабилна и на мен ми харесва откъм работа , въпреки високото средно :) :agree: :beer:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот Krismars » Чет Яну 13, 2011 11:08 am

Е човека искаше мнения. За мен също Биг хита е по-добрата рамка. Геометрията и е доста по-добра от на двата рама, а предполагам и здравината. Сега колeгата може да си е решил да вземе рама, но при положение, че може да си купи доказана рамка в световен мащаб, защо да не го направи? Само споделям мнението си де :agree:
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот BRAMBARA » Чет Яну 13, 2011 1:03 pm

1. Искам рамка на 12х150мм задна ос ! (аз си знам защо ;))
2. Искам да е една от тези две рамки защото съм ги пробвал и двете и са ми удобни.Писна ми да експерементирам с рамки който дори не съм ги виждал с очите си и нито знам дали ще са ми удобни, и не ми допадат като дизайн :peace:
Просто искам компетентни мнения за конкретните две рамки, а на да ми предлагате други.
ПП. Гледам все пак и естетическа гледна точка. :beer:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот Voiso » Чет Яну 13, 2011 4:13 pm

Като собственик на ФР от една година карал съм я с 150 и с 200 мм вилка с шок 222 не съм доволен от работа на рамкта от гледна точка на малките и много начесто неравности ,но от друга страна съм скачал дропове по 2 метра ,стълби ,на равно без попивка и тн тях поема ги доста добре (ФР все пак) 90 кила съм незнам тая рамка в мен коя употреба е но е здрава нз още колко ... Стува ми се по универсален вариант и за града ,и за спускане така я усещам аз ,но ти си решаваш.
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 14, 2011 4:17 am

Най-накратко да си го кажем - DHX е рамка само за спускане, с 250 ход отзаде може да гази като абсолютен трактор, а окачването и геометрията въобще не са подходящи за въртене из града или XC - страшно много люлее. В същото време ФР е доста по-универсален, окачването е по-неактивно в началото си, което е ОК при въртене, геометрията на цялата рамка е по-удачна при връткане, по-лека е, при това доста. Просто си направи сметка кое ти е приоритет - искаш само и изключително да се спускаш, или мислиш от време на време да връткаш поне мъничко? :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Filthy » Пет Яну 14, 2011 12:19 pm

И аз съм слушал, че е голям кашкавал ФР-а и също така, че не е от работещите рамки. Качвал съм се и на 2-те ... Metel е прав, за спускане наистина ДХ-а е по-добрия избор според мен. :agree:
Чък Норис носи пижама на Сам Хил!
Аватар
Filthy

Рейтинг: 1278

Мнениеот hamak » Съб Яну 29, 2011 5:22 pm

Аз лично предпочитам DHX-а и карам такава рамка с DHX 5.0 240мм . Карал съм и Ram Freeride с Vivid 5.1 222мм и на мен лично DHX-а ми е много по удобен и комфортен за спускане от FR-а. DHX-а много добре си обира серия от неравности и се държи стабилно. Спор няма , че маневреността и не е перфектна , но мисля , че до извесна степен е до свикване и до габаритите на карача. Не е никак лека , върти ми се нещо от сорота на около +- 6кг. с шок и чашки , но не съм на 100% сигурен за теглото ... теглил съм я , но в момента не мога да се сетя. Мисля и аз да се ориентирам към комбинацията с 222мм шок , но ще видим кога. Аз съм висок 188см и тежа 86кг. (с екипировка не съм се теглил :lol: )

Та ако искаш колело , с което да се спускаш според мен DHX-а е твоят избор.Ако имаш някакви въпроси можеш да драснеш някое ЛС.

Поздрави,
Иван :beer:
Ако не живееш на ръба , то заемаш твърде много място... !
Аватар
hamak

Рейтинг: 1323

Мнениеот Nedyalkov » Пет Фев 04, 2011 8:26 pm

Познавам лично бръмбърите в пловдив ще кажа едно.

ЗЕМИ СИ DHX с 222 мм шок.
И за да се обоснова ще дам 3 причини.
1-ФР-то се пука имам за доказателсто една задница (горната част) и един преден триъгълник
2 ФР-то е с 186 мм ход С 222мм, но кофти челен ъгъл,а с 216 е 167 мм ход на задницата, но приличен челен ъгъл.
3-ФР-то се суче като прясно сварен макарон.

Един савет намери си от някаде едно астро и да съм по конкретен това Изображение

:beer: :beer: :beer:

Чефо скоро ще се видим, а аз ще съм с новото прасенце.
Nedyalkov

Рейтинг: 1201

Мнениеот icemanlovers » Пет Фев 04, 2011 10:44 pm

Здравейте :peace: и от мен,от 6 месеца карам FR с 216мм. шок и вилка STORM 170 ход.
Много съм доволен,изглежда и се държи доста добре :beer:
Аватар
icemanlovers

Рейтинг: 1030

Мнениеот An1MaL » Вто Фев 08, 2011 11:53 pm

BRAMBARA написа:Значи клоним към DHX с 222мм шок, нека още някой да си изкаже мнението. :)

Да! :agree: Карах DHX с 222мм шок на средна дупка на кобилицата... идеално е... както челния ъгъл така и хода на задницата и ниския център на тежестта.

Изображение

П.П
Не видях, че има 2 страници... :peace:
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд