Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот Antares » Съб Фев 26, 2011 8:38 pm

Винаги съм недоумявал за концепцията на Infranview. Беше полезен при Windows 98, който нямаше вграден софтуер за отваряне на .jpg, .gif и т.н. Ама от Win2k нагоре :?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Съб Фев 26, 2011 8:48 pm

Antares написа:Винаги съм недоумявал за концепцията на Infranview. Беше полезен при Windows 98, който нямаше вграден софтуер за отваряне на .jpg, .gif и т.н. Ама от Win2k нагоре :?

Не ми казвай, че използваш *това* да си гледаш снимките.
TrfanView е по-бърз, има възможност за авто-корекция на снимките, за изрязване, качествено преоразмеряване, поддържа batch модификации по изображенията, поддържа tiff, djvu, доста често отваря и разни „екзотични“ файлови формати. Има полезни плъгини за компресиране на изображението до еди-си колко мегабайта.. Това са нещата, за които се сещам ей така, без дори да имам достъп до програмата. Windows picture viewer (или както се казва) просто показва снимки и нищо повече...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PtD » Нед Фев 27, 2011 12:05 am

Бляк. Този софтуер за гледане на картинки, който върви с Винблоз (до Виста вкл.) е пълен шит. Пълен. Аз ползвам XnView. Безплатен, бърз, конфигурируем, и с доста функции.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот veskoz » Нед Фев 27, 2011 11:38 am

Аз зяпам на някакво приложение на SONY дето върви с апаратчето. Арно, но тежко. Малко по-подробно е от Picasa.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот azze » Нед Фев 27, 2011 3:06 pm

Вчера си търсих маратонки.Гледах едни Nike-ове,харесаха ми като външен вид,тегло и дебелина на подметката,но като ги сложих забелязах,че външната част на подметката при пръстите е по-висока от вътрешната.Така по-голяма част от тежестта пада върху палеца и показалеца.Някаква представа каква е целта на това и дали не е вредно за краката?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот PtD » Нед Фев 27, 2011 6:56 pm

azze написа:Вчера си търсих маратонки.Гледах едни Nike-ове,харесаха ми като външен вид,тегло и дебелина на подметката,но като ги сложих забелязах,че външната част на подметката при пръстите е по-висока от вътрешната.Така по-голяма част от тежестта пада върху палеца и показалеца.Някаква представа каква е целта на това и дали не е вредно за краката?

Веднага си представих как сочиш посоката с този показалец. :lol2:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот azze » Нед Фев 27, 2011 7:12 pm

PtD написа:
azze написа:Вчера си търсих маратонки.Гледах едни Nike-ове,харесаха ми като външен вид,тегло и дебелина на подметката,но като ги сложих забелязах,че външната част на подметката при пръстите е по-висока от вътрешната.Така по-голяма част от тежестта пада върху палеца и показалеца.Някаква представа каква е целта на това и дали не е вредно за краката?

Веднага си представих как сочиш посоката с този показалец. :lol2:

"You sayz tomato,I sayz potato",както казва Ali G. :D Ясно е за какво става въпрос.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот denises26 » Нед Фев 27, 2011 7:14 pm

Може ли някой да ми препоръча програма или някакъв начин, по който да си слагам на Работния Плот снимка с голяма резолюция? Звучи объркано та да поясня. Примерно имам снимка с размер 3888х2592, а монитора ми е с резолюция 1024x768 искам снимката да не бъде разтеглена и изкривена. Ясно ми, е че няма да е по целия монитро и не ме притеснява отгоре и отдолу да има черни ленти. От вградените настройки не става. Или я разтегля или слага само част от снимката :dontknow:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот did » Нед Фев 27, 2011 7:19 pm

Щом не става, трябва да си преинсталираш Windows-а.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 27, 2011 10:31 pm

майна, стига лъга децата ма :lol:

@denises26
съотношението на страните на снимката която искаш да сложиш е 1,5:1
съотношението на страните на монитора ти е 1,33(3):1

Сега схващаш ли де е разликата?
Ако не схващаш, да ти го кажа - трябва да изрежеш снимката - дали "горе / долу" или "ляво / дясно", твоя воля.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот denises26 » Нед Фев 27, 2011 10:51 pm

Много добре знам това, но преди си спомням, че компютъра сам си ги изрязваше сиреч така я компресира, че да се побере на ширина и я изрязва отгоре и отдолу сам. Сега обаче не става така, а слага част от снимката вместо да я компресира. Аз търся горе описания ефект, програма която да компресира снимките по начина, по който съм споменал без да се налага да режа всяка снимка по отделно, защото сменям Десктъпа често. Надявам се да съм се изразил ясно. :beer:
П.П. Съжалявам, печатна грешка в бързината :D
Последна промяна denises26 на Нед Фев 27, 2011 11:41 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
denises26

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 27, 2011 11:08 pm

denises26 написа:...но преди си спомням, че монитора са си ги изрязва сиреч така я компресира, че да се побере на ширина и я изрязва отгоре и отдолу сам.

да бе, да
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот KiselotoMliako » Нед Фев 27, 2011 11:51 pm

denises26 написа:...но преди си спомням, че монитора са си ги изрязва сиреч така я компресира, че да се побере на ширина и я изрязва отгоре и отдолу сам.

При win 7:
-Десен бутон на снимката --> Set as wallpaper
-Десен бутон на десктопа --> Personalize --> Desktop background --> Picture position --> Fit

При winXP/Vista може да прочетеш едно малко безсмислено дълго описание тук или просто да си преоразмериш снимката ръчно, така че единият размер да ти е равен на ширината/височината на монитора, а другият да е по-малък.

Ако се чудиш как да я преоразмериш - скоро дискутираният полезен и безплатен IrfanView има опция:
Options --> Set as Wasllpaper --> Stretched proportional
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот denises26 » Пон Фев 28, 2011 2:23 pm

С IrfanView стана. Благодаря много :beer:
Аватар
denises26

Мнениеот veskoz » Пон Фев 28, 2011 5:52 pm

KiselotoMliako написа:При win 7?:
-Десен бутон на снимката --> Set as wallpaper
-Десен бутон на десктопа --> Personalize --> Desktop background --> Picture position --> Fit

При Starter Edition (прилежащ към повечето нови лаптопи) нЕмаш делегирани подобни права (въобще нема избор на десктоп уоупейпър). Има обаче едно програмче Oceanis дето върши тая работа. Минуса е че при упдейт на уЙндолса си заминава програмчето и требе качванье на ново.
Те линк:
http://www.sevenforums.com/tutorials/47 ... arter.html
Аватар
veskoz

Мнениеот WhiteBeasT » Пон Фев 28, 2011 6:54 pm

Искам да попитам как мога да разбера дали са ми пратили една пратка по Еконт ? Мога ли да проверя без да знам номера на ( Товарителницата май се казваше :dontknow: ) има ли друг начин ?!
Аватар
WhiteBeasT

Рейтинг: 1271

Мнениеот crossenduro2 » Пон Фев 28, 2011 8:05 pm

WhiteBeasT написа:Искам да попитам как мога да разбера дали са ми пратили една пратка по Еконт ? Мога ли да проверя без да знам номера на ( Товарителницата май се казваше :dontknow: ) има ли друг начин ?!

Еми отиди до "Еконт" и провери сам.
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот royalracing » Пон Фев 28, 2011 8:13 pm

WhiteBeasT написа:Искам да попитам как мога да разбера дали са ми пратили една пратка по Еконт ? Мога ли да проверя без да знам номера на ( Товарителницата май се казваше :dontknow: ) има ли друг начин ?!

Те ще ти пратат SMS с номера на пратката като е там,отиваш казваш номера на пратката и ти дават тва което ти трябва
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот lorda1 » Вто Мар 01, 2011 12:33 am

Защо почти всички стане ли 23:30 си лягат?
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Мнениеот royalracing » Вто Мар 01, 2011 7:42 am

Щото ни се спи а и имаме друга работа :evil: :P
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот Antares » Вто Мар 01, 2011 8:17 am

Да, ползвам *ония* шит. Мотото ми при работата с win е колкото по-малко - толкова по-малко. За кропване, мропване и т.н. имам Photoshop или Gimp, зависи в какво настроение съм, като build-вам системата.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот royalracing » Вто Мар 01, 2011 8:53 am

Еии са прочетох мнението на Antares не разбрах много,но се сетих да ви питам...Я ми кажете няква програма за правене на клипове..Смисъл ефекти изрязване ала-бала
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Мар 01, 2011 1:55 pm

PRObably1 написа:Еии са прочетох мнението на Antares не разбрах много,но се сетих да ви питам...Я ми кажете няква програма за правене на клипове..Смисъл ефекти изрязване ала-бала

Аз ползвам Sony Vegas. :agree:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот WhiteBeasT » Вто Мар 01, 2011 3:30 pm

Аватар
WhiteBeasT

Мнениеот veskoz » Вто Мар 01, 2011 4:19 pm

lorda1 написа:Защо почти всички стане ли 23:30 си лягат?

Щото почти 'сички бачкат. ;)
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potter » Вто Мар 01, 2011 5:32 pm

Antares написа:Да, ползвам *ония* шит. Мотото ми при работата с win е колкото по-малко - толкова по-малко. За кропване, мропване и т.н. имам Photoshop или Gimp, зависи в какво настроение съм, като build-вам системата.

Overkiller :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот lorda1 » Сря Мар 02, 2011 12:41 pm

Искам някой да ми обясни по стъпки подробно как да направя профилактика на SR Duro DJ D 130mm.Преди имах въпросната вилка, но я прецаках при профилактиката и не искам това пак да се повтори :) .Искам да отделя ботушите от краката, защото карах в мокро време и трябва да я изчистя да не хване ръжда.Правил съм на XCR, но гледам дурото е по-различно..
lorda1

Мнениеот Gasolin » Сря Мар 02, 2011 3:22 pm

lorda1 написа:Искам някой да ми обясни по стъпки подробно как да направя профилактика на SR Duro DJ D 130mm.Преди имах въпросната вилка, но я прецаках при профилактиката и не искам това пак да се повтори :) .Искам да отделя ботушите от краката, защото карах в мокро време и трябва да я изчистя да не хване ръжда.Правил съм на XCR, но гледам дурото е по-различно..

Елементарно е...единственото нещо, което можеш да объркаш е количеството на маслото. Просто развии всичко възможно и ще се отделят ботушите от тръбите. Преди това извади пружините и изсипи маслото в някакъв съд. Пружината се намира в един цилиндър, цилиндъра излиза също - като развиеш долните болтове ще видиш. Врътката на ребаунда се вади с дърпане, а отдолу се развива. Ще те излъжа точно с какво беше, май имбусче... Също така вилката ти няма да ръждяса... Единствените материали, които имат коризионен процес "ръжда" са стоманата и желязото. Ботушите на дуро-то са от магнезий, а короната от алуминий, но профилактиакта ще подобри работата!
Аватар
Gasolin

Мнениеот lorda1 » Сря Мар 02, 2011 10:28 pm

Аха.Мерси.Ами предишният път като развъртях болта при масления патрон(отдолу, дето се маха капачката на рибаунда) после като извадих резервоара, изпразних го, сипах новото масло и кво?После не искаше да се завърти долу болта..... :banghead:
lorda1

Мнениеот Gasolin » Сря Мар 02, 2011 11:29 pm

lorda1 написа:Аха.Мерси.Ами предишният път като развъртях болта при масления патрон(отдолу, дето се маха капачката на рибаунда) после като извадих резервоара, изпразних го, сипах новото масло и кво?После не искаше да се завърти долу болта..... :banghead:

Oх, не мога да ти помогна така.. Най-вероятно не си напаснал нещо както трябва... Когато сервизирах моето дуро въобще не съм изкарвал стеншъните от ботушите, само отливах и наливах отгоре =Д
Аватар
Gasolin

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла