... може да ползваш и този
калкулатор, който показва, че 17'' рамка ще ти пасне.
5roff ти отговори много изчерпателно за ушите. аз искам само да обясня нещо друго.
1. при покупка на цял велосипед в повечето случай получаваш 15-25% отстъпка от пазарната цената на частите по него.
2. понятието ъпгрейд при велосипедите е доста солено (цена на компонента + труд)
в този ред на мисли, колкото по-близко си до това, което искаш да караш ... и смяташ да караш ... толкова по-добре.
DRAG, Ferrini или CROSS ти ще трябва да избереш ...
Grizzly-то не ми хареза заради големи венци отпред ... 48/38/28 (нагоре с 28 опред и 28 отзад ще ти е малко тегаво).
R1 не ми допада заради ухото.
Hoop - и той май е без ухо.
Cross Parallax - не ми допада заради 7 венеца отзад, което ... незнам просто не ми допада. трудно ми е да ти го обясня.
...
всяко от тези колела си има плюсове и минуси, и понеже са entry level велосипеди имат повече минуси. доколкото разбирам сумата, с която разполагаш е около 400 лева. трудно ми е да дам мнение ... но ако се зарибиш по планиското колоездене след година-две ще те спъва. вилка, спирачки ... кормило ... всичко ... затова харесай си велосипед,
1. който ще ти е по мярка и който ще изпробваш наистина ... не се оставяй да те убедят, че нещо което не ти е удобно и не те кефи е за теб. все едно си купуваш дреха или обувки. ако ти стягат не ги вземай по-добре. единствено седалката трябва да е твърда и неудобна в началото ...
2. който ще ти допада и като външен вид, защото и това е важно за мотивация ...
3. който да ти е в бюджета.
4. помисли за каска и ръкавици ... в момента други протекции не ти трябват.
успех !!!
п.с. до 15 март имаше промоция на
CROSS GRX8 ... вече втори път го промотирам, но това е фаворита за мен за този сезон ... малко по-скъп, но ако бяхме един месец назад бих те посъветвал да събереш пари за него. вчера видях един в движение незнам кой модел ... наживо ... оргазъм, ти казвам. бял ... цепи мрака.