положението беше плачевно ... дори след почистване и смазване, единия лагер си трополи ... много ме издразни това. търсих ... рових ... намерих някаква информация по въпроса.
има няколко момента, който ме смущават:
1. между лагера и оста има пластмасова втулка, съответно от единия край на вътрешната лагерна гривна ... има фаска и втулката има засечка в нея.
2. мерех лагера и ми излиза 25х37х6, а лагер с такива размери няма най-близкият е 25х37х7(6805) . аз такива си купих и четох е нета, че такива се поставяли. съответно този размер 6mm съм го взел ... на око, защото лагера си е в леглото и не съм го избивал, ама да бъркам 1mm не ми се вярва.
3. отделно цялата конструкция е следната - лагер - уплътнение (около 1mm) - втълка (притискаща директно вътрешната гривна). което малко ме обърква ... защото ако сложа лагер 7mm ще трябва да вземам от втулката 1 мм, за да не отдалечавам курбелите ....
4. кухата ос е с диаметър 24 mm където са лагерите .... [img=http://www.enduroforkseals.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/hollowtech2a.pdf]в този[/img] документ лагерите са директно на оста ... ще потърся дали има 24х37х7.
в момента ... всичко е почистено и сглобено, но си знам, че това ми е слабо място ... и искам да го реша този проблем. аз ще си търся ... ако някой от вас е намерил решение, ще помоля да го сподели ... ако има някаква идея ... да я обади.
хайде лек ден !!!