Преден амортисьор

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Преден амортисьор

Мнениеот swaggajackaz » Пон Апр 11, 2011 7:00 pm

Искам съвет как добре мога да си раздвижа предния амортисьор макар, че ме е малко страх, защото един приятел имаше същия байк като моя и амортисьора му се извади и падна много жестоко във въздуха.. съвети?

Благодаря предварително! :)
GO BIG OR GO HOME!
Аватар
swaggajackaz

Рейтинг: 1180

Re: Преден амортисьор

Мнениеот Fresh » Пон Апр 11, 2011 7:04 pm

Купи си силиконов спрей и пръсни малко по стеншените и го натисни няколко пъти и си готов. :peace:
Изображение
Аватар
Fresh

Рейтинг: 1219

Мнениеот swaggajackaz » Пон Апр 11, 2011 7:06 pm

После има ли някаква вероятност да се извади? Смисъл 'щото на моя приятел му се извадиха стеншъните много странно.. и съм се наплашил от там. Да не вземе и на мен така да ми стане макар, че той беше сипвал машинно масло вътре..
GO BIG OR GO HOME!
Аватар
swaggajackaz

Рейтинг: 1180

Мнениеот Fresh » Пон Апр 11, 2011 7:23 pm

Това не е защото е смазал вилката аз защото вилката е боклук и й е дошло времето да си отива.
Изображение
Аватар
Fresh

Рейтинг: 1219

Мнениеот venko » Пон Апр 11, 2011 7:59 pm

Ако вилката ти е ZOOM или LOGAN никога няма да се раздвижи, колкото и да я смазваш.
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот subritual » Пон Апр 11, 2011 9:23 pm

@Fresh, успокой се малко с коментарите.
@swaggajackaz, предния амортисьор или така наречената вилка е важен компонент,който трябва да се поддържа правилно и да се ползва по предназначение.Ето, че сам си видял какво се случва,когато това не се спазва.
Ако не разбираш за какво точно говоря, върни се в магазина от който си го купил и питай там.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот StanY » Сря Апр 13, 2011 9:54 am

Защо не ни кажеж каква е вилката(предния амортисьор), колко време си я карал, как си я карал? Така ще можем да ти кажем дали вилката ти е за смяна, а относно профилактика и смазване(подръжка) има много теми във форума, поразрови и ще намериш. :beer:
Продава: viewtopic.php?f=19&t=131916
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Рейтинг: 1169

Назад към Веломеханик