върпос

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

върпос

Мнениеот hidravlik » Чет Апр 28, 2011 9:13 pm

Здравейте днес си смених главина и касета и като карам нещо веригата не се движи както трябва.И понеже главината е за касета 8 ца , а аз съм със 7 ца ми сложиха спейсър(мисля че така се казва)и веригата често пада зад най големия ми венец.Докато колелото стоеше на терасата без гума беше опряно на обтегача и може да се е изкривил леко, защото не ми изглежда в правилното си положение.Има ли начин да го изправя ръчно ?
hidravlik

Рейтинг: 1185

Re: върпос

Мнениеот Univer welo » Пет Апр 29, 2011 7:13 am

hidravlik написа:Здравейте днес си смених главина и касета и като карам нещо веригата не се движи както трябва.И понеже главината е за касета 8 ца , а аз съм със 7 ца ми сложиха спейсър(мисля че така се казва)и веригата често пада зад най големия ми венец.Докато колелото стоеше на терасата без гума беше опряно на обтегача и може да се е изкривил леко, защото не ми изглежда в правилното си положение.Има ли начин да го изправя ръчно ?

На твоя въРПос има много отговори, но най-правилният е:НЕДЕЙ ДА ПИПАШ ПОВЕЧЕ! Иди при някой ,който разбира!
Вероятно ,ще ти препоръчат да четеш из Форума, но струва ми се ,че на този етап- няма да помогне много. :wavey:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот hidravlik » Нед Май 01, 2011 11:04 pm

Подвъпрос ..Болта на обтегача е затегнат до край, но той се клати,все едно не е затегнат максимално.Една допълнителна шайба ще помогне ли?
hidravlik

Рейтинг: 1185

Мнениеот Univer welo » Пон Май 02, 2011 6:26 am

Подобна упоритост, едва ли би трябвало да се поощрява, но тъй като си пишем само двамата: - Не! Шайба само ще намали дължината на резбата ,която е навита в ухото. Може да спаси само временно положението, тъй като луфтът, по всяка вероятност е в самият обтегач - от удари. Все пак ,ако искаш да получиш отговор-снимка!/ Но най-добре,разходи се до някой ,който разбира!/ :nono:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Назад към Веломеханик