тест драйв на велосипеди

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

тест драйв на велосипеди

Мнениеот wawel » Нед Ное 29, 2009 9:35 am

Здравейте,

запалил съм се по един велосипед - Specialized S-works roubaux.
И понеже е доста скъп, бих искал да споделите има ли тест драйв в България на подобен род возила. Някой правил ли е? Карал ли е?
На картинка ме вдъхновява страшно. Но бих искал да го покарам 15-20 километра, да усетя доколко и на практика е въодушевяващо. Какво мислите?
wawel

Рейтинг: 1245

Re: тест драйв на велосипеди

Мнениеот Shady™ » Нед Ное 29, 2009 2:58 pm

За съжаление в БГ няма тест драйв на такова колело, защото пазара не е толкова голям и т.н. Иначе аако си намериш някой който има такъв - можеш да го помолш да ти даде да си размените колелата и да видиш как е :) Аз на този метод съм пробвам доста колела... Мисля че и ти ще успееш ;)

:beer:

Иначе аз съм се качвал на такова за няколко десетки метра и усещането е доста добро - леко, бързо, "пъргаво" а на теория е страхотно, а на спешълайзд написаното не е само теория а е практика и истина, но да не те знимавам с мойто мнение - нието карам такъв тип колела, нито съм карал много такива..

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Нед Ное 29, 2009 6:23 pm

в допълнение към горното мнение бих допълнил, че ако намериш някой с такова колело и той се притеснява да ти го даде за проба, или пък нямаш байк на същата стойност, който да размениш с него, за да го омилостивиш временно :eyebrow: , можеш да помолиш човека да направите едно съвместно каране, така двамцата или в групичка. хем ти ще пробваш, хем човека няма си изпуска колелото от поглед. :agree: колкото до мненията за спешълайзд, да - шейдито е прав, доста ги хвалят, дори и аз съм бил цел на тая пропаганда.
с 2 думи - не вярвам, че ще сгрешиш, ако го вземеш дори и без тестдрайв. успех!
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот wawel » Пон Ное 30, 2009 7:44 am

Здравейте,

благодаря Ви за съветите. И в момента карам доста добър Scott. Пуснах тази тема, за да видя дали производители или вносители на въпросното возило не предлагат тест драйв в България. Не става въпрос за приятелски компримиси и уговорки. Искам да го пробвам по моя тренировъчен маршрут, с мойто темпо и да сравнявам...... Сигурно доста от Вас си мислят същото, когато гледат каталозите с новите модели велосипеди.
wawel

Рейтинг: 1245

Мнениеот TENDER » Пон Ное 30, 2009 9:38 am

wawel написа: Искам да го пробвам по моя тренировъчен маршрут, с мойто темпо и да сравнявам......
Това има ли го някъде по света въобще? Аз не съм чувал, чел или виждал за нищо повече от възможност, да се покара тестов байк, ако магазина има двор със съоражения за тази цел. И това само за магазини в близост до големи байк паркове. Но като се замислих се сетих че преди пет години в магазин BAS, Дойчин ми предложи да покарам из улиците тестовия Ram DHX, който исках да купя.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот eMcKu » Пон Ное 30, 2009 11:56 am

Почти навсякъде го има ! Оставяш документ и си готов. Нека papi007 да ти каже ;)
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот papi007 » Пон Ное 30, 2009 2:41 pm

Какви документи, какви 5 лева :rofl: Само ме попита да си кажа имената , да кажа от коя държава и град съм, сложиха ми педали, напомпаха гумите, питаха ме дали ще искам и тестова каска и след колко ЧАСА ще се върна :bigeyes: Аз направо бях изумен! Но пък нека в конкретния случай незабравяме че поне центъра на Лондон има камера на всеки ъгъл, няма кошчета за боклук... И 2те с цел сигурност против терористи, ама първото и с контролен характер. Така че има го по света. В България също го има - оставяш точната сума за велосипеда и те пускат на разходка. Поне при мен в един български магазин така стана.

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Мнениеот zax983 » Вто Май 03, 2011 10:50 pm

В български магазин оставиш ли си парите забравяш за тях... Няма да се учудя, ако се върнеш и ти кажат: е ти нали си го купи... ама не приемаме рекламации... ооо, ама ти си го карал вече...

Та има ли тест драйв наистина в България. Като ме видят 120-130кг, не вярвам да ми го дадат ако не издържа поне 200кг. Всъщност пак зависи само от компетентността на служителите...
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот dobber » Вто Май 03, 2011 11:41 pm

Аз бих дал пари за ползване под наем, само и само да пробвам висок клас колело от този тип - включително и на съфорумец.
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот PtD » Вто Май 03, 2011 11:42 pm

И аз в Mountain View съм тествал. Само ме питаха как се казвам, и отпраших със Iron Horse 7 Point където ми видяха очите. Естествено, върнах го. :look:

P.S. Даже ми дадоха каска, понеже е задължително да се тества с каска. :clap:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Сря Май 04, 2011 2:59 am

Явно това е в калифорния, поне така казва чичко гугъл. Така че продължава да стои въпросът за България.

Интересно е и предложението за под наем. Но няма да стане, защото ако търговецът може да има сметка да прежали едно колело за общо ползване, то в България пазарът не бил достатъчно голям, а отделният потребител много по-трудно би рискувал евентуална амортизация или друг вид вреда... Макар че смисълът на наема или поне не малка част от него е точно с цел компенсация за амортизацията на употребеното, дори да няма такава. Нали така?
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Назад към Общ форум