Ultra Explorer vs Drag Hacker

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ultra Explorer vs Drag Hacker

Мнениеот pgg_bs » Сря Май 25, 2011 2:03 pm

Искам да си купя колело за разходки в парка. И моля за съвет за кое от тези двете колела е по-добро:
1. http://forum.fiat-bg.org/files/exploreru33_214.jpg - Ultra Explorer
24 скоростна система Shimano RD TX3/SRAM MRH, стоманена амортисьорна рамка, амортисьорна вилка ход 50мм, предна и задна дискови спирачки PROMAX DSK320.
http://www.metro.bg/pages/4610.aspx?0
Тук ме привлича най вече дисковите спирачки, незнам дали си заслжават.
2. http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=43 - Drag Hacker 26"- за него не мисля че има нужда от описание :)
Заслужава ли си това Ultra explorer и ако може някакви други предложения за бюджет до 250-300 лв. Знам, че са малко но искам да видя как ще ми пасне карането из парка в спокойно темпо и после ако е дал господ ще си взема нещо по сериозно :).
Благодаря предварително за мненията
pgg_bs

Рейтинг: 1200

Re: Ultra Explorer vs Drag Hacker

Мнениеот Evgeni » Сря Май 25, 2011 2:08 pm

Ми ultra-та е тежък велосипед, с неспиращи дискови спирачки и неработещо окачване.Става само за "гъзария".Не стига това, ама ще ти е тегаво и въртенетоДаже след време ще почне да скърца и всички ще те зяпат :D .Остава ти хакера.Успех! :agree: :agree:
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот royalracing » Сря Май 25, 2011 2:12 pm

Определено си вземи твърда рамка!Добре си се насочил към Хакера.
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот exiteyes » Сря Май 25, 2011 4:18 pm

Хакер ще да е твоят избор. Само, че внимавай със задната ос, даже ако имаш възможност при покупка я смени от магазина с по-здрава такава. Няма да разтягам локуми, но тази Ултра не става за преходи дори до магазина. Хакер е решението :agree:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот Evgeni » Сря Май 25, 2011 4:37 pm

Или направо я подмени с главина на шлиц!
Evgeni

Мнениеот bik3r_b0y » Сря Май 25, 2011 7:08 pm

А сещате ли се че с този хакер на човека изобщо няма да му е комфортно из БГ улиците.
Изображение
Карам RAM
Аватар
bik3r_b0y

Рейтинг: 1024

Мнениеот Evgeni » Сря Май 25, 2011 7:15 pm

А с "мекицата" ще му е по-комфортно? :idea:
Evgeni

Мнениеот geco » Сря Май 25, 2011 8:44 pm

bik3r_b0y:Да ти кажа колкото и лоши да са БГ пътищата с колело не е като с кола и почти навсякъде може да избягаш от дупките и шахтите.Да не говорим колко по лесно е карането на велосипед като хакера.А колкото до ултрата пълен боклук.Един приятел с същата замалко не се пречука с такава,на асфалтов път с доста голям наклон и дължина около 1км се оказа с неспиращи спирачки и се заби в 50 сантиметров бордюр. После беше с доста ухлузвания,леко форма на комоцио май(не му даваха да гледа телевизия и да си натоварва мозъка) и скъртена вилка и предна капла...абе боклук от всякъде.
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот pgg_bs » Сря Май 25, 2011 11:31 pm

Ясно разбрах, че Ultra Explorer е боклук, но тъй като мразя да имам само един вариант може ли да ми дадете алтернатива на Drag Hacker в диапазона до 300 лв :)
pgg_bs

Мнениеот Evgeni » Чет Май 26, 2011 12:02 am

Evgeni

Мнениеот pgg_bs » Чет Май 26, 2011 8:54 am

А за Sprint Leopard 2011 какво ще кажете.
pgg_bs

Мнениеот geco » Чет Май 26, 2011 9:10 am

ZX-1 е наследникът на Хакер и е с алуминиева рамка за разлика от спринта и хакера.
Moже д апогледнеш и това ,но е малко или много над бюджета http://shop.vivelo-bikes.com/product/424/vivelo-sky-2-0.html
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот Evgeni » Чет Май 26, 2011 10:43 am

geco написа:ZX-1 е наследникът на Хакер и е с алуминиева рамка за разлика от спринта и хакера.
Moже д апогледнеш и това ,но е малко или много над бюджета http://shop.vivelo-bikes.com/product/424/vivelo-sky-2-0.html

С по-добри команди е. :agree:
Evgeni

Мнениеот krassswr » Вто Май 31, 2011 4:16 pm

Ами в такъв случай може да потърси Хакер с амортисьорна вилка.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
krassswr

Рейтинг: 1245

Мнениеот lusi5001 » Вто Май 31, 2011 6:39 pm

Evgeni написа:
geco написа:ZX-1 е наследникът на Хакер и е с алуминиева рамка за разлика от спринта и хакера.

С по-добри команди е. :agree:

По добре да вземе хакер защото вивело попринцип произвеждат шосейки и не са много по маутианбаиковете
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот Evgeni » Сря Юни 01, 2011 10:32 am

lusi5001 написа: По добре да вземе хакер защото вивело попринцип произвеждат шосейки :agree: и не са много по маутианбаиковете :crazy:

Хм...кога си купувал от там, че да знаеш, че не са по MTB байковете? :magnify:
Evgeni

Мнениеот viking_kn » Сря Юни 01, 2011 11:20 am

Карам Ultra explorer закупено от Метро преди 3 години за близо 270 лв. но тогава не разбирах и както казаха по-нагоре сега скърца, тежко е, не спират спирачките особено като ги задържиш повече време, за окачването да не говоря , но все още не ме е изоставяло, а да карам го само градско не смея другаде :)
viking_kn

Рейтинг: 1220

Мнениеот vanko94 » Сря Юни 01, 2011 4:20 pm

pgg_bs написа:Искам да си купя колело за разходки в парка. И моля за съвет за кое от тези двете колела е по-добро:
1. http://forum.fiat-bg.org/files/exploreru33_214.jpg - Ultra Explorer
24 скоростна система Shimano RD TX3/SRAM MRH, стоманена амортисьорна рамка, амортисьорна вилка ход 50мм, предна и задна дискови спирачки PROMAX DSK320.
http://www.metro.bg/pages/4610.aspx?0
Тук ме привлича най вече дисковите спирачки, незнам дали си заслжават.
2. http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=43 - Drag Hacker 26"- за него не мисля че има нужда от описание :)
Заслужава ли си това Ultra explorer и ако може някакви други предложения за бюджет до 250-300 лв. Знам, че са малко но искам да видя как ще ми пасне карането из парка в спокойно темпо и после ако е дал господ ще си взема нещо по сериозно :).
Благодаря предварително за мненията

направо грабвай хакера успех. :beer:
Аватар
vanko94

Рейтинг: 910

Мнениеот lusi5001 » Сря Юни 01, 2011 5:34 pm

Evgeni написа:
lusi5001 написа: По добре да вземе хакер защото вивело попринцип произвеждат шосейки :agree: и не са много по маутианбаиковете :crazy:

Хм...кога си купувал от там, че да знаеш, че не са по MTB байковете? :magnify:

Купувал съм... не колело но част и знам че неги бива в тея работи :)
Аватар
lusi5001

Мнениеот Tishoy » Сря Юни 01, 2011 9:24 pm

Вземи Hacker :peace: ше му се радваш много повече време :wavey:
Карам Climber :)
Tishoy

Рейтинг: 1198

Мнениеот pgg_bs » Вто Юни 07, 2011 12:27 pm

Вече съм собственик на Drag Hacker. Харесва ми леко се кара, удобно ми е. Благодаря на всички които помогнаха за избора ми :bowdown: :wavey:
pgg_bs

Мнениеот lusi5001 » Вто Юни 07, 2011 4:23 pm

Честито!
Направил си правилния избор :)
Аватар
lusi5001

Мнениеот nedelcho » Съб Юли 23, 2011 9:41 am

и аз карам ултра но засега съм доволен дисковите горедоло спират но трябваше да смяня задната главина и курбелите и сега го карам без проблеми за бъдеще мисля да му взема нова вилка че тази не е много добра.

exiteyes написа:Хакер ще да е твоят избор. Само, че внимавай със задната ос, даже ако имаш възможност при покупка я смени от магазина с по-здрава такава. Няма да разтягам локуми, но тази Ултра не става за преходи дори до магазина. Хакер е решението :agree:

Да наистина задната ос е много лоша наложи се да я сменя 1/2 седмици след като взех колелото но ми казаха че и главината е лоша и си купих нова главина на formula и ново венци и капла и курбелите смених и сега остава да си взема за бъдеще нова вилка макар че тази не е лоша.
Последна промяна Ozzie на Съб Юли 23, 2011 10:12 am, променена общо 1 път
Причина: Моля, използвайте бутона за редактиране на мнение. Достъпен е до един час след публикуване на мнение.
nedelcho

Рейтинг: 1160

Мнениеот Esoteric » Пон Юли 25, 2011 9:51 am

така, попрочетох повечето мнения и се извинявам, ако повтарям някой.
моят съве, като човек, който е карал и ултра и хакер, е с двете ръце за хакера! ултра не е колело, в пълния смисъл на думата. нестава за нищо! буквално за НИЩО! окачване реално няма. това, което има е само някакви декоративни тежести, за да се кара още по-трудно, след 2-3 седмици, когато скоростите се разстроят и цъфнат куп други проблеми, които няма как да оправиш, без подмяна на частите с по-качествени. естествено те ще са на цената на самото колело, че и отгоре. а това, само по себе си е безсмислена операция.
също така, карал съм и двата хакера, и този с твърдата вилка и този с меката. представянето им на пътя е в пъти по-добро от ултрата. за мен лично, няма база за сравнение.
с две ръце, два крака и две бири, гласувам за хакера! :beer:

@exiteyes, задната ос се чупи, но след доста много каране, примерно 2-3 години, аз съм чупил само една, на първия ми хакер, който преди мен, беше каран от 80-90 килограмов човек.

P.S. другия проблем на хакерите, е лесното износване на колодките, на задната спирачка.
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот nedelcho » Пон Юли 25, 2011 11:34 am

Esoteric написа:така, попрочетох повечето мнения и се извинявам, ако повтарям някой.
моят съве, като човек, който е карал и ултра и хакер, е с двете ръце за хакера! ултра не е колело, в пълния смисъл на думата. нестава за нищо! буквално за НИЩО! окачване реално няма. това, което има е само някакви декоративни тежести, за да се кара още по-трудно, след 2-3 седмици, когато скоростите се разстроят и цъфнат куп други проблеми, които няма как да оправиш, без подмяна на частите с по-качествени. естествено те ще са на цената на самото колело, че и отгоре. а това, само по себе си е безсмислена операция.
също така, карал съм и двата хакера, и този с твърдата вилка и този с меката. представянето им на пътя е в пъти по-добро от ултрата. за мен лично, няма база за сравнение.
с две ръце, два крака и две бири, гласувам за хакера! :beer:

@exiteyes, задната ос се чупи, но след доста много каране, примерно 2-3 години, аз съм чупил само една, на първия ми хакер, който преди мен, беше каран от 80-90 килограмов човек.

P.S. другия проблем на хакерите, е лесното износване на колодките, на задната спирачка.

незнам каква улта си карал ,но моита вече я карам 3 4 месеца и нищо и няма само където една главина смених и колелото го карам бая и засега няма проблеми и окачването предното горедоло го бива може хода да е 50 мм но си работи добре.
nedelcho

Мнениеот Esoteric » Пон Юли 25, 2011 12:31 pm

покарай и други колела. и аз си мислех, че е екстра и друго не ми трябва. наистина, беше преди много години, оттогава сигурно са се подобрили в някаква степен, но въпреки това препоръчвам хакера. ултрата съм го карал около година и нещо активно(за 3-4 месеца не можеш да си съставиш меродавно мнение за дадено колело), за който период заприлича на купчина непотребни железа, а първия ми хакер го взех вече втора ръка и въпреки това возията му беше много по-добра. за почти две години каране, съм сменял само задна ос и колодки, всичко други си работеше отлично, за ценовия клас в който е.
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Мнениеот nedelcho » Пон Юли 25, 2011 8:47 pm

Esoteric написа:покарай и други колела. и аз си мислех, че е екстра и друго не ми трябва. наистина, беше преди много години, оттогава сигурно са се подобрили в някаква степен, но въпреки това препоръчвам хакера. ултрата съм го карал около година и нещо активно(за 3-4 месеца не можеш да си съставиш меродавно мнение за дадено колело), за който период заприлича на купчина непотребни железа, а първия ми хакер го взех вече втора ръка и въпреки това возията му беше много по-добра. за почти две години каране, съм сменял само задна ос и колодки, всичко други си работеше отлично, за ценовия клас в който е.

по добре ли ще е ако на утрата и сложа нова вилка по добра поне 80 мм ход и нови дискови че тези не държат много и вече и главината съм сменил с по добра на formola отколкото да си взимам ново колело ,че за ново колело щя трябва бая да почакам
nedelcho

Мнениеот Esoteric » Вто Юли 26, 2011 10:47 am

каквото и да му смениш, ще работи по-добре. въпросът е, че не е финансово обосновано и според мен, няма снисъл. но ти си решаваш все пак. в крайна сметка ще подмениш всички части и ще ти излезе доста повече от колкото ново колело със същите компоненти.
та, да по-добре ще е. просто защото не се продават нови части, толкова нисък клас, но не си заслужава.
:beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Мнениеот bozhidar » Вто Авг 02, 2011 7:44 pm

Ем, значи имам едно ultra , което го кара приятелката ми. Аз лично съм се качвал два пъти на него имам си друго колело, честно казано пълен провал е.
Много от горните постове бяха, такива моя не е по различен, но държах и аз да кажа, че не струва ;)
Ако не се лъжа цената му в Метро е 220лв или нещо такова. Но са му много !

- много те тежко - качвал съм го по стълби, все едно влачиш баба си по стъпалата .. гадно!
- спирачките - абе там са ама честно казано, не съм спирал с тях? Но ме съмнява да спират, често обаче съм ги чувал да свирят.. (доста злобно)
- окачване - няма такова. - всъщност е място от където скърца и дори след смазване продължава да го прави :)
- гумите - тези който са стоковите ( а едвали някой ще ги смени ) са гадни и поднасят.
- скоростите - сменят се но не е са много удобни и често прескачат повече венци от колкото трябва.

Като цяло за тези пари не получаваш много.

Лично съм виждал Drag Hacker. Но нямам някакви впечатления от него, но ми се стори че рамката му не е много удобна! Поне по моя преценка!

Поздрави :)
bozhidar

Мнениеот ferriniRider » Пет Авг 12, 2011 8:57 pm

Хакера няма никакво окачване, според мен Ултрата е по-добра НО никога не бих си я взел.
Виж, Драг Фрийборн може да е по-добро защото все пак е Драг и е име в произвеждането на велосипеди ! :agree:
ferriniRider

Рейтинг: 1260

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти