Нова вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Нова вилка

Мнениеот nikk96 » Сря Юни 15, 2011 2:27 pm

Здравейте
Искам да попитам за вилката ми тя е 1-1/8 oversize но захващането към рамката е с резба и две гайки.Но сега като искам да си взема XCR не намирам с резба.
Другото което е че моето кормило е с колче а новата вилка иска лапа но няма резба за захващане на гайките.Въпросът ми е дали ще може да издържи на планинско каране като се държи само от една лапа

edit:мога да кача снимки на вилката и точно на тези гайки
edit2:нов съм съм и не разбирам много много
nikk96

Рейтинг: 1160

Re: Нова вилка

Мнениеот royalracing » Сря Юни 15, 2011 3:52 pm

По-добре качи снимки,аз лично не разбрах много,но явно челото ти е Normal Size,което значи,че не може да сложиш XCR,а за да го сложиш трябва нова рамка(ако челото ти е нормал сайз).Има вариянт на Sr Suntour XCM които е за твоето чело,цената е 80лв.
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот nikk96 » Сря Юни 15, 2011 5:14 pm

Челото ми е oversize дебелината на стержена на оригиналната вилка е 28.5 мм http://nikk96.snimka.bg/other/sasasa.600510 захващането е както на снимката но на тези които са с лапа няма резба и искам да попитам дали 6те може да се държи само от лапата защото аз мисля че си трябва и тази гайка но както казах нов съм и не разбирам много
nikk96

Рейтинг: 1160

Мнениеот royalracing » Сря Юни 15, 2011 5:42 pm

Така,щом си сигурен,че челото ти е оувърсайз най-добре направи следното:Купи си нови чашки,лапа и тогава сложи вилката.Няма да имаш проблеми,защото не съм сигурен тая джаджа на снимката дали ще стане на XCR-a,но нека някои по-опитен сподели.
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот vleka4a » Сря Юни 15, 2011 6:42 pm

До колкото виждам това е от най-старият захват при него има резба на самата вилка и чашката се завива в вилката (имах Nomad на който беше по същият начин).За да смениш вилката ще ти трябват нови чашки лапа и евентуално ако няма във вилката пеперудка или хеадлок.Чашки ще си намериш до 20-30лв лапа около 30-40лв и ако ти трябва да взимаш хеадлок още 20 (това е приблизителна сметка).
Live for today because yesterday is gone and tomorrow may never come.
Изображение
Аватар
vleka4a

Рейтинг: 1304

Мнениеот apExa » Вто Юни 21, 2011 9:55 pm

vleka4a написа:До колкото виждам това е от най-старият захват при него има резба на самата вилка и чашката се завива в вилката (имах Nomad на който беше по същият начин).За да смениш вилката ще ти трябват нови чашки лапа и евентуално ако няма във вилката пеперудка или хеадлок.Чашки ще си намериш до 20-30лв лапа около 30-40лв и ако ти трябва да взимаш хеадлок още 20 (това е приблизителна сметка).

хехе.. къде хвърли пича у ряката бе , тея "приблизителни" цени са далече от истината, ако иска да си земе нови чашки - 16лв. VP , 25лв.(нова) обикновена лапа, хедлок едва ли ще ползва :) така че би трябвало около 40лв. да му стигнат.
помисли за закупуване на лапа втора ръка, има евтини по 5-10лв. във форума :)
Успех :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
apExa

Рейтинг: 1156

Назад към Веломеханик