Помогнете за правилен избор

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помогнете за правилен избор

Мнениеот LARRY_BG » Пон Юни 13, 2011 10:46 pm

Здравейте на всички :wavey:
Напълно начинаещ съм в темата. Доста време се ровя във форума, чета разни информации в нета, но вече се обърках тотално и не мога да направя избор! Решил съм да си купя колело, което ще карам в градски условия /предимно/ и по не много трудни черни пътища за леки преходи. Бюджета ми е 400-500 лева. "Габаритите" ми са 178 см и 76 кг. Спрял съм се на няколко модела: Cross Parallax 2VB; Sprint Apolon; Cross FRX8 28"; Drag Grand Canyon; Drag ZX-3; Drag Ontario; Ferrini R3, като реда на изброяване не е реда на предпочитане.
Моля помогнете да направя най-добрия избор спрямо начин на използване-качество-цена! Приемам и други предложения! Благодаря ви предварително и леко, приятно и безаварийно каране на всички! :peace:
LARRY_BG

Рейтинг: 1200

Re: Помогнете за правилен избор

Мнениеот royalracing » Вто Юни 14, 2011 6:24 am

Браво,че си се ориентирал все към твърдаци!Горе-долу които и велосипед да вземеш няма да се минеш,но според мен най-на оферта е Онтарио-то :)
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот drumboy » Вто Юни 14, 2011 1:25 pm

И аз гласувам с 2 ръце за драга.
Но и аполонът не е лош избор :bowdown:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот lusi5001 » Вто Юни 14, 2011 2:36 pm

drumboy написа:И аз гласувам с 2 ръце за драга.
Но и аполонът не е лош избор :bowdown:

Кой от 3те ? :rofl:
Иначе както каза колегата който и да вземеш няма да сбъркаш но най-добрият избор е онтаярио ПРО от 499 лв :) http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=340
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот DH_Rade » Пет Юни 17, 2011 2:19 pm

Drag Ontario
Коректен съм с тези които са коректни с мен
Изображение
DH_Rade

Рейтинг: 1091

Мнениеот mosquito » Нед Юни 19, 2011 6:51 pm

От няколко месеца карам FRX8. Много съм доволен. Страшно удобно, прилично оборудвано, че и красиво. Най-много съм минавал 150км за един ден и мога да кажа, че си е голям кеф да го караш. Също така е сравнително здраво .. аз съм 90кг и няма оплаквания, въпреки че изглежда доста крехко.
mosquito

Рейтинг: 1220

Мнениеот LARRY_BG » Пон Юни 20, 2011 11:51 am

mosquito написа:От няколко месеца карам FRX8. Много съм доволен. Страшно удобно, прилично оборудвано, че и красиво. Най-много съм минавал 150км за един ден и мога да кажа, че си е голям кеф да го караш. Също така е сравнително здраво .. аз съм 90кг и няма оплаквания, въпреки че изглежда доста крехко.

какво означава сравнително здраво? :look:
LARRY_BG

Мнениеот ICONI » Пон Юни 20, 2011 12:51 pm

бих гласувал за драг онтарио или ферини р3
ICONI

Рейтинг: 1170

Мнениеот mosquito » Вто Юни 21, 2011 2:03 pm

LARRY_BG написа:
mosquito написа:От няколко месеца карам FRX8. Много съм доволен. Страшно удобно, прилично оборудвано, че и красиво. Най-много съм минавал 150км за един ден и мога да кажа, че си е голям кеф да го караш. Също така е сравнително здраво .. аз съм 90кг и няма оплаквания, въпреки че изглежда доста крехко.

Означава, че въпреки бързото ми каране по ужасните улици, 90-килограмовото ми седалище не е успяло да причини никакви повреди..
Разбира се, трябва да се подчертае, че това не е колело за спускане по черни пътища и пътеки или някакви offroad приключения. Това е просто един много добър избор за шосеен велосипед от ниския ценови клас.
mosquito

Мнениеот LARRY_BG » Сря Юни 22, 2011 6:05 pm

mosquito написа:
LARRY_BG написа:

Означава, че въпреки бързото ми каране по ужасните улици, 90-килограмовото ми седалище не е успяло да причини никакви повреди..
Разбира се, трябва да се подчертае, че това не е колело за спускане по черни пътища и пътеки или някакви offroad приключения. Това е просто един много добър избор за шосеен велосипед от ниския ценови клас.

Привет :wavey:
Мерси за инфото. :agree: Бих искал да те попитам колко си висок и какъв размер рамка си взе? А също и дали си пробвал да караш по лек черен път, без екстремно каране. FRX8 и Drag Grand Canyon ми харесват - по-леки са и по-елегантни от байковете. Но дали са достатъчно здрави? :dontknow:
LARRY_BG

Мнениеот mntcrazydh » Сря Юни 22, 2011 11:17 pm

Аз също съм за Ontario-то.
Мисля, че се е доказала.
Да не говорим, че някои даже я карат надолу ( не го препоръчвам ) :nono:
Оntario- то е перфектна рамка за стила за който е предназначена.
И според мен това е един от най-добрите избори. Няма да се минеш! :beer:
И успех с избирането! :beer:

ПП: да не пропуснеш да се похвалиш после. :eyebrow:
За контакти: Лично съобщение или скайп : kamenovbeamer От гр. Монтана съм.
Аватар
mntcrazydh

Рейтинг: 1221

Мнениеот mosquito » Пон Юни 27, 2011 12:23 am

LARRY_BG написа:Привет :wavey:
Мерси за инфото. :agree: Бих искал да те попитам колко си висок и какъв размер рамка си взе? А също и дали си пробвал да караш по лек черен път, без екстремно каране. FRX8 и Drag Grand Canyon ми харесват - по-леки са и по-елегантни от байковете. Но дали са достатъчно здрави? :dontknow:

Естествено, че става за черен път, стига да не караш като луд, да скачаш и да целиш дупките. Наистина това е едно елегантно колело направено за елегантно каране. Висок съм около 190см и съм с 530мм рамка, макар че можеше да взема един размер по-голяма.. но и тази е добре.

P.S. Лично според мен, ако говорим за външен вид, това е най-стилно изглеждащият вариант от изброените .. за някои хора това си е фактор при избора :beer:
mosquito

Мнениеот xcrider » Пон Юни 27, 2011 11:04 am

Ако събереш още 200лв си вземи drag zx-4 .:agree:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот LARRY_BG » Сря Юли 06, 2011 6:41 pm

От първоначалните варианти останаха 3 : Ferrini R3; Sprint Apolon и Drag Ontario Comp.
Появи се още един вариант - Vivelo Sky 2.0 http://shop.vivelo-bikes.com/product/42 ... y-2-0.html, а и някои познати ми препоръчаха Leader. Но за тях не успях да намеря никакви мнения. Какво да избера? :dontknow:
Помогнете :praying:
LARRY_BG

Мнениеот penmark » Сря Юли 06, 2011 6:47 pm

3-те колела са от един клас и са по-добри от вивелото. Което и да избереш от 3-те няма да сбъркаш. Харесай си някое с очите и го грабвай! Ти ще си го гледаш и караш. Важното е теб да те кефи. :beer: Драга е с 21 скорости, другите 2 са с 24.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Сря Юли 06, 2011 6:52 pm

преди малко гледах в пазара едно R3 на много примамлива цена
огледай го и ако мислиш, че ще е твоето.... :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот war_shadow » Чет Юли 07, 2011 11:36 am

Аз съм за онтарио,защото многократно се е доказвала,а и за парите и какво повече можеш да очакваш?!
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот emata » Сря Юли 13, 2011 6:43 pm

И аз да се включа в темичката- днес си харесах Drag Ontario Pro (дамския) , цял ден чета във форума и много се чудя дали да не си го взема. Просто нищо не разбирам, а искам да си взема някакъв такъв хибриден модел, който да си карам в града и чат пат на планински преходи..
Аватар
emata

Рейтинг: 1386

Мнениеот emata » Сря Юли 13, 2011 10:23 pm

В магазина имаше промоция на Trek модели,
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-damski/2675-velosiped-trek-3700-wsd-09.html,
и си мисля дали не е по-добре Trek-а от Drag-а...
оф, не знам, наистина нищо не разбирам и луднах вече да гледам и да се чудя :crazy:
Аватар
emata

Мнениеот drumboy » Сря Юли 13, 2011 11:01 pm

На мен драга ми се струва по приеамлив и с много по-добра вилка :agree:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот Esoteric » Чет Юли 14, 2011 2:21 pm

emata написа:В магазина имаше промоция на Trek модели,
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-damski/2675-velosiped-trek-3700-wsd-09.html,
и си мисля дали не е по-добре Trek-а от Drag-а...
оф, не знам, наистина нищо не разбирам и луднах вече да гледам и да се чудя :crazy:

съветвам те, да си вземеш което ти си решиш от двете, драг или трек. покрай го, прецени дали ти харсва или не. а до тогава ще може да събереш пари, за нещо по-хубаво.
щом казваш, че нищо не разбираш, значи трябва да придобиеш опит, а опит се рпидобива с каране, не с ровене из форумите. дори и да направиш грешка, няма за какво да се притесняваш. именно от грешките се учим.

:beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот emata » Пет Юли 15, 2011 7:19 pm

drumboy, благодаря за съвета :)
Esoteric, мерси за успокояващите думи, хехе,
наистина бая се бях притеснила до днес, тъй като взех един байк прибързано, не вече всичко е наред :beer:
Аватар
emata

Мнениеот Latitude » Пет Сеп 02, 2011 8:05 pm

+1 за Gross FRX8 - само че той спада към класа на хибридите 28' гуми. Перфектно е за парите си, става за асфалт и паркове без някакви изпълнения. С тези гуми си е кеф да го караш върви мазно, мазно. :beer:
Latitude

Мнениеот Bashmaistora » Чет Окт 06, 2011 9:01 pm

От няколко месеца карам FRX8. Много съм доволен. Страшно удобно, прилично оборудвано, че и красиво. Най-много съм минавал 150км за един ден и мога да кажа, че си е голям кеф да го караш. Също така е сравнително здраво .. аз съм 90кг и няма оплаквания, въпреки че изглежда доста крехко.
какво означава сравнително здраво?

Над 3 годинки карам с DRAG ONTARIO - зъбци 48x38x28 и гуми - 1,95 (основно по шосе). Кораво колло излезе! Само централното му движение смених на 3-тия месец и естествено грамадните гуми от 2,10! Ако му шибнеш гуми 1,75 ще е пушка за каране по асфалтец. Пере у земята байковете - 42х34х24 и гуми 2,10.
Месечно жръткам 500-600 km (извън градско). Естествено по хасфалт 26 inch колло издиша пред 28 inch велосипеди (хибриди, бегачи, че и City – Marathon-Lux).
Скоро са пръкна тоз CROSS Frx8 Man и опппаааа, изби сичката риба у средният клас ХИБРИДИ! Мен лично по-ме кефи от Каньоните PRO и COMP. Главно като цена, дизайн, визия, компоненти.
Grand Canyon TE e друга категория и засега е лидер в класа 9-speed с V-brake, но е скъп.

Ще попитам MOSQUITO да сподели някои неща за CROSS Frx8 Man
- Издържливо ли е централното движение?
- Може ли това колело да понесе 110-115 kg?
- Леко ли е (наистина ли тежи 13,8 kg)?
- Какви са предната и задната главина (Shimano, Formula ….)?
- Амортисьора добре ли се държи (издържлив ли е)?
- Каплите каква марка са? Здрави ли са? (надявам се, че не се огъват лесно при среща с малки неравности)
- Ако е има километраж, на равен път каква е максималната скорост при предавки 48х11?
- Между стойките на седалките има ли напречна планка както при Drag Ontario?
Простакът е непобедим!
Bashmaistora

Рейтинг: 1120

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти