Тази тема e отделена от една друга: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=97795
Причината за отделянето е, че дискусията тръгна в посока, съвсем различна от замислената, т.е. приятният хумор бе заменен от сериозни препирни по въпроси, които вече сме обсъждали многократно. Така че ако някой наистина има желание да го прави отново, моля!
Аз лично съм против стиловете, като определение за ездача, те са важни по-скоро за избор на велосипед като здравина и удобство. Колкото по-универсално приложение има даден велосипед, толкова по-добре. На въпроса "Какъв стил караш" обикновено ме напушва смях

Много по-сполучливо профилиране на приложенията на един байк ми се струва квалификацията, която използват в Европа: Marathon > Tour > All Mountain > Enduro. Популярното и нищо не значещо Cross Country/XC е нещо средно между Tour и All Mountain. Down Hill/DH всъщност е нещо средно между All Mountain и Enduro. Free Ride/FR за мен е някаква тотална глупост, защото може да се вмъкне във всяка квалификация от горните.