драг ц1

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

драг ц1

Мнениеот mbikerX » Пон Окт 31, 2011 8:46 pm

Здравейте драги съфорумници . За пръв път пиша тема във форум и ако объркам някъде не се притеснявайте да ми съобщите за грешката ми . Та сега да се върнем на темата . Решил съм да започна да си сглабям колело . Та въпроса ми е дали ще мога сам със собствени усилия да го направя . Имам предвид дали ще мога например да си сложа чашките или средната ос - касета сам без да ходя на сервиз понеже живея в малък град и тук няма много , много сервизи .... :bawling: . Благодаря предварително !!!
За кВо М! е ХладИлНикккККК , КъъТ не пУшА :Д
mbikerX

Рейтинг: 1073

Re: драг ц1

Мнениеот wingmanz » Пон Окт 31, 2011 9:10 pm

Аз моя клаймър си го сглабях в домашни условия при всички налични части самото сглабяне ми отне 40 минути, като съм ползвал помощ от сервиз само за затягане на средното, разнитване и занитване на верига и реглаж на скорости - не повече от 10 кинта за всичко беше. Ако имаш подходящите инструменти и условия няма да имаш проблеми. :agree:
Изображение
Аватар
wingmanz

Рейтинг: 1233

Мнениеот mbikerX » Пон Окт 31, 2011 9:26 pm

Благодаря ти . А можеш ли да ми кажеш как се поставят чашките или да дадеш някой линк да хвърля едно око :)
mbikerX

Мнениеот wingmanz » Пон Окт 31, 2011 10:55 pm

Процедурата по набиването на чашки в домашни условия е повече от елементарно!
Намираш си 1 хубава права гладка летва, която да ляга по целия диаметър на чашката. Поставяш рамката така че челото на рамката в противоположната страна на която набиваш чашката да е легнало хубаво без да се подбие при набиването ( може пак на някоя летва да го опреш). Нагласяш си чашката на челото, взимаш дървото и големия чук и набиваш! :D :agree:
Само че се увери че са влезнали хубаво, защото в противен случай ще се разхлопат и ще ти прецакат челото... :deal:
Успех!
Изображение
Аватар
wingmanz

Мнениеот mbikerX » Вто Ное 01, 2011 9:00 am

мерси . А какво може да стане ако прецакам челото ?
mbikerX

Мнениеот mbikerX » Вто Ное 01, 2011 9:04 am

И ако имаш скайп може ли да ми го кажеш та когато започна да сглабям да помагаш ;)
mbikerX

Мнениеот Ozzie » Вто Ное 01, 2011 6:18 pm

mbikerX написа:А какво може да стане ако прецакам челото ?

Ще трябва да си купуваш нова рамка. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mbikerX » Вто Ное 01, 2011 9:04 pm

Значи няма да правя излишни експерименти :D
mbikerX

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 02, 2011 12:30 am

Средното има няколко тънкости при поставянето и работата може да се осере за нула време. Чашките също не са чак толкова елементарно действие понякога. Слагал съм чашки на поразлуфтени чела с подпъхване на малко от кенче и държи много, стига да е направено като хората.
Ако си нямаш идея за повечето неща ще ти отнеме много време и 100% някъде ще се ****** нещата. Инструменти също ще ти трябват и то не само от гаража на баща ти :D По-добре намери някой, който разбира от нещата за да си спестиш много време и нерви.
Успех :agree:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот mbikerX » Сря Ное 02, 2011 2:18 pm

[quote="Teodor40"]Средното има няколко тънкости при поставянето и работата може да се осере за нула време. Чашките също не са чак толкова елементарно действие понякога. Слагал съм чашки на поразлуфтени чела с подпъхване на малко от кенче и държи много, стига да е направено като хората.
Ако си нямаш идея за повечето неща ще ти отнеме много време и 100% някъде ще се ****** нещата. Инструменти също ще ти трябват и то не само от гаража на баща ти :D По-добре намери някой, който разбира от нещата за да си спестиш много време и нерви.
Успех :agree:[/quote
Мерси за съвета . Но аз съм в безизходица . Както съм писал живея в малък град (Девин - ако някой го знае) и няма сервизи за велосипеди а и не ходя много често към Пловдив или София . Дали знаеш някой сервиз където може да пратя рамката и чашките и те да ги сглобят и да ми я пратят обратно :dontknow: :dontknow:
mbikerX

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 02, 2011 2:21 pm

mbikerX написа:
Teodor40 написа:Средното има няколко тънкости при поставянето и работата може да се осере за нула време. Чашките също не са чак толкова елементарно действие понякога. Слагал съм чашки на поразлуфтени чела с подпъхване на малко от кенче и държи много, стига да е направено като хората.
Мерси за съвета . Но аз съм в безизходица . Както съм писал живея в малък град (Девин - ако някой го знае) и няма сервизи за велосипеди а и не ходя много често към Пловдив или София . Дали знаеш някой сервиз където може да пратя рамката и чашките и те да ги сглобят и да ми я пратят обратно :dontknow: :dontknow:

Средното е по-тегаво. Монтирано ли е то?
Аватар
Teodor40

Мнениеот mbikerX » Сря Ное 02, 2011 2:56 pm

Teodor40 написа:
mbikerX написа:
Teodor40 написа:Средното има няколко тънкости при поставянето и работата може да се осере за нула време. Чашките също не са чак толкова елементарно действие понякога. Слагал съм чашки на поразлуфтени чела с подпъхване на малко от кенче и държи много, стига да е направено като хората.

Средното е по-тегаво. Монтирано ли е то?

Средното съм си намерил човек който умее да го слага . Само чашките са ми проблем
mbikerX

Мнениеот Teodor40 » Сря Ное 02, 2011 3:17 pm

mbikerX написа:Средното съм си намерил човек който умее да го слага . Само чашките са ми проблем

Е да ти ги монтира той. Не е нещо чак толкова трудно. За средното трябва инструмент и да не се бърза с ключа. Ако резбата е ок и имаш ключ е лесно :) Има малко заигравка понякога с втулките.
Аватар
Teodor40

Мнениеот mbikerX » Сря Ное 02, 2011 7:41 pm

Teodor40 написа:
mbikerX написа:Средното съм си намерил човек който умее да го слага . Само чашките са ми проблем

Е да ти ги монтира той. Не е нещо чак толкова трудно. За средното трябва инструмент и да не се бърза с ключа. Ако резбата е ок и имаш ключ е лесно :) Има малко заигравка понякога с втулките.

Аз ще си сглабям чисто ново колело. След две седмици вземам рамката (drag c1) и започвам да я обработвам . Но нали чашките и ос касетата трябжа да се сложат преди вилката и курбелите до колкото знам понеже съм аматьор . А този човек който ще ми слага ос касетата не знам как ще я сложи и не знам дали ще може да сложи чашките (ще го питам) само знам че на неговото колело преди 2 години той си ги сложи и до сега му вървят перфектно . Много ти благодаря за съветите :)
mbikerX

Re: Имена, адреси, телефони...

Мнениеот mbikerX » Чет Ное 03, 2011 4:05 pm

Някой може ли да ми каже къде в Пловдив мога да пратя рамката и чашките да ми ги сглобят и да ми ги върнат :dontknow:
mbikerX

Мнениеот Ozzie » Чет Ное 03, 2011 7:15 pm

С риск да ме анатемосат, ама да пращаш рамка някъде само за поставяне на чашки е безумно.
Всеки механик като му покажеш двата детайла ще намери начин да ги сглоби. Не вярвам във вашия град да нямате такива?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mbikerX » Чет Ное 03, 2011 7:20 pm

Ozzie написа:С риск да ме анатемосат, ама да пращаш рамка някъде само за поставяне на чашки е безумно.
Всеки механик като му покажеш двата детайла ще намери начин да ги сглоби. Не вярвам във вашия град да нямате такива?

Приятел . Нашият град си е доста зле . Има един стар механик само един път съм ходил при него и то за да ми залепи гумата . Той си е бая на години и не знам дали ще разбира . Все пак ще го питам ама ме е страх да не земе да ми пре*** челото . Предпочитам да дам 20 лв да ми я сглобят както трябва от колкото да разваля рамка за 160 лв . А ти да знаеш някой сервиз в пловдив :? Ще съм благодарен :)
mbikerX

Мнениеот wingmanz » Чет Ное 03, 2011 7:35 pm

ако поръчваш от screambikes дрънни един телефон дали преди да ти я пратят може да набият и чашки?
Изображение
Аватар
wingmanz

Мнениеот mbikerX » Чет Ное 03, 2011 7:50 pm

wingmanz написа:ако поръчваш от screambikes дрънни един телефон дали преди да ти я пратят може да набият и чашки?

В screambikes няма рамка C1 :(
mbikerX

Мнениеот Teodor40 » Чет Ное 03, 2011 10:46 pm

wingmanz написа:ако поръчваш от screambikes дрънни един телефон дали преди да ти я пратят може да набият и чашки?

Не вярвам да му откажат :agree:
Аватар
Teodor40

Мнениеот mbikerX » Чет Ное 03, 2011 11:08 pm

Teodor40 написа:

Не вярвам да му откажат :agree:

Да така е няма да ми откажат , но я нямат в наличност рамката :(
mbikerX

Мнениеот icko0o » Чет Ное 03, 2011 11:17 pm

Толкова голям проблем ли е,че я няма в смисъл неможе ли от друг сайт ето ти рамка,но не пише дали е в наличност или не http://www.bg-bike.com/?show=products&cat=2&prod=521 .
Ако и тук я нямат бих влязъл в положение и още утре мога да ида до един сервиз в моя град и да питам могат ли да ми я докарат,моята от там я взех,мога да я поръчам и да я взема с мои пари и после да ти я пратя за 159 лева наложен платеж,притеснението ми е да не нещо да се откажеш и аз тази рамка после да няма какво да я правя.Но ако имаш интерес към предложението ми драсни едно ЛС. :beer:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот mbikerX » Пет Ное 04, 2011 12:44 pm

icko0o написа:Толкова голям проблем ли е,че я няма в смисъл неможе ли от друг сайт ето ти рамка,но не пише дали е в наличност или не http://www.bg-bike.com/?show=products&cat=2&prod=521 .
Ако и тук я нямат бих влязъл в положение и още утре мога да ида до един сервиз в моя град и да питам могат ли да ми я докарат,моята от там я взех,мога да я поръчам и да я взема с мои пари и после да ти я пратя за 159 лева наложен платеж,притеснението ми е да не нещо да се откажеш и аз тази рамка после да няма какво да я правя.Но ако имаш интерес към предложението ми драсни едно ЛС. :beer:

Благодаря ти но съм си намерил сайт от който да си я поръчам . Но все пак мерси :)
mbikerX

Мнениеот mitaka12345 » Нед Ное 06, 2011 6:15 pm

за частите които можеш ги сглоби а за средното и чашките трябва да отидеш на сервиз да не прецакаш рамката :smash:
mitaka12345

Рейтинг: 1000

Мнениеот mbikerX » Нед Ное 06, 2011 8:58 pm

Надявам се като си поръчам чашките да има нещо като образец :dontknow:
mbikerX

Мнениеот icko0o » Нед Ное 06, 2011 10:15 pm

Чашките се набиват много лесно скайпа ми е ico_194 намери ме и като дойде ред на чашките мога да ти помогна. :)
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Назад към Веломеханик