Помощ за избор на вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Помощ за избор на вилка

Мнениеот feshan » Вто Ное 29, 2011 3:31 pm

Добър ден сега около коледа ще си взимам вилка само ,че се чудя каква вилка да взема тъйкато съм висок 1,55 см. на килограми съм 43кг. и съм на 14г.
Един мой приятел си купи една вилка само ,че нз каква е марката ,но каза ,че е много доволен и я е взел от София в някой магазин за 10и няколко лв.

Ако може да ми предложите някоя вилка която разбира се да е добра така за скокове по скокчета а не за пътища говорим за пръст кал нали планина ?
Ако може нали някакво предложение ,но да ми спестите тези , че няма свестни вилки за еди си колко пари тъйкато гледам хората от сайта по колко ги продават и не са много и не смятам ,че са ги взели чак толкова ?
feshan

Рейтинг: 963

Re: Помощ за избор на вилка

Мнениеот drumboy » Вто Ное 29, 2011 3:55 pm

Мисля,че е добре да се запознаеш стиловте във ''МТБ''
Да кажеш за какво колело е вилката,абе въобще дай повече инфо.
Кажи и точния си бюджет :beer:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот Sasho1911 » Вто Ное 29, 2011 5:51 pm

drumboy написа:Мисля,че е добре да се запознаеш стиловте във ''МТБ''
Да кажеш за какво колело е вилката,абе въобще дай повече инфо.
Кажи и точния си бюджет :beer:

Съгласен, но все пак ще предложа Rock Shox Tora или Duro DJ.
Аватар
Sasho1911

Рейтинг: 1140

Мнениеот feshan » Вто Ное 29, 2011 6:38 pm

Ами вище сега опитвам се да посъбирам пари за байка си сам тъйкато нашите имат достатъчно разходи а за работа ще мисля от началото на лятото което ще дойде за пари. Сега разчитам на парите които ще събера на коледа и нова година а те няма да са малко :beer: :eyebrow: тъйче и да не стигнат за вилка нали горе долу добра мога да изчакам малко повече време и аз да събера още нали всеки си има начини.

А вилката ми трябва за едно нещо значи там където живея ако има кросова писта с яки скокове ,но е изоставена аз хода там с приятели и правим други скокове и чудесии и скачаме само , че на моя бричкав крос който аз от незнайство взех не става за това ето виште му вилката клатушка се кат нз какво.

Съжалявам , но съм на друг комп и ги нямам изкам да кажа ,че е cross phantom някой може да има такъв той е черно сив черна вилка много съжалявам снимка ще имам чак утре ами какво да кажа скорости shimano почти всичко е shimano абе успях да намеря подобен.

Само че вилката на моя е черна от всякъде ето ги подобния :crap:
Прикачени файлове
245378958-5461542-700_700.jpg
245378958-5461542-700_700.jpg (68.31 KiB) Прегледано 1221 пъти
feshan

Мнениеот venko » Вто Ное 29, 2011 9:42 pm

Започни усилено да изучаваш български език. СПЕШНО Е !!!!
Нелепо е човек на 14 години да не може да състави смислено изречение.
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот dirtnewbie » Вто Ное 29, 2011 10:03 pm

:agree: Човекът над мен е изключително прав. Може също да прегледаш как се пише думата "вижте". И сега за да не бъда офф-топик, мога да ти споделя, че скоковете за кросови мотори е трудно да бъдат скачани с колело. Прекалено са дълги, но иначе, ти най-вероятно искаш да караш dirtjump. В този стил на каране, карачите скачат по големи и технични скокове. Къде за височина, къде за техничност и някой трик. Предлагам ти да погленеш за нещо втора употреба като: Marzocchi Dirt jumper 1/2/3, RS Argyle, SR Suntour Duro DJ D/E или нещо подобно. Това са вилките, които са подходящи за изпълняването на скоковете и не са ужасно скъпи ако ги купуваш втора употреба. Може да разгледаш вилки в пазара на форума. И само да кажа още нещо: На това колело не може да се сложи вилка, която е една от горепосочените, по простата причина, че челото на по-старите модели на Cross е normal size. За целта ще ти бъде нужна рамка, която да е с чело 1 1/8. Най-евтин вариант за това е може би така известната на всички Драг Клаймър, Спринт Блокхед и някои други по-евтини рамчици. Това колело е по-добре го продадеш за 100-150 лева на някого и събери още пари, за да започнеш нова сглобка на колело. Мисля, че бях много изчерпателен. Ако имаш някакви въпроси, питай тук. Нядаявам се, че потребителите няма да се възмущават от правописа ти, който се надявам да бъде по-добър!

Кристиан
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот feshan » Сря Ное 30, 2011 2:21 pm

Много се извинявам не съм добър по български и да подчертая ,че съм на 14 ,но още съм 7 клас :crap: а за правописа толкова се нуждая от вилка ,че гледам да напиша отговора ,за да може отново да ми пишете нито слагам точки нито нищо сори

А сега към темата ще ми кажете ли по точно да ми покажете някоя вилка от пазара или от някъде ,че аз търсих ама нещо :crap:
feshan

Мнениеот feshan » Сря Ное 30, 2011 4:31 pm

А може ли да ми кажете какво е това което пише в ето този сайт и за какво е тъйкато не съм добре с английският .

http://www.morpheususa.com/
Последна промяна feshan на Сря Ное 30, 2011 4:45 pm, променена общо 1 път
feshan

Мнениеот dirtnewbie » Сря Ное 30, 2011 4:41 pm

И кой е този сайт? :idea:
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот Sasho1911 » Сря Ное 30, 2011 5:32 pm

feshan написа:А може ли да ми кажете какво е това което пише в ето този сайт и за какво е тъйкато не съм добре с английският .

http://www.morpheususa.com/

Не се учудвам ,че си зле с английския... :eek3:
Така, какво по-точно искаш да ти преведа?
Аватар
Sasho1911

Мнениеот robbster » Чет Дек 01, 2011 12:43 am

Събирай пари за рамка клаймър 80 лв втора ръка, ако можеш да продадеш кроса най-добре. Търси в раздела на пазара " продава велосипеди и рамки".
Като намериш готина здрава рамка пиши, с удоволствие ще те насочим по пътя нататък.
Докато търсиш рамка, упражнявай българския със статиите от http://www.mtb-bg.com - има доста неща които можеш да научиш за колелата, написани по доста достъпен начин. През останалото време ходи на училище.
Аватар
robbster

Рейтинг: 1213

Мнениеот feshan » Пет Дек 02, 2011 3:05 pm

Ок започвам да търся на пазара ,но имам един въпрос за тези които са от София.Ако някой зне има в люлин нз точно кой ходил съм ама има магазин за колела този който го държи май се казва Боби ако някой знае нека пише ,че нз дали има сайт тоя магазин и ако има ми е нужен.
feshan

Мнениеот Wankata » Пет Дек 02, 2011 3:17 pm

Ако няма да сменяш рамката можеш да си вземеш XCR.Те имат вилки за 1" чело :beer:
Карам Climber
Wankata

Рейтинг: 1209

Мнениеот feshan » Пет Дек 02, 2011 3:29 pm

Брато аз съм задал въпрос ти са какво ми обясняваш врели некипели ве1е се разбрахме за другото.
feshan

Мнениеот манджа » Пет Дек 02, 2011 6:02 pm

До автора : БЪДИ ПО-ВЪЗПИТАН М**КА МУ !!!!
Научете се да попрочитате малко ,да поосмисляте нещата и тогава да питате.. :(!:
Колкото до въпроса ти задай го грамотно и тогава очаквай отговор.
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот Sasho1911 » Съб Дек 03, 2011 12:30 am

манджа написа:До автора : БЪДИ ПО-ВЪЗПИТАН М**КА МУ !!!!
Научете се да попрочитате малко ,да поосмисляте нещата и тогава да питате.. :(!:

:lol:
Аватар
Sasho1911

Мнениеот манджа » Съб Дек 03, 2011 9:39 am

Sasho1911 написа:
манджа написа:До автора : БЪДИ ПО-ВЪЗПИТАН М**КА МУ !!!!

:lol:

Май говоря на стената :V:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Назад към Веломеханик