xtrend32 написа:...не искам след 1 месец каране, че и по малко да се преебе главината...
Fanatico написа:xtrend32 написа:...не искам след 1 месец каране, че и по малко да се преебе главината...
И на каква основа го установи това за формула?
konopr написа:карам с формули с капсуловани лагери, даже на съм обърнал внимание кой модел са, но не са елитни, оставих на механика да ги подбира. Завършвам вече втора година каране с тях - яко камънаци кореняци и сие, търкалят се вече на втори байк. Малко се разхлопваха по едно време и затегнах - не са казвали гък оттогава, а инерцията им е медец. Но трябва да се следи за луфтове особено в началото, когато са по-нови може да се получат. И трябва възможно най-бързо да се затегнат, че каране с луфтове не е оферта за главината а и луфтовете имат тенденцията да разхлабват автомата при по тежко каране и да ти изпадне някое колелце в движение.
Макар че задната главина я карах месеци наред с лек луфт и после като затегнах, заспа.
robbster написа:Пич точно щях да пускам тема с питане затягат ли се капсулованите по някакъв начин
robbster написа:А по темата - лично аз залагам на формулата, тъй като от състезатели съм чувал, че шимано за главина не важи.
bikerider написа:robbster написа:А по темата - лично аз залагам на формулата, тъй като от състезатели съм чувал, че шимано за главина не важи.
По темата - ако е за блъскане и сменяне - Формула. Ако е за въртене - Деоре.
Crimson написа:...аз карам отпреде формула 20ска неква от 2007г и още нема луфт бе деаа
Шлек_народен написа:robbster написа:Пич точно щях да пускам тема с питане затягат ли се капсулованите по някакъв начин
По принцип не.Ако са се разхлабили нещо гайките(малко вероятно), дето стягат лагерите, може да се притегнат.Но причината за луфта в тоя тип главини е разбито легло за лагер.Или леглото в самата главина, или шийката на оста.Аз съм оправял луфт на самата главина(големия диаметър на лагера) със чукче и остър център.Това е шлосерски инструмент, нещо като пирон, грубо казано.Правят се множество малки "центърчета" по леглото на лагера,като по този начин се намалява диаметъра и се обира хлабината.Но трябва човек, дето знае какво прави за такъв ремонт.
Иначе втора година не се е появил луфт на тая главина.Предна е, ако има значение.Ако е на самата ос може същия метод да се ползва, но не съм го правил и не гарантирам за резултата.А и ако оста е стоманена и закалена е неприложим.Но тогава едва ли там ще е проблема.Това от мен за ремонта.
Шлек_народен написа:robbster написа:Пич точно щях да пускам тема с питане затягат ли се капсулованите по някакъв начин
По принцип не.Ако са се разхлабили нещо гайките(малко вероятно), дето стягат лагерите, може да се притегнат.Но причината за луфта в тоя тип главини е разбито легло за лагер.Или леглото в самата главина, или шийката на оста.Аз съм оправял луфт на самата главина(големия диаметър на лагера) със чукче и остър център.Това е шлосерски инструмент, нещо като пирон, грубо казано.Правят се множество малки "центърчета" по леглото на лагера,като по този начин се намалява диаметъра и се обира хлабината.Но трябва човек, дето знае какво прави за такъв ремонт.
Иначе втора година не се е появил луфт на тая главина.Предна е, ако има значение.Ако е на самата ос може същия метод да се ползва, но не съм го правил и не гарантирам за резултата.А и ако оста е стоманена и закалена е неприложим.Но тогава едва ли там ще е проблема.Това от мен за ремонта.
bikerider написа:robbster написа:А по темата - лично аз залагам на формулата, тъй като от състезатели съм чувал, че шимано за главина не важи.
По темата - ако е за блъскане и сменяне - Формула. Ако е за въртене - Деоре.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта