SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот azze » Сря Яну 18, 2012 1:24 am

Гадни пушачи.Якето ми се е вмирисало на цигари.Пуснах го в пералнята на някаква бърза програма и сега трябва да чакам половин час,а ми се спи.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Daniel Panev » Сря Яну 18, 2012 8:27 am

А ти що си се навирал баш в гадните пушачи, а?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот TheAnimal » Сря Яну 18, 2012 9:28 am

Днес съм на оглед на една къща. Дано да става, че вече ми писна :(!:
А и брокерката по телефона ми звучи леко изперкала...
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Alpina » Сря Яну 18, 2012 4:48 pm

TheAnimal написа:Днес съм на оглед на една къща. Дано да става, че вече ми писна :(!:

Е що ча там бре :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Сря Яну 18, 2012 7:05 pm

Чак ся прочетох, че админа е забранил общите поръчки във форума.

За мен т'ва е въртене на гъза към спонсорите. Малко ми намирисва на шитните около SOPA...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот drumboy » Сря Яну 18, 2012 8:35 pm

Който иска клипа със свиренето да драска ЛС. :agree:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот CaXky » Сря Яну 18, 2012 8:42 pm

drumboy написа:Който иска клипа със свиренето да драска ЛС. :agree:

Не го правете, ще съжалявате. :nono: Личен опит.
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот PtD » Сря Яну 18, 2012 11:26 pm

Antares написа:Чак ся прочетох, че админа е забранил общите поръчки във форума.

За мен т'ва е въртене на гъза към спонсорите. Малко ми намирисва на шитните около SOPA...

Не съм чувал този сайт да има спонсори, но може би имаш някаква информация, която аз нямам?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TheAnimal » Сря Яну 18, 2012 11:37 pm

Alpina написа:
TheAnimal написа:Днес съм на оглед на една къща. Дано да става, че вече ми писна :(!:

Е що ча там бре :V:

Заради пицата, Саше :D
TheAnimal

Мнениеот mil4o3 » Чет Яну 19, 2012 12:39 am

CaXky написа:Феисбук е голяма краста. :smash: :smash:

:rofl: :rofl: , ти сега ли го разбра това , на мен едно момиче ми отвори очите за далаверките във Facebook :evil: :^:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот airborneone » Чет Яну 19, 2012 1:24 am

Antares написа:Чак ся прочетох, че админа е забранил общите поръчки във форума.

Пешо, нека внесем малко яснота.
1) Админа е заключил темата, не е забранил поръчките.
2) Админа е собственик на сайта / форума. Ако нещо в сайта / форума е в разрез с вижданията му.

малко отклонение:

Това, че 1 тема е заключена, пък дори и да мислиш, че е за да се угоди за мен лично не означава нищо освен, че се удовлетворяват исканията му.
Факта, е че в по-голям мащаб темата за общи поръчки изпълни своето предназначение, а то беше много по-важно от това да се поръчва от някъде.
Тя успя да накара хората на повярват, че имат силата и възможността да накарат олигополното положение на Българския байк пазар да се разтрепери.
Тя успя да накара всички потребители да изискват адекватно обслужване на адекватни цени и показа много добре,
че ако не го намерят тук, те ще могат да го потърсят другаде, където ще им го предоставят, било то чрез общи или индивидуални поръчки.

Тази страницата от историята скоро ще се затвори окончателно, но заветът и (да се надяваме) ще я надживее, и ясно ще показва, че ако искаме да оцелеем в непрестанно променящия се свят,
трябва да сме в крачка и да променим адекватно бизнес моделите съобразявайки се с конкуренция в световен мащаб.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Antares » Чет Яну 19, 2012 8:42 am

Да де, ама ми мирише на натиск от същото олигополно положение за 'спирането' на тези поръчки.

Бахти, от една моя плюнка се стигна до бизнес модели.
-----
Марто, да се чете "рекламодатели".
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Шлек_народен » Чет Яну 19, 2012 8:56 am

airborneone написа:Тя успя да накара хората на повярват, че имат силата и възможността да накарат олигополното положение на Българския байк пазар да се разтрепери.

Тва сериозно ли го вярваш? Като гледам цените по сайтовете, голямо треперене пада :))
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот PtD » Чет Яну 19, 2012 11:57 am

Шлек_народен написа:
airborneone написа:Тя успя да накара хората на повярват, че имат силата и възможността да накарат олигополното положение на Българския байк пазар да се разтрепери.

Тва сериозно ли го вярваш? Като гледам цените по сайтовете, голямо треперене пада :))

Ти май обичаш да се изказваш неподготвен? :nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот errtime2010 » Чет Яну 19, 2012 2:55 pm

drumboy написа:Който иска клипа със свиренето да драска ЛС. :agree:

Изображение
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот Шлек_народен » Чет Яну 19, 2012 3:31 pm

PtD написа:Ти май обичаш да се изказваш неподготвен? :nuts:

За кое бе, джанъм? Или трябваше с точни цифри и сравнения ли? Мисля, че няма смисъл ,ама ако държиш, да давам и конкретни примери :)
Шлек_народен

Мнениеот TheAnimal » Чет Яну 19, 2012 3:47 pm

Я дай някой конкретен пример :popcorn:
TheAnimal

Мнениеот PtD » Чет Яну 19, 2012 3:56 pm

Шлек_народен написа:
PtD написа:Ти май обичаш да се изказваш неподготвен? :nuts:

За кое бе, джанъм? Или трябваше с точни цифри и сравнения ли? Мисля, че няма смисъл ,ама ако държиш, да давам и конкретни примери :)

Да, давай точни цифри и сравнения. :nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Чет Яну 19, 2012 4:02 pm

@Antares
Пешо, моите уважения, но общите поръчки не са забранени. Даже си има специален раздел в пазара за тях, стига да са еднократни, инцидентни, спонтанни - както искаш го наречи. Иначе казано, ако ти решиш утре да си организираш една такава поръчка, няма никакъв проблем да го направиш, но еднократно (в рамките на 3 месеца).
От 1 януари бяха спряни редовните общи поръчки, организирани във форума. Върти го, сучи го, но това като тип дейност си е търговска. И при това представлява търговия, развивана директно във форума - нещо, което е забранено за всички други търговци. За да не повтарям всичко, ще те помоля да прочетеш внимателно информацията по случая:
viewtopic.php?f=7&t=104049#p806587
Вярвам, че всичко е написано пределно ясно, пък ако не си съгласен с него - твое право е.

Самият Тошо много добре разбира моето положение и че няма как да продължи тази дейност във форума и аз оценявам това. :agree: А от потребителите, за съжаление, не съм очаквал да проявят разбиране, ако ще и сто пъти да обясня нещата. Защото проявяването на разбиране минава през осъзнаване на факта, че удобството на редовните общи поръчки ги характеризира като търговска дейност - един човек се е нагърбил да ви спестява цял куп формалности и главоболия и най-вече да ви достави нещата безплатно - това са все неща, които се отклоняват от обичайния механизъм за онлайн пазаруване и на практика представляват посредническа дейност, а тя дори в закона е определена като търговска.
Затова би могъл да ме обвиняваш в извъртане на гъза, ако по някакъв невоъбразим начин (защото такъв не съществува) бях забранил/ограничил възможността ви изобщо да пазарувате от чужди онлайн магизини, или например ако бях забранил публикуването на линкове към такива във форума или каквото и да е друго подобно антипазарно действие. Само че нищо подобно не съм направил, а просто съм поставил всички видове търговия във форума при равни условия, при това след доста дълъг период на бездействие.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот vpravov » Чет Яну 19, 2012 4:06 pm

Шлек_народен написа:За кое бе, джанъм? Или трябваше с точни цифри и сравнения ли? Мисля, че няма смисъл ,ама ако държиш, да давам и конкретни примери

През 2008-ма, курбел SLX от "чейна" ми излезе 185лв., докато по същото време веломания го продаваше за 280, или с 51% по висока цена. В момента разликата е 12% - свериха си часовника ли, що ли? Доколкото си спомням тогава ХТ (команди, деклашор, оптегач, верига и венци), ми излезе с около 35% по евтино от колкото от БГ. Сега дали е така? А ако знаеш какво псуване имаше от някой търговци по адрес на общите поръчки. Изобщо - наистина се изказа неподготвен!
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Antares » Чет Яну 19, 2012 4:49 pm

Любо, форумът е твой. Сайтът е твой. Това никой не го оспорва.

Но както и да бъде определено - на мен продължава да ми намирисва на натиск. И макар и напълно да разбирам твоята позиция, ако наистина е имало натиск и си се поддал - все пак намирисва. Иначе лично аз доста рядко съм ползвал форума за цел поръчки. Предпочитам да завъртя три телефона за 10 минути, вместо да чета последните n страници от тема, която не следя.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Шлек_народен » Чет Яну 19, 2012 5:03 pm

vpravov написа:През 2008-ма, курбел SLX от "чейна" ми излезе 185лв., докато по същото време веломания го продаваше за 280, или с 51% по висока цена. В момента разликата е 12% - свериха си часовника ли, що ли?

Aми ти сам си дал пример ! Абе момчета, Вие сериозно ли смятате, че в България трябва да са по-скъпи нещата от Германия, или Англия? Ако е така, няма смисъл да говорим ...
Нещо което ми направи впечатление скоро.Някой питаше тука(във форума) къде може да намери нещо си. И му отговарят :)
въпроса -http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=2734
и отговора: -http://www.izkystvo.com/product.php?ProductVariantID=515
Повече няма смисъл , щото нямам желание да трупам куп ненужна информация.Ако някой се интересува - нета е насреща!
Шлек_народен

Мнениеот Admin » Чет Яну 19, 2012 5:41 pm

Пешо, дефинирай какво е натиск? Въпрос от типа "Защо услугите на CRC се предлагат директно във форума, а ние нямаме подобно право?" натиск ли е? Защото това е най-честият въпрос от страна на не един и двама търговци през последните години. Ти как би отговорил? Ако необходимостта (за мен лично, за да ми е чиста работата) да поставя всички магазини и форми на търговия при равни условия, та да не се чудя какво да отговоря на подобни въпроси, се брои за натиск, така да бъде.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот PtD » Чет Яну 19, 2012 5:43 pm

Шлек_народен написа:
vpravov написа:През 2008-ма, курбел SLX от "чейна" ми излезе 185лв., докато по същото време веломания го продаваше за 280, или с 51% по висока цена. В момента разликата е 12% - свериха си часовника ли, що ли?

Aми ти сам си дал пример ! Абе момчета, Вие сериозно ли смятате, че в България трябва да са по-скъпи нещата от Германия, или Англия?

Бате Шлек, имам предложение - явно я разбираш търговийката - направи веломагазин и продавай на (или под) цените в Германия и Англия. А ние ще си купуваме от теб. Ще избиеш рибата!
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Чет Яну 19, 2012 5:55 pm

Любо, т'ва е дълга и широка тема, за която предпочитам да те заям на живо. Особено и за лайна като това...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Admin » Чет Яну 19, 2012 6:33 pm

Това "лайно" е или от Google AdSense, или от EasyAds.
В първата платформа мога да въвеждам ограничения за рекламите, но не мога да видя всички реклами, които се показват или биха се показали, нито пък имам право да кликвам върху тях. Така че единственият начин да разбера, че има неприятна реклама за блокиране е по сигнал от потребители, при това такъв, който включва и рекламирания домейн, защото от картинката, която си пуснал, нищо не мога да установя.
Във втората платформа пък мога да виждам кои са рекламните кампании, но мога да блокирам само 5 броя от тях. Така че там положението е още по-лошо...
Аватар
Admin

Мнениеот did » Чет Яну 19, 2012 7:04 pm

Затова и никой не ги гледа тия реклами. Има си AdBlock Plus :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Яну 19, 2012 7:20 pm

airborneone написа:... ако искаме да оцелеем в непрестанно променящия се свят, трябва да сме в крачка и да променим адекватно бизнес моделите съобразявайки се с конкуренция в световен мащаб.

:agree:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Шлек_народен » Чет Яну 19, 2012 7:54 pm

PtD написа:явно я разбираш търговийката - направи веломагазин и продавай на (или под) цените в Германия и Англия. А ние ще си купуваме от теб.

Ми не виждам що трябва да мисля топлата вода :) То хората са го измислили! А, ако толкова Ви е било мерак, на такива цени да пазарувате - под носа Ви беше , да бяхте си ги държали :) Дори там, в споменатите държави, се пазарува на по-ниски цени. Има намаления и ред други неща, но смятам, че не е необходимо да обяснявам неща, който са ясни на всички.Едва ли някой там работи на загуба!Тука има неща, които са на по-ниски цени, но обикновено се водят "нисък клас" и никой не би дал повече за тях. По-засуканите неща са по-скъпи.Това, което се вижда с просто око е, че цената тук се формира по доста странен начин - цената на "нещото" в чужди сайтове плюс таксата за доставка. Хитро, нали....Та и причината за тая разправия си има обяснение!
Последна промяна Шлек_народен на Чет Яну 19, 2012 7:57 pm, променена общо 1 път
Шлек_народен

Мнениеот azze » Чет Яну 19, 2012 7:55 pm

azze написа:Някой може ли да даде информация за пътеката от Златните мостове до х.Момина скала?Един приятел ще си празнува рождения ден в хижата,но за да стигнем до там трябвало да ходим 30 минути.Никога не съм минавал по тази пътека и сега се чудим какво представлява.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла