Подбор на рамка/вилка за едър човек

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Подбор на рамка/вилка за едър човек

Мнениеот mboto » Вто Фев 28, 2012 10:53 pm

Здравейте,
Реших да освежа настоящия си велосипед. Имам Драг Онтарио ТЕ. Висок съм 193 и тежа 130-140 килца :^: Карам основно в града до работа и крос-кънтри чат пат, когато имам възможност, общо около 3000-3500 км годишно.
Смятам да сменя рамката с Рам НТ2 - моята си е наред, но се изхвърлих и взех 24 инча, което ми идва лееко високо, така че след 2 сезона мъки реших да я разкарам и да взема 21 инча НТ2. Вилакта също ще замине, понеже започна да разлуфтва, а и така или иначе ми е прекалено мека. С оглед на килограмите и ограничените финанси, реших да се спра на Suntour Duro DJ със 130 ход. Спирачките ми отпред и отзад са ББ7 със 185мм диск. Другото си е стандартния монтаж на онтариото.
Та се чудя доколко удачно съм подбрал нещата и приемам идеи или забележки.
mboto

Рейтинг: 1200

Re: Подбор на рамка/вилка за едър човек

Мнениеот Admin » Сря Фев 29, 2012 5:37 pm

Всичко звучи логично, макар се с твоите габарити не се наемам да ти дам твърд съвет за размери и т.н. Изборът ти обаче изглежда добър, поне за мен.
От вилката не очаквай чудеса като качество на работа, но пък този модел е здрав, така че с оглед на теглото ти е подходящ.
Повечето части би трябвало да паснат без проблем на новата рамка.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Подбор на рамка/вилка за едър човек

Мнениеот mboto » Чет Мар 01, 2012 9:30 am

Екстра, основните ми чуденки бяха откъм здравина. Дурото би трябвало и да е по-твърдо с двете си пружини, което ми е от основните грижи. Сегашния XCM има 30% саг само като седна, при това със максимално натягане. При по-изразено спиране направо сгъва до долу, за каране по черно да не говорим, там се мъчи ужасно.
Иначе за размера на рамката, реших този път да подходя по-сериозно, вместо да се мятам на око и този рамзер ми излиза според калкулатора на competativecyclist.
mboto

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри