botroid написа: ...... не се задръстват с кал......
rarekin написа:botroid написа: ...... не се задръстват с кал......
Това е интересно. Много малко педали могато да продължат да функционират добре при лепкава, глинеста кал като тази при яз. Студена. За нещо подобно ли става дума? Питам, защото съм виждал подобни твърдения и за XTR, а после видях и как се държат точно при язовира и нещо не останах много убеден в истинността на казаното. Досега единствените педали, които съм виждал да функционират безотказно във всякаква кал са Crank Brothers Eggbeater и Time ATAC.
HepBeH_XaMcTep написа:Имам опит с ХТ и Екзустар
Благодарение на пренатегнат педал и сцепен шестогран на оста ми се наложи да бракувам ХТ-та.
Смених ги с посочения от теб Екзустар и не на мирам осезаема разлика в работата или почистването от кал!rarekin написа:botroid написа: ...... не се задръстват с кал......
Това е интересно. Много малко педали могато да продължат да функционират добре при лепкава, глинеста кал като тази при яз. Студена. За нещо подобно ли става дума? Питам, защото съм виждал подобни твърдения и за XTR, а после видях и как се държат точно при язовира и нещо не останах много убеден в истинността на казаното. Досега единствените педали, които съм виждал да функционират безотказно във всякаква кал са Crank Brothers Eggbeater и Time ATAC.
На калта при "Студена" има един много тънак момент... там ВСИЧКО се задръства... от скорости до спирачки... най-малкия проблем ми беше закопчаването на ХТ-та... и там проблем идваше от глината по обувките!
rarekin написа:
Глината по обувките не би трябвало да е фактор, когато говорим за това дали педалът задържа кал. Факт е, че на местата, където можеше да се кара (след особено кални участъци), нямах никакви проблеми с това просто да "потърся" с натиск педала, за да се закопчая, докато другите спираха, за да се чистят. Между другото, със скорости или спирачки на Студена никога не съм имал проблем. Същото не може да се каже за арката на вилката или задницата на рамката.
Шлек_народен написа:Shimano PD-M520 си вършат чудесна работа.И са 40лв -около 20 евроА тия, дето държали и на атомна бомба, почват от 100евро и вървят смело нагоре
Проблема с калта - на педалите нищо им няма от кал, по-скоро се пълнят обувките, там където са парчетата и после трудно се закопчават.Едно леко почистване на обувките(дори с една клечка-все се намира по горите) и си свиркаш!
Сега, в кръга на майтапа -абе, колела ли карате или кални бани правите, та тая кал толкова е важна
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта