Днес монтирах и тествах за пръв път Shimano DX (aka M647) - и засега нещата са добре, още не съм се изталпил

Сега, към въпросите:
1. Някой знае ли тези педали дали имат настройка на ъгъла на откачане? Имат пружина, но тя е само за регулиране на нужната сила за откачане - и от нея ъгълът не зависи. Или това е характеристика на пластините (парчетата, клийтовете - you name it

2. Прави ми впечатление, че лявата обувка има доста сериозен "луфт" - петата свободно се движи наляво-надясно в рамките на 10-15 градуса. Десният крак изобщо не мърда. Загледах педалите - това се случва без механизмът за откачане да се задвижи и поради това този луфт въобще не се влияе от натягането на пружината. Обувките са Exustar, но ползвам клийтовете, които си вървяха в комплекта с педалите, т.е. не би трябвало марката да оказва влияние. Също така пробвах да сложа лявата обувка на десния педал - пак се клати така (все още не съм пробвал да разменя клийтовете, но това ще значи нова настройка и затова засега го отбягвам). Имате ли идеи какво може да го предизвиква?
Благодарско!