Карнобатман - ОлдтаймерЪт

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: Карнобатман - ОлдтаймерЪт

Мнениеот hitar_potar » Пет Апр 20, 2012 10:22 pm

sailman написа:Няколко месеца по-късно турих на Мързела...

Интересен избор за шокче - сякаш все повече хора им се зарибяват. :D
А да попитам - доколкото знам, вътрешната ширина на седалковата тръба е по-нестандартна - 30,0мм. Какво телескопично колче може да се намери за тоя стандарт?
Онтопик - колелцето много радва. В скоро време мисля да ти правя конкуренция! ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот sailman » Пет Апр 20, 2012 10:49 pm

А да попитам - доколкото знам, вътрешната ширина на седалковата тръба е по-нестандартна - 30,0мм. Какво телескопично колче може да се намери за тоя стандарт?

Единствената възможност е да ползваш преходник към 27,2 мм., което автоматично свежда избора да два колеца: X-Fusion Hilo (100 мм. ход) или Kind Shock I-7 (също 100 мм.)
Кайнд Шок-а е по-лек с не`кви грамове. Кое от двете е по-читаво обаче... :dontknow:
На мен по-ми допада X-Fusion-а, нищо че е по-тежък. По-лесен е за ремонт, със сигурност ;)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот hitar_potar » Съб Апр 21, 2012 1:28 am

Не им разбирам - досега не съм имал. Но много ми допада идеята за такъв кол за седалка, още повече с оглед на сглобката, която почти завърших на базата на бра'чед на твоята рамка... пък и без това се очертава чувствително по-леко, отколкото ъм се надявал - трябва да се компенсира с нещо! :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот moz » Вто Апр 24, 2012 12:27 pm

sailman написа:

Единствената възможност е да ползваш преходник към 27,2 мм., което автоматично свежда избора да два колеца: X-Fusion Hilo (100 мм. ход) или Kind Shock I-7 (също 100 мм.)
Кайнд Шок-а е по-лек с не`кви грамове. Кое от двете е по-читаво обаче... :dontknow:
На мен по-ми допада X-Fusion-а, нищо че е по-тежък. По-лесен е за ремонт, със сигурност ;)

Или Gravity Dropper. Иначе аз като имах такава рамка се чудех дали да не райберовам тръбата до 30.9 за да сложа Reverb, като се вземе предвид че външния диаметър е еднакъв с едва ли ще е проблем откъм здравина, но трябва хубав инструмент.
moz

Мнениеот sailman » Вто Апр 24, 2012 3:39 pm

Или Gravity Dropper.
Е, да, ама камбанките са ми скъпи... :D А и цената на тоя колец никак не ме радва :eek3:
....се чудех дали да не райберовам тръбата до 30.9...

И аз се чудех същото ;) Ама след не`къф размисъл, реших да не си правя експерименти, още повече, че така или иначе избора ми за нов колец пада върху X-Fusion-a.
Comming soon... :8D: Скоро ;)
Аватар
sailman

Мнениеот sailman » Пон Май 21, 2012 6:25 pm

sailman написа:...Comming soon... :8D: Скоро ;)

Ми дойде сопата. Те я:

Изображение
Изображение
Изображение

Като първи впечатления "на живо" - много добре изработено. Работи перфектно (е, нали е ново) По-нататък ще го видим.
Помпи се през нормален автовентил отдолу - голям плюс. Малко трудно се нацелва налягането във въздушната камера, че явно е много малка и при махането на маркуча почти всичко, дето е напомпано вътре си отива,ама с малко инат - става ;)
Монтажа на командата към кормилото е много хитро и елегантно измислен. За първи път да не ме дразнят разни допълнителни жила и кабеляци...И друго: Признах си ползата от команда на воланя :blush:

Други фотоси

Ozzie написа:От де го пазарува?

От "Веломания"
Последна промяна sailman на Пон Май 21, 2012 6:56 pm, променена общо 1 път
Аватар
sailman

Мнениеот Ozzie » Пон Май 21, 2012 6:49 pm

~ 200 грама повече в сравнение с повечето обикновени колчета е приемлива разлика.
От де го пазарува?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот joropc » Пон Май 21, 2012 9:27 pm

Тц, тц, тц, гъзарска работа. :) Да ти е честито, Камба!
sailman написа: Признах си ползата от команда на воланя

..сЪ сетиш.
:beer: :beer:
Ще ти дам едни 'убавини, да "щипнеш" двете жила едно за друго и да мяза на купешко ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)