Тунинг на Спринт?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Тунинг на Спринт?

Мнениеот BikerMaina » Чет Апр 26, 2012 11:37 pm

Здравейте,аз съм нов във форума и гледам да чета горе долу всичко което интересува и мен.Наскоро си закупих един Спринт втора ръка колкото да влеза пак в релси (бях паузнал 4 години от последното ми качване на колело).Принципно го ползвам за градско каране,нямам и мисли да се пробвам планинско ,защото вече знам,че с такова колело си е чисти самоубийство.След няколко месеца ще събера пари за някой МТБ който да си заслужава!Та по темата,Спринта имам идея да го тунинговам,знам,че повечето от вас ще кажат,че няма смисъл нито си заслужава парите,но въпроса ми е възможен ли е някъв тунинг изобщо,смяната на части при тях как е?Не разбирам толкова от механика,затова и може би въпросите ми за някои ще са глупави,но съм запален доста.
Аватар
BikerMaina

Рейтинг: 1200

Re: Тунинг на Спринт?

Мнениеот Insight » Пет Апр 27, 2012 10:13 am

BikerMaina написа:Здравейте,аз съм нов във форума и гледам да чета горе долу всичко което интересува и мен.Наскоро си закупих един Спринт втора ръка колкото да влеза пак в релси (бях паузнал 4 години от последното ми качване на колело).Принципно го ползвам за градско каране,нямам и мисли да се пробвам планинско ,защото вече знам,че с такова колело си е чисти самоубийство.След няколко месеца ще събера пари за някой МТБ който да си заслужава!Та по темата,Спринта имам идея да го тунинговам,знам,че повечето от вас ще кажат,че няма смисъл нито си заслужава парите,но въпроса ми е възможен ли е някъв тунинг изобщо,смяната на части при тях как е?Не разбирам толкова от механика,затова и може би въпросите ми за някои ще са глупави,но съм запален доста.

1. Със същия успех можеше да зададеш въпроса и "Тунинг на колело" без вобще да споменаваш марката, след като не намираш за нужно да споменеш точния модел.
2. Как ще събираш пари за нов МТБ, като харчиш за тунинг на старото колело?
3. Най-вероятно отговора на въпроса ти е - "Да тунинг е възможен - сложи му някакви лепенки... на МОНСТЕР са голЕм хит все още."
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот dudelgrincen » Пет Апр 27, 2012 12:15 pm

Не си дал много информация, но разбирам, че колелото е от най-бюджетните. При този тип велосипеди няма смисъл от ъпгрейд. Ъпгрейда на практика е това да си купиш ново, по-свестно колело.
Единствено мога да те посъветвам да си купиш каска, светлоотразителна жилетка, фарчета, а ако гумите ти са от тези най-евтините найлонови да ги смениш с по-добри. Подобни евтини гуми обикновено имат високо съпротивление при въртене, но никакво сцепление и има добър шанс да се пребиеш.
В краен случай може да си купиш нови V-brake спирачки и лостчета (примерно Shimano Acera), ако смяташ, че старите са много зле. Ако пък спирачките имат нужда единствено от смяна на калодки, купи си и ги смени.

Успех и безаварийно каране
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот BikerMaina » Съб Апр 28, 2012 12:09 am

В крайна сметка,знам,че е излишно тунинг по частите!Колкото до модела е Виктори,махнах му лепенките защото ме дразнят,сложих му осветлението и смених външните гуми,като сложих мишелинки .
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 66211c.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 66265b.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 66295a.JPG
Аватар
BikerMaina

Рейтинг: 1200

Мнениеот M1010X » Нед Апр 29, 2012 9:31 pm

В този ред - спирачки, широко кормило и удобна седалка (след като вече си оправил гумите).
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот Falcor » Пон Апр 30, 2012 8:53 am

Тъй като този велосипед е за града, смятам че си направил най-доброто надграждане сменяйки гумите! Всяка друга инвестиция би била безсмислена!
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти