изскарана резба?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

изскарана резба?

Мнениеот hp_5935g » Вто Май 01, 2012 1:38 pm

Имам следния проблем:
Докато си навивах болтчето на преходника за закрепване към рамката ,изпука и резбата излезе.Резба има към края на дупката 2мм.
Кажете как може да се оправи... :beer:
НЯМАМ ПАРИ ЗА НОВ ПРЕХОДНИК!!!
hp_5935g

Рейтинг: 1052

Re: изскарана резба?

Мнениеот djogobg » Вто Май 01, 2012 1:57 pm

Предполагам за IS към PM преходник говориш - ако е така - един по-дълъг болт и гайка зад преходника биха свършили работа(все пак зависи дали ще имаш място за тази гайка).
Вариант за правене на нова резба не може да се обсъжда според мен, защото това означава разширяване на отвора както на преходника, така и на ухото на вилката/рамката(а това не трябва да се случва).
Вариант е може би, след като имаш резба 2 мм и ако не мислиш да го махаш този преходник.....никога... да сложиш примерно поксипол в него и така да завиеш болта.

Като цяло истинските варианти са два - гайка, ако има място - нов преходник, ако няма място. Останалото е компромис със стандарта(и съвместимостта с бъдещи компоненти) и сигурността.
warp 9.8
Аватар
djogobg

Рейтинг: 1306

Re: изскарана резба?

Мнениеот hp_5935g » Вто Май 01, 2012 2:11 pm

Мисля да сложа просто по-дълъг болт ,ако не е затегнат много добре болта ,може ли да стане нещо.
Пробвах с болта и стана ,но ме е страх да натягам ,защото резбата е 2мм.
hp_5935g

Рейтинг: 1052

Назад към Веломеханик