Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот martiob » Пет Май 04, 2012 9:49 pm

Колелото изглежда страхотно, дано да няма проблеми със скоростите и да си го караш дълго време безпроблемно :agree: Май се навих и аз за 29ка, ще ми пасне идеално и на ръста, и на нуждите :D Благодаря много и на двамата за мненията и за снимките на zoltek :beer:
martiob

Рейтинг: 1200

Мнениеот gevrek » Съб Май 05, 2012 6:29 pm

Днес забелязах че и на моя Биг Фуут са му леко криви шините след едва 50-60 км по асфалт :(!: Това покрива ли се от гаранцията и фатално ли е така да се кара освен дискомфорта? Колко ще струва ремонта ако не е гаранционен?
gevrek

Мнениеот Ozzie » Съб Май 05, 2012 6:55 pm

ба ги "Cross", ако това не влиза в гаранцията. Най- добре отиди в сервиза посочен в гаранционната карта (или им се обади, ако имаш телефонен номер).
Иначе центроване на колело по спомен е между 6 и 8 лв. Може и по- малко да е, ако не е много тежък случай, т.е. да не се налага механика да се мъчи да речем 30 мин.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот positive » Съб Май 05, 2012 7:06 pm

Като купувах гипп-а (от БаикЦентър) специално питах за шините, и ми казаха е са консуматив, и не се покриват от гаранцията
positive

Мнениеот penmark » Съб Май 05, 2012 7:36 pm

gevrek, сигурен ли си, че са криви каплите, а не гумите?
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот gevrek » Съб Май 05, 2012 7:56 pm

Едно на ръка че гумите не са изпънали хубаво, но да, сигурен съм и за двете капли като задната е повече. А и сега като съм обърнал колелото на седалка и въртя педалите от задната главина се чува доста силно "ромолене" ако мога така да го нарека.
gevrek

Мнениеот mitacheto » Съб Май 05, 2012 9:54 pm

Айде отиде имиджа на Cross !!!
Тъкмо си извоюваха престиж,наложиха се на пазара с качествени байкове и атрактивни цени,а то какво стана?!?
Някак си не мога да повярвам ,че джантите им са кашкавал.
Как пък за една година почти никой не се е оплакал от подобен проблем с GRX моделите?
Шините са почти същите.
Като купувате гледате ли криви ли са шините ?
Това с гаранцията не ме изненадва,мисля че, и при другите марки така седят нещата.

И все пак аз мисля да си взема един,Grip. :fork:
Аватар
mitacheto

Рейтинг: 1100

Мнениеот sensation_blue » Съб Май 05, 2012 10:24 pm

когато си купуваш колело независимо каква марка е, винаги се налага проверка и центроване на някои от компонентите след десетина карания или да кажем 50-100 км. Затова е добре да си ги купувате от магазин със сервиз, защото това обикновено влиза в гаранцията - но може би просто съм попаднал на точен търговец, защото тук все пак гледат да те задържат като клиент, а не да ти продадат само нещо и после да ходиш да се оправяш. А шините на крос гледам преди са били с един номер, сега са с друг и май са ги олекотили, а от там е заминала и здравината ;) Но и други да бяха - по-евтините имат навика да се гънат и разцентроват. Драг онтарио беше същата работа - едни mach1 exe (уж маркови ама най-евтиния им модел). Всеки месец ходих за поне едно центроване, докато не ми писна и не си взех нови шини - при тях това се случва... да кажем 1 път в годината при каране според предписанията на шината. Та... с една дума шините са си консуматив особено евтините - налага се чест реглаж.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот alex72bg » Нед Май 06, 2012 7:09 pm

От две седмици съм собственик на Grip 127 . Взех го за 820лв. и за парите си е идеално. Минал съм към 400км и всичко си работи идеално. Със сигурност е много по-добро от предишния ми Спринт Ексел за който на времето дадох към 600лв. При положение че следващите оферти бяха над 1200лв не му се чудих много
Относно шините - за сега имам челно сгазен един немалък бордюр. За мое учудване не паднах, видими поражения няма, всичко си е право - по следите от прахоляка се виждаше че вилката се е свила до горе в момента на удара.
www.Tuning-Parts.bg
The Performance Shop
alex72bg

Рейтинг: 1220

Мнениеот Fujitzo » Вто Май 08, 2012 1:29 pm

Аз за сега съм изцяло доволен от Биг Фут. Нямам проблеми с каплите - нищо криво за сега, към 100км градско и едно ходене на Витоша. Единствено се дразня, че смениха гумите на Грип 924 с най-добрите гуми възможни за ХС (Ноби Ник и Рейсинг ралф се водят №1) а тези на Биг Фут - Континентал рейс кинг шумят при скорост над 25 км/ч по асфалт, което значи че имат и доволно съпротивление. Друга забележка, която имам е че веригата много дрънка в рамката, но като се вгледах - геометрията на рамката предполага това. Решението е при спускания да се качи веригата на най-големия венец отпред и ест да се сложи някакъв предпазител (плат) на рамката. Чакам да ми дойде кантарчето от диил екстрийм и започвам да меря разни части :D с цел по-нататъчен ъпгрейд най-вече с цел олекотяване.
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот xcrider » Вто Май 08, 2012 1:49 pm

е, крос, ще ме извинявате много, аме сте е*аси тъпанарите
боклучавите нипли, които се заоблиха при най-малкия опит да ги завъртя, сега се и сцепиха, явно заради заоблянето :dontknow: , и сега ме е страх да карам, че ще вземат да ми изпопадат спиците някъде :lol:
за сега съм без колело и ще се разделя с около 50лв за тая глупост(ама пълна), вместо да взема да олекотя нещо, от и без това тежкото колело
крос, да ми цокате **** , тарикати мазни
имам чувството, че всички части на тея кросове, са някави дефектни, не случайно е договорена такава цена за тях
откакто си взех колелото плочите на курбела бяха леко криви, в боята на рамката имаше дефекти, предната спирачка имаше скърцане от към буталата, боята на кормилото също беше дефектна, както и да не забравяме последните ми ядове с тея ментеляви спици, бандажи, шини , гуми и т.н. . КРОС СА ЛЪЖЦИ!!!
ето един пик :
Изображение
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Admin » Вто Май 08, 2012 4:39 pm

Току що получих е-mail от Cross, в който най-учтиво се казва, че изложената от xcrider информация е манипулативна и откровено невярна. Казано още по-просто, според екипа на Cross това, което се вижда на снимката, изобщо не са капли и колела на Cross, а на някакъв друг производител.
Поради това давам на xcrider срок два дни да докаже с читави снимки, че показаните на снимката детайли са наистина от каплите на неговия велосипед Cross и да се вижда ясно, че това са каплите от оригиналната окомплектовка на велосипеда. Ако не го направи, мнението му ще бъде изтрито и той ще получи наказание за лъжа и манипулиране на аудиторията.

Има и друго - дори това все пак да са капли на Cross, недопустимо е от морална и всякаква гл.т. да сипеш подобни обиди и обвинения, при положение, че вероятно сам си причинил проблема. Работил съм достатъчно с капли и спици, дори едно време на нисък клас велосипеди, за да знам, че не може такива заобляния и сцепвания да се получат току така и ако съдя по мненията ти, велосипедът не е посещавал гаранционен сервиз, а ти сам си работил по него. Което само по себе си е нарушение на гаранцията, особено за такава деликатна работа като изправянето на капли. Така че няма как Cross да са виновни, че ти си се правил на майстор и си бастисал ниплите.

Между другото, понеже някой питаше за гаранция и т.н. Да, нормална практика е гаранцията да не покрива подбивания и изкривявания на капли, най-малкото защото е трудно да се дефинира нормална употреба за тези компоненти - колко здрави ще се окажат зависи както от материала и изработката им, така и от теглото на колоездача, начина му на каране и други фактори. ОБАЧЕ също така е известно, че по един нов велосипед различни компоненти може в първите 1-2 седмици да се разхлабят - спици, педали, чашки, средно движение, главини. Ако това се случи, всеки производител, убеден съм и Крос също, отстранява тези нормални "повреди" напълно безплатно и в рамките на гаранционното обслужване. Това, че xcrider не е потърсил гаранционно обслужване, а го е нарушил, опитвайки се сам да ремонтира колелата си, е негов проблем. Съветвам всички съфорумци да не правят като него.

Изобщо, доста лошо впечатление ми направи как този човек сипе обиди по адрес на производителя, без самият той да е поне малко от малко компетентен. Например въпроса за спирачките му - че не работели еднакво. Как пък направи извод, че са ги пълнили и обезвъздушавали в Крос, направо е смешно. :banghead: Всеки малко от малко запознат с материята знае, че производителите на велосипеди монтират спирачките в напълно готов вид, както си идват от производителя на спирачки. След това, ако има някакъв такъв проблем, той се отстранява гаранционно при съответния дилър, понякога това си е част от настройката на велосипеда. Повечето хора, които са ползвали поне 2-3 дискови спирачки през живота си, знаят много добре, че: 1) Възможно е дори фабрично да има въздух в тях; 2) Възможно е да не са напълнени еднакво и оттам да се усеща разлика; 3) Възможно е да се появи въздух в системата в процеса на експлоатация, особено при неправилна такава. За сведение на xcrider ще споделя, че на един тестов велосипед за няколко хиляди лева спирачките от доста висок клас си дойдоха с различно усещане на лявото и дясното лостче, така че по-добре е да си мери приказките и да не отправя обвинения, преди той самият да е натрупал повечко опит и знания.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот thepowerofone » Вто Май 08, 2012 5:30 pm

Без значение дали са кросовски или не, ниплите на снимките са въртени с клещи, което е очевидно от набръздяването. В миналото и аз съм опитвал същото упражнение с точно същия резултат. Няма как месингов нипел (каквито са почти всички стандартни нипли със спиците на повечето производители) да издържи на стискане с клещи. Поне да беше стиснал в дебелата основа, а не върху изпиления квадратен профил на нипела. Или да си беше купил ключ за спици за 5 леа...
Аватар
thepowerofone

Мнениеот zoltek » Вто Май 08, 2012 6:45 pm

На мен нещото което ми направи впечатление при снимките на xcrider е,че каплите на снимките са бели,а при официалните снимки дадени от Крос няма модел с бели капли с изключение на Traction G27,при който има единствено бели участъци по каплата,но не и по местата където се захващат тези "нипли".Пък и да не говорим,че той не е бил официално в продажба/промоция.Пък и доколкото прочетох xcrider си е купил Грип 130 на който има снимка в сайта на Крос в близък план на каплите от които съвсем ясно си личи,че са черни.

п.с.наистина е меко казано некултурно да "скачаш" на фирмата за нещо което дори и сигурно не е виждал.
zoltek

Рейтинг: 1278

Мнениеот positive » Вто Май 08, 2012 9:16 pm

Admin написа:ОБАЧЕ също така е известно, че по един нов велосипед различни компоненти може в първите 1-2 седмици да се разхлабят - спици, педали, чашки, средно движение, главини. Ако това се случи, всеки производител, убеден съм и Крос също, отстранява тези нормални "повреди" напълно безплатно и в рамките на гаранционното обслужване.

Явно Cross следят темата, което е чудесно.
Затова бих се радвал, ако коментират (директно или през администратор), малко повече информация за гаранцията на велосипедите. Като и товаропоносимоста на велосипеда. Дали тези мах 95кг тегло на ездача, написани на шините, са за целият велосипед, или на шина?

Какво точно покрива гаранционната карта? Кой компоненти да и кой не. Дали дали ремонтирането на компоненти, който не се покриват от гаранцията, извън "оторизирани сервизи" води до загуба на гаранцията?
Дали това "разхлабване" е гаранционно и еднократното отстраняване на тези проблеми се покрива от гаранцията? И ако да, къде става това.
Моят Grip 124, вече е на 10 дена, изминал съм 100км и събота ще го оставя във магазина от който съм го купил (Bike Center), за да отстранят скърцане от средната част на велосипеда и да настроят предният дерайльор.

Другото нещо което ми направи впечатление е, че различните търговци предлагат различна гаранционна карта.
- oт Bike Center - имам книжка, която очевидно е изготвена от търговеца. И има полезни неща за поддръжката на велосипеда, който не знаех. И който ще ми помогнат за по-дългата експлоатация.
- oт Sport Depot - предлагат лист А5, на който пише само детайлите на търговеца, на купувача и на велосипеда. Като за сервиз препращат към Cross. Обаче никъде не намерих информация за сервизи.
- oт темата, разбирам че, хората който са поръчали велосипед онлайн получават гаранционна карта и упътване.

Може ли да се качи гаранционната карта и упътването на http://crosscycle.com/
Малко повече прозрачност в тази насока, би била полезна за купувачи като мен. Който не разбират от велосипеди и не знаят да очакват. Аз лично се стреснах сериозно, когато чисто новият ми велосипед започна да скърца.

Имайки предвид мащаба на кампанията, скоро въпросите който задавам, ще излязат на дневен ред при много от купувачите.
positive

Мнениеот mitacheto » Вто Май 08, 2012 9:31 pm

zoltek написа:На мен нещото което ми направи впечатление при снимките на xcrider е,че каплите на снимките са бели,а при официалните снимки дадени от Крос няма модел с бели капли

Xcrider каза ,че колелото му e Cross GRX 8 !
Този модел 'белият вариант' е с бели капли.
xcrider написа:при моя грх8

Изображение
Изображение

Admin написа:Току що получих е-mail от Cross, в който най-учтиво се казва, че изложената от xcrider информация е манипулативна и откровено невярна. Казано още по-просто, според екипа на Cross това, което се вижда на снимката, изобщо не са капли и колела на Cross, а на някакъв друг производител.
Има и друго - дори това все пак да са капли на Cross, недопустимо е от морална и всякаква гл.т. да сипеш подобни обиди и обвинения, при положение, че вероятно сам си причинил проблема. Работил съм достатъчно с капли и спици, дори едно време на нисък клас велосипеди, за да знам, че не може такива заобляния и сцепвания да се получат току така и ако съдя по мненията ти, велосипедът не е посещавал гаранционен сервиз, а ти сам си работил по него. Което само по себе си е нарушение на гаранцията, особено за такава деликатна работа като изправянето на капли. Така че няма как Cross да са виновни, че ти си се правил на майстор и си бастисал ниплите.
Между другото, понеже някой питаше за гаранция и т.н. Да, нормална практика е гаранцията да не покрива подбивания и изкривявания на капли, най-малкото защото е трудно да се дефинира нормална употреба за тези компоненти - колко здрави ще се окажат зависи както от материала и изработката им, така и от теглото на колоездача, начина му на каране и други фактори. .

Какво значи това : "дори това все пак да са капли на Cross" ?
От Cross нали са категорични: "според екипа на Cross това, което се вижда на снимката, изобщо не са капли и колела на Cross, а на някакъв друг производител" ?
Що се касае за гаранцията.
Ако даваха някаква минимална гаранция за каплите , "дори гаранция по преценка" никой няма да се прави на механик и да пипа там дето не разбира.
Сега с клещи ли, или с какво там е въртял ниплите ще каже xcrider.
Относно доказателствата ,ще изчакаме да видим :magnify: :smash:

Иначе лично аз въобще не съм разколебан относно моделите на Cross.
Изчаквам заявени доставки в магазина. :smokin:
Аватар
mitacheto

Мнениеот zoltek » Вто Май 08, 2012 10:05 pm

mitacheto написа:
zoltek написа:На мен нещото което ми направи впечатление при снимките на xcrider е,че каплите на снимките са бели,а при официалните снимки дадени от Крос няма модел с бели капли

Xcrider каза ,че колелото му e Cross GRX 8 !
Този модел 'белият вариант' е с бели капли.
xcrider написа:при моя грх8

Съжалявам,грешката е моя.Заблудих се от цитат на xcrider,че колелото му е грип 130.
zoltek

Рейтинг: 1278

Мнениеот xcrider » Вто Май 08, 2012 11:41 pm

Не знам, защо никой не чете подробно какво пиша.
Написах, че след заоблянето на ниплите, след няколко карания, се получиха тези нацепвания, а не съм ги направил аз, получили са се вероятно от вече отслабналия материал. Не смятам, че крос са виновни за резултата от заоблянето, ами за това че използват нипли от такъв, за мен некачествен и мек метал, който се деформира прекалено лесно .
Не съм използвал "клещи" и каквито и да е такива простотии, ами кръгло ключе за спици, на което ще ви дам снимка утре.
Снимка на целите капли също ще получите утре, каплите са точно на моя велосипед "CROSS GRX 8 26" бял" .
В никакъв случай не мисля, че едни хубави нипли биха се скапали от въртене с ключ за спици .
Не съм потърсил гаранционно обслужване, тъй като проблема ми не беше "разхлабени спици" .
Миналото ви мнение не беше, за да ви откажа от кросовете, ами просто вид възмущение, от качеството на цялата сглобка и финни части na уиилсета (няма да описвам кои, вие си ги знаете) .
Ако се бях сетил по-рано можех да ви снимам и онези "шипчета" получили се от струпване на боя, но вече ги махнах.
Ако не съм отговорил на някой въпрос, съжалявам.
Снимките ще ги пусна в ново мнение, понеже няма да мога да редактирам сегашното.
Виждам нещо подозрително в това дълго админско мнение, но да не се бъркам, човека може да е фен на крос :dontknow: . Аз самия, за сега не съм и не без причина.
Много ми е интересно тези от крос какво ще кажат като покажа доказателствените снимки. Аз на тяхно място бих имал срам да пиша тук, пък да се заяждам и да подлагам на съмнение очевидна информация...
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Bace_kz » Вто Май 08, 2012 11:56 pm

Момче, засрами се и спри да пишеш глупости ! Имам абсолютно същите шини, с абсолютно същите спици и абсолютно същите нипли и мога да ти гарантирам, че проблема е или в теб, или в ключа, или там каквото си използвал, за да си затегнеш спиците !
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот penmark » Вто Май 08, 2012 11:59 pm

Bace_kz написа:Момче, засрами се и спри да пишеш глупости ! Имам абсолютно същите шини, с абсолютно същите спици и абсолютно същите нипли и мога да ти гарантирам, че проблема е или в теб, или в ключа, или там каквото си използвал, за да си затегнеш спиците !

+1 :agree:
Аватар
penmark

Мнениеот DaGamma » Сря Май 09, 2012 6:09 am

Интересно и аз имам Cross, но проблеми нямам никакъв. Може би проблема е, че се домашния майстор пипа без да разбира. Стига с провокациите. Хем не били хлабави, но решил да ги завива - "да би мирно седял не би чудо видяло". Между другото и на мен не ми изглеждат като шини за GRX-8, тези ми изглеждат по-тънки.
DaGamma

Рейтинг: 1205

Мнениеот Admin » Сря Май 09, 2012 9:14 am

@xcrider
Не съм фен на Cross или на която и да е друга марка - старая се да съм безпристрастен. Аз лично от новите модели на Cross още не съм пробвал, но скоро и това ще стане и ще се постарая да подложа велосипеда на достатъчно сериозно натоварване, вероятно повече, отколкото се очаква по предназначение, пък да видим ще издържат ли тия капли. Тогава ще мога да имам и лични впечатления.
За момента впечатленията ми са предимно от теб и понеже си писал няколко мнения, в които раздаваш обидни епитети и обвинения на кило, моето мнение също беше дълго. Защото подобни необосновани обвинения са вредни за форума като цяло. Отново натъртвам, че е хубаво човек като критикува, поне да има някакъв опит и представа от туй-онуй. Напомням примера със спирачките, но и самите нипли ти като си ги увредил и то душмански (което е видно от снимките), няма как друг да ти е виновен, че после са се сцепили. На мен ми се е случвало нипел да се сцепи в момента на самото му окръгляне, какво остава пък ако се и кара след това. Затова продължавам да смятам, че твърденията ти са пресилени и се базират на крайно недостатъчен опит. Това, че си работил с някакъв инструмент за нипли, нищо не променя, защото:
1. За тази работа се изискват опит и умения, не само инструмент.
2. Вкъщи имам 2-3 ключа за спици и никой от тях не е достатъчно добър за качествена работа, т.е. доста лесно съм закръглял дори качествени нипли DT Swiss заради калпавите инструменти. Така че те са ми само за краен случай, ако се наложи нещо по спешност да притегна - в останалите случаи посещавам сервиз, където хората работят с професионални инструменти и поемат отговорността и подмяната на нипли, ако закръглят някой от тях.
Не ти отричам правото да си недоволен от даден велосипед, производител и т.н., обаче с изразните средства и най-вече със смелите твърдения и обвинения по-добре внимавай, защото засега мненията ти са откровено подвеждащи. Видно е с просто око, че най-вероятно сам си прецакал ниплите, пък търсиш друг да ти е виновен. Не става така.:nono:

mitacheto написа:Какво значи това : "дори това все пак да са капли на Cross" ?

Означава, че това горе е мое мнение, не е цитат от Cross. Както казах, аз се старая да съм безпристрастен, затова съм предал твърдението на производителя, но нито съм виждал на живо тия капли, нито мога да преценя със сигурност от снимките до момента дали са или не са от въпросния модел на Cross. Така че сам виждаш, дал съм възможност на xcrider поне това да го докаже. Но дори да са капли от Cross, факт е, че по тях е работено в гаранционния срок от неоторизиран за целта човек (дори не е механик), че ниплите са увредени сериозно и вследствие на това са се и сцепили. Следователно не е коректно да бъде обвиняван производителя за някакви самоволни действия на клиента. Всички изискваме от търговците да са коректни, но това няма как да е едностранно - трябва и клиентите да са такива.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот thepowerofone » Сря Май 09, 2012 10:22 am

bikerider написа:
Не че искам да ви обезкуражавам, но с ключе за спици от 3-6 лева единствения ефект са скапани нипли. Хубавите ключета са от 20 лева и нагоре и има защо - защото са прецизна изработка.
....

Въпреки това, аз продължавам да твърдя, че спиците са въртени с клещи и хцрайдър, с оглед на поведението му до момента, открито си лъже за каквито и да е ключета. На една от снимките ясно се виждат 2 вертикални улея, които няма как да се получат от ключе, ами са от назъбването от вътрешната страна на клещи. Освен това, малко под тях нипелът е изстърган по цялата му обиколка. Там той е по-дебел и това изстъргване се получава точно от назъбването на клещи, когато се приплъзват по нипела в опит да се завърти. Въртял съм нипли с клещи и знам що за простотия е и какви са резултатите - точно като на снимките.

P.S. Аз използвам ето това: http://www.sjscycles.co.uk/images/produ ... /22203.jpg Забележете, че има няколко размера отвори за различни размери нипли. Винаги най-плътно влизащият улей трябва да се използва.
Последна промяна thepowerofone на Сря Май 09, 2012 11:01 am, променена общо 3 пъти
Аватар
thepowerofone

Мнениеот Insight » Сря Май 09, 2012 10:31 am

thepowerofone написа:
Въпреки това, аз продължавам да твърдя, че спиците са въртени с клещи и хцрайдър, с оглед на поведението му до момента, открито си лъже за каквито и да е ключета. На една от снимките ясно се виждат 2 вертикални улея, които няма как да се получат от ключе, ами са от назъбването от вътрешната страна на клещи. Освен това, малко под тях нипелът е изстърган по цялата му обиколка. Там той е по-дебел и това изстъргване се получава точно от назъбването на клещи, когато се приплъзват по нипела в опит да се завърти. Въртял съм нипли с клещи и знам що за простотия е и какви са резултатите - точно като на снимките.

Абсолютно съм съгласен! :agree:
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот mitacheto » Сря Май 09, 2012 11:35 am

Admin написа:Но дори да са капли от Cross, факт е, че по тях е работено в гаранционния срок от не-оторизиран за целта човек (дори не е механик), че ниплите са увредени сериозно и вследствие на това са се и сцепили. Следователно не е коректно да бъде обвиняван производителя за някакви самоволни действия на клиента.

За какъв гаранционен срок става въпрос ?
Това е въпроса.
Cross не дават гаранция за каплите,защото те били - консуматив.
Ми то по тая логика всичко може да е консуматив.
За външните и вътрешните гуми съм съгласен ,че могат и трябва да са в графата консумативи ,но за каплите... :nono:
Ако каплите ги покриваше гаранцията,нито 'xcrider' нито някой друг, щеше да се мъчи да оправя проблема сам и с неопитността си да нанесе допълнителни вреди.
Това че ниплите са лесно податливи на деформация поради некачествения си материал ,въобще не го подлагам на съмнение.
Напълно го разбирам 'xcrider',че е подивял и плюе срещу Cross. /стига това наистина да са капли на Cross /
Не знам до колко може да става пример за сравнение,но ...
На времето ниплите на Балканчето съм ги въртял с клещи ,керпедени и каквото съм имал под ръка,включително и с ключе за спици от 20 стотинки.
Е не са се заобляли ,камо ли да се сцепят.

И в край на сметка какво покрива гаранцията ?
Кое е консуматив и кое не ?
Някой да сподели какво пише в гаранционната му карта.
Както каза 'positive', рано или късно въпросите касаещи гаранцията ще излязат на дневен ред при много от купувачите.
Аватар
mitacheto

Мнениеот penmark » Сря Май 09, 2012 11:52 am

Снимах си гаранцията.
Изображение

Изображение
Аватар
penmark

Мнениеот mitacheto » Сря Май 09, 2012 12:46 pm

II ЕКСПЛОАТАЦИЯ
4.При удар с последвало изкривяване на някоя от каплите,същата се центрова посредством натягане
и отпускане на спиците.
Тази операция се извършва от специалист.
ГАРАНЦИЯ
Велосипеда има две години гаранция,считано от датата на продажбата.
Гаранцията на амортисьорите е една година.
ДРУГИ УСЛОВИЯ
Тази гаранция не покрива: износване на протектора на гумите,накладките на спирачките,козметични
и структурни повреди,възникнали в резултат на небрежно отношение към велосипеда,повреди в
следствие на удар или механично въздействие,небрежност на потребителя,неправилно
сглобяване,поправки от не-оторизирани лица,модификации,промени по конструкцията,неправилна
експлоатация.
Производителят ще ремонтира или изамени за своя сметка всяка част или целият велосипед,показал
дефект,според условията на тази гаранция.
positive написа:Като купувах гипп-а (от БаикЦентър) специално питах за шините, и ми казаха е са консуматив, и не се покриват от гаранцията

Е що е то консуматив според Cross ? :dontknow:
В гаранцията няма никаква ясна дефиниция по въпроса.
Може да се спекулира с термина консуматив.
Аз до колкото разбирам гаранцията не покрива:износване на гуми и накладки което е логично.
Обаче:повреди вследствие на удар или небрежност на потребителя е разтегливо понятие и може да
се интерпретира по различен начин.
И тук идва момента: каплите от удар и от небрежност на потребителя ли са се изкривили ?!?
Ще се признае ли гаранцията спрямо тях ?
Въпроси с много неизвестни.

P.S.
Аз бях свидетел на луд скандал ,как от сервиз не искаха да сменят счупено колче на седалка
,понеже според тях то било консуматив.
И понеже някой трябва да е виновен ,пак стигаме до ...
Това е ебати държавата.
Аватар
mitacheto

Мнениеот Insight » Сря Май 09, 2012 1:12 pm

positive написа:Като купувах гипп-а (от БаикЦентър) специално питах за шините, и ми казаха е са консуматив, и не се покриват от гаранцията

А попита ли в байк-център, това условие само за Cross ли се отнася или за всички марки, които предлагат?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот edinmilion » Сря Май 09, 2012 1:58 pm

Снимките на xcrider показват единствено мърлявина, заради такива потребители ни гледат на криво, когато споменем за рекламация. Интересното е че продължава с глупостите, макар да се опитва да излезе чист...снимки изобщо не ти искаме, не утре ами никога :bigeyes:
edinmilion

Мнениеот positive » Сря Май 09, 2012 2:17 pm

Insight написа:А попита ли в байк-център, това условие само за Cross ли се отнася или за всички марки, които предлагат?

За всички велосипеди, не само за Cross.

Вчера вечерта си прегледах отново гаранцията, сега прочетох и грацията прикачена от penmark.
Моята гаранция е към BikeCenter, а не към Cross.
В доста аспекти се препокриват, има и някой разлики. Довечера ще я сканирам и ще кача моята гаранция.

Според мен, ще се окаже, че има значение от къде се купува велосипеда, заради разлики във гаранционното обслужване. Тъй като и 2-те гаранции си имат плюсовете и минусите.
positive

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри