Gasolin написа:Първо на първо, никой не е доказал, че въобще е имало голям взрив. Ако са ни верни предположенията обаче, е имало друга вселена като нашата, която се е смалила ужасно много, след което последният атом (?) на старата е гръмнал и се е зародила нашата "растяща" вселена. Рано или късно нашият космос ще спре да расте и отново ще започне да се смалява, стигайки до компресираната си версия, пак ще се разархвира (гръмне) и така во веки веков. Това всичко ми се струва изключително изсмукано от пръстите, но май, май е единственото, с което разполагаме.
breaker написа:Да, но какво е имало тогава преди тази друга вселена?Започват безкрайна верига с незнайни отговори. Това НИЩО, което го е имало, мога да си го представя само с усещането на човек преди да се роди, докато е умрял и докато спи.
Супер интересен ми е този въпрос... самото начало...
Esoteric написа:breaker написа:Да, но какво е имало тогава преди тази друга вселена?Започват безкрайна верига с незнайни отговори. Това НИЩО, което го е имало, мога да си го представя само с усещането на човек преди да се роди, докато е умрял и докато спи.
ти какво точно искаш да ти бъде отговорено?
има безкраен обем литература в интернет и на пазара, има и филми и общо взето всичко, до което е достигнала науката, може да бъде намерено. стига само да проявиш маааааалко желание, а не да чакаш на готово някой да ти отговаря изчерпателно и задоволително на въпросите.
breaker написа:Да, но какво е имало тогава преди тази друга вселена? ... самото начало...
breaker написа:Esoteric написа:breaker написа:Да, но какво е имало тогава преди тази друга вселена?Започват безкрайна верига с незнайни отговори. Това НИЩО, което го е имало, мога да си го представя само с усещането на човек преди да се роди, докато е умрял и докато спи.
ти какво точно искаш да ти бъде отговорено?
има безкраен обем литература в интернет и на пазара, има и филми и общо взето всичко, до което е достигнала науката, може да бъде намерено. стига само да проявиш маааааалко желание, а не да чакаш на готово някой да ти отговаря изчерпателно и задоволително на въпросите.
Чел съм информация в интернета. Такива книги едва ли ще си купя, защото са писани от физици за хора, които се занимават с това, а аз нищо няма да разбера. Просто искам накратко да видя какви теории може да има, а пък някой с въображението си и малко знания може да предположи какво е имало. Лошото е, че няма как да се отговори на този въпрос, дори не можем да си го представим.
pascoff написа:Интересно, интересно ... най-логичното обяснение за мен е свързано с теорията за микро и макро космоса. Нашата вселена, галактика и тн. са част от нещо по-голямо, както атомите или клетките в тялото ни са част от нещо по-голямо. Може нашата вселена да е просто един атом от нечия клетка, който се е появил при поредното деленеСъщевременно в нашите клетки, атомите може да са други галактики, в които съществуват форми на живот, които също се чудят от къде са се пръкнали и какво е това "нещо", което е извън техните граници на знания и въображение
dob111 написа:А сериозно - науката казва, че няма преди Големия взрив.
PtD написа:dob111 написа:А сериозно - науката казва, че няма преди Големия взрив.
Източник на тази информация ще приведеш ли?
PtD написа:T.e. нищо конкретно? Така си и мислех
subritual написа:Това е въпрос, на когото само боговете могат да отговорят.Засега.
Хубаво е, че науката се развива.Че хората си задават такива въпроси.Но и нова тежка задача иде- информационна боза.
Ето една малка част от нея http://vbox7.com/play:56f4b6cc01
А сериозно - науката казва, че няма преди Големия взрив.
xcII написа:какво е имало преди BB: ...
did написа:xcII написа:какво е имало преди BB: ...
Всички знаят, че преди Бойко Борисов не имало нищо!
Всъщност, какво значи "имало"?
Аз пък искам някой да ми дефинира "нищо"
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта