Помощ

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Помощ

Мнениеот Nightlife3344 » Чет Май 24, 2012 2:31 pm

Нямам много време да се разравям в форума да намеря моя отговор на въпроса, но проблема е следния: Имам едностенна капла, алуминиева, кривичка, (има лек луфт от лявата страна) :д ии като въртя венците се чува тропане като разбит лагер, отделно пък като карам изнанадолнище и спра да въртя пак се чува. Все си мисля, че може да е от самата ос някой лагер да си е казал думата, но пък от друга страна може да е и във венците :bawling: :dontknow: (ще взимам нова капла задна и този от сервиза каза, че ще трябва да смени венците от мойта и да ги сложи на новата капла, и за това питам за да не стане некой гаф и да се набутам с още пари) Ще съм Ви благодарен за помощта :beer:
Nightlife3344

Рейтинг: 1180

Re: Помощ

Мнениеот darlik_95 » Чет Май 24, 2012 4:41 pm

Щом в сервиза са ти казали, че ще преместят касетата от старата ти капла на новата, то най-вероятно и няма нищо. Може би проблемът идва от главината... :dontknow:
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот nikireh » Чет Май 24, 2012 4:48 pm

Тропане от венците трудно ще се чува...Виж само преди да купиш нова капла с какъв захват са ти венците - дали на шлици или на резба...Иначе прехвърлянето не е проблем и ще спестиш някой лев за венци....
nikireh

Рейтинг: 1200

Мнениеот Nightlife3344 » Чет Май 24, 2012 6:02 pm

darlik_95 написа:Щом в сервиза са ти казали, че ще преместят касетата от старата ти капла на новата, то най-вероятно и няма нищо. Може би проблемът идва от главината... :dontknow:

силно се надявам да е така, но се чува от към тая страна където са венците, даже направих тест- въртя си каплата на ръка по посока към мене и венците се въртят, подпирам ги с пръст, спират те и се почва адското тропане :D докато самата капла се върти. Не съм много наясно, но може бе има лагери от тази страна, но да е за главината а не за венците, защото венците май нямат лагери :beer:
Nightlife3344

Мнениеот nikireh » Чет Май 24, 2012 6:50 pm

Венците са просто зъбни колела нанизанини на шлиците на главината. Щом шума идва при свободен ход на главината значи проблема е в нея. От там на татък ти преценяваш има ли смисъл да се сервизира главината или ще я сменяш с нова - щом каплата е едностенна и крива а главината е в това състояние май нещата отиват към нова капла - просто при евтините главини не си струва да си играеш да я сервизираш като има готови капли наплетени по 30 кинта...
nikireh

Мнениеот Nightlife3344 » Чет Май 24, 2012 7:14 pm

nikireh написа:Венците са просто зъбни колела нанизанини на шлиците на главината. Щом шума идва при свободен ход на главината значи проблема е в нея. От там на татък ти преценяваш има ли смисъл да се сервизира главината или ще я сменяш с нова - щом каплата е едностенна и крива а главината е в това състояние май нещата отиват към нова капла - просто при евтините главини не си струва да си играеш да я сервизираш като има готови капли наплетени по 30 кинта...

Аха мерси :beer: за помощта, а иначе човека от сервиза ми предложи двустенна капла и мене мн ми хареса - всъщност не че ми е предложил а ми цената ми каза 22 плюс още 3 за венците= 25лв оферта а тя си е здрава много бяла
Nightlife3344

Мнениеот nikireh » Чет Май 24, 2012 7:47 pm

Е явно темата е изчерпана :beer:
nikireh

Назад към Веломеханик