Благодаря предварително.

xcrider написа:за тези пари може да се купи cross grip 124 , който е аналогични компоненти на грх8, но е с около килограм по-лек.
xcrider написа:така е, но ако колелото се кара по-предназначение ( XC) и не се кара от човек над 100 килограма, никакви грижи нямаш . Теглото си се отразява при катеренето, аз лично сега съм съм грх8 и понеже ми идва тежичко (14.8 кг![]()
), мисля да сменя вилката с епикон и да поолекотя колелото с 1.1кг, но ако си купувах сега колелото, определено щях да взема грип-а и да спечеля 1кг. Примерно с новата вилка колелото ми щеше да бъде 12.7кг вместо 13.7 .
Ако ще се кара АМ може би по-добрия вариант от страна на здравината е грх8, но пък АМ с твърдак малко странно ми се вижда.
pochetino написа:xcrider написа:така е, но ако колелото се кара по-предназначение ( XC) и не се кара от човек над 100 килограма, никакви грижи нямаш . Теглото си се отразява при катеренето, аз лично сега съм съм грх8 и понеже ми идва тежичко (14.8 кг![]()
), мисля да сменя вилката с епикон и да поолекотя колелото с 1.1кг, но ако си купувах сега колелото, определено щях да взема грип-а и да спечеля 1кг. Примерно с новата вилка колелото ми щеше да бъде 12.7кг вместо 13.7 .
Ако ще се кара АМ може би по-добрия вариант от страна на здравината е грх8, но пък АМ с твърдак малко странно ми се вижда.
А самата сплав от която е направена рамката на грх8-цата не е ли по-добра ?
xcrider написа:Рамката на грх8 не е по-здрава заради сплавта, а заради дебелината на тръбите, както и подсилките, които има . По принцип и рамката я пишат, че била изработена от KINESIS, фирма която прави рамки за GIANT, GT и други известни фирми. Но 2200 гр. за твърдак не са малко.
xcrider написа:дай някакъв списък с компоненти и снимка, че не ми се рови из нет-а
xcrider написа:остави го тоя измъчен скот, това е някакво подобие на волтидж, със скапана вилка и в-брейкове. И тежи сигурно 16кила. + това, това колело не е за ХЦ.
xcrider написа::agree:![]()
xcrider написа:или карерата, реши теглото ли ти е по-важно или по-добрите компоненти
честно казано бих взел карерата щом е на тая цена
xcrider написа:от гледна точка на награждането, компонентите на грх8 -цата и грипа са аналогични, но просто както и да надграждаш грипа, все ще бъде по-лек от грх8 или карерата .Сега, както казах ако си по-тежък или ще го караш малко по-агресивно, за по - сигурно не вземай грипа. Иначе всичко би било ок с него.
Имам в предвид карерата, която нормално струва 950лв , но си я уредил за 700лв, иначе версията, която нормално си струва толкова, не си заслужава.
xcrider написа:извинявай, в една друга тема, някой беше споменал за тази карера и съм се объркал
попринцип този човек беше уредил версията от 950лв за 700 и за това
иначе не си струва карерата, която нормално е 700, понеже е с механични дискови
значи избирай между грх 8 и грип124, прецени дали ти по-важно лесно да катериш или предпочиташ да си с по здрава рамка
както казах вече няколко пъти, нямаш никакви грижи да караш 124-ката, ако не си над 100кг или не я караш агресивно, макар че хц колело много-много агресивно няма как да се кара.
xcrider написа:грип124 ката е за теб тогава, взимай без много да му мислиш
иначе също си прав за външния вид на грх8-та, бялото кефи много, но както стана ясно, по-добрия вариант е грип-а заради теглото, също така цената на грх8-цата тази година е завишена с почти 100лв от миналата
pochetino написа:Ези-тора май ше е накраякефи ме грх8 първо като започнах да разглеждам преди няколко дена на нея се спрях, а цената накланя на 124-ката
ези-тора
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта