Кой с какво се "стимулира"?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Кой с какво се "стимулира"?

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Авг 23, 2011 9:14 pm

Диетите и особенно детоксикиращия ефект са ясни.... Та в повече щосействане му е майката :boggled:
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Daniel Panev » Вто Авг 23, 2011 9:15 pm

@Inzagi - така, като ти чета писанието, в мен напират няколко въпроса, които ще ми е интересно да дискутираме:
1. Според написаното от теб за месец чрез твоята диета сваляш средно 10 kg - т.е. в зависимост дали това са 10 kg мазнини или мускулатура това са приблизително (по най-най-груби сметки)70 000 или 35 000 kcal енергиен дефицит - т.е. между 2 000 и 1 000 kcal енергиен дефицит дневно. Смятал ли си какъв е калорийният ти прием когато не си и когато си на диета, както и какъв, грубо, е дневният ти енергоразход?
2. Ограничаваш драстично солта. Какво се случва с електролитния баланс на организма ти като цяло и калиево-натриевия ти баланс в частност?
3. Използваш ядките като източник на протеини и зелени листни зеленчуци като източник на аминокиселини. До колкото си спомням протеините са линейни вериги от аминокиселини, та защо разделяш двете неща?
4. Любимото ми - детоксикираш се. Можеш ли да ми обясниш от какво точно "се чисти" организма ти и как точно го прави?
5. Как си набавяш B12 през времето на диетата?
6. Последно по ред, но не и по значение - не мислиш ли, че е една идея "по-идейно" вместо "ударно" да се подлагаш на това да вземеш да промениш леко хранителните си навици за постоянно?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Вто Авг 23, 2011 10:45 pm

http://www.marzobkov.com/new/?p=282
Резервите от витамин В12 в черния дроб на човека са достатъчни за нуждите му в течение на 5-6 години.

http://www.lekar.bg/news-129/info-2208/ ... B8%D0%B9?/

Може и при тая схема да се нагласи да има каквото е нужно. Зависи и колко е меда.
Диетата си е ОК за седмица-две ... ама за 8-9 месеца е брутално :bigeyes: ... особено ако се изтърве нещо важно в схемата.

Детоксикиращия ефект го пропускаме ... то и въздуха дет дишаме вече е токсичен ;)
Доброто чувство идва най вече от спирането на откровените боклуци, които иначе се ядат.
Аватар
outfaced

Мнениеот Inzagi » Вто Авг 23, 2011 11:17 pm

@Daniel Panev
1.не съм правил такива сметки защото не ми се е занимавало да влизам в такива детайли ,но бих ги направил .Как според теб мога най-точно да измеря разхода ми на енергия и количеството което приемам?Предполагам че теб те притеснява загубата на мускулна маса ?
2. Да ограничавам я драстично ,немога да кажа какво се случва ,какво става ако предположим че се наруши този баланс?
3.Да вярно е че протеина е всъшност аминокиселини, просто споменах от каде може да си набави човек тези неща при положение че не яде месо и животински продукти.
4.Ама чакай сега ,тука се чувствам вече малко като на разпит , ще ти дам за пример една книга в която се обяснява много подробо всичко, понеже не съм сигурен дали ще успея аз до го обясня правилно,"Чудото на детоксикацията" на д-р Робърт Морс е книгата.Аз не съм нито биолог нито лекар за да кажа как се чисти организма, изхвърля ги по някъкъв начин,след като веднъж си спрял да ги приемаш чрез храната ,организма на човек има тази способност да се лекува сам ,както всяко едно животно ,това което отслабва защитните сили на организма са точно тези отрови които се натрупват (незнам къде , обяснявам го като пълен лаик) в организма от мръсния въздух и вредната храна.Другото което се случва е че се нарушава алкалната среда в организма, което води до много здравословни проблеми, това нещо също е обяснено в книжката.
Защо казваш "любимото ми" тази дума детоксикиране ли ти е странна, кое по точно толкова не ти се вярва ,как да кажа много е пренебрежително някак си
в тоя дух на "любимото ми" аз кво да кажа бабите ни цял жевот са си измервали енергоразхода и са гледали да си набавят B12 ,вярно е че те са се хранели със всякаква храна ,но пък има цели народи които не ядат животински храни
5.На теб не ти ле се струва малко странно че човек трябва задължително да яде храни със животински произход иначе това би довело до сериозни здравословни проблми, витамин B12 има в слънчогледовото семе, банани ,грозде ,келп(незнам какво е това)
6.Да мисля че е много по правилно да промени чомек хранителните си навици ,но аз немога да го направя,как да кажа нямам мярка в това нещо( всеки си има някакви пороци кой алкохол, кой цигари ,кой лакомия и незнам още кво) затова ми се налага да правя тази диета, по принцип тази диета е хубаво да се прави по няколко пъти в годината от всеки заради пречистващия ефект.С моя предишен пост отговарях на въпроса аз как се справям с топенето на мазнините

outfaced написа:Детоксикиращия ефект го пропускаме ... то и въздуха дет дишаме вече е токсичен ;)
Доброто чувство идва най вече от спирането на откровените боклуци, които иначе се ядат.

Еми именно де ,защо спираме откровените боклуци нали защото са отрова и затова се чуствам добре като ги спра
и защо детоксикиращия ефект го пропускаме ,защо се отнасяте към това нещо по този начин обяснете ми pls. аз ли нещо не разбирам смешно и глупаво ли звучи това с детоксикацията ? :)
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот hrissim » Сря Авг 24, 2011 8:31 am

Келп (Kelp) е наименованието на група водорасли, които растат в плитките крайбрежни зони на моретата и океаните. Келп (Kelp) е добър източник на морски минерали, включително калий, магнезий, калций и желязо. Келп (Kelp) също така е и отличен източник на йод, който е жизненоважен за функцията на щитовидната жлеза. Келп (Kelp) е богат на хлорофил, аминокиселини, витамини и минерали. Келп (Kelp) съдържа растителни влакна, които абсорбират токсините от червата и така подобряват храносмилането, облекчават бъбреците и пречистват кръвта....... Келп (Kelp) се включва в диети за намаляване на теглото. Както повечето зелени храни, Келп (Kelp) съдържа витамини и клетъчни соли, които са съществени за здравословно хранене.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот outfaced » Сря Авг 24, 2011 8:50 am

:agree:
http://www.bb-team.org/articles/3621_spirulina

Вегитарианците доста наблягат на тях. (или поне тия, които знаят какво правят / ядат :D )
Аватар
outfaced

Мнениеот Inzagi » Сря Авг 24, 2011 9:26 am

outfaced написа::agree:
http://www.bb-team.org/articles/3621_spirulina

Вегитарианците доста наблягат на тях. (или поне тия, които знаят какво правят / ядат :D )

Вегетарианците може ,те са нещо по различно ,аз такива неща не употребявам at all :-)))
Добре сега как да ви убедя че съм прав ,трябва ле да стана първи на солото на маратона 24 ч. :D
Аз помня че си бях правел изследвания на кръвта по време на първата ми диета и всичко си беше ок
Аватар
Inzagi

Мнениеот outfaced » Сря Авг 24, 2011 4:12 pm

а, няма нужда да убеждаваш никой ... само си споделяме опит и кой кво чул/прочел в крайна сметка, пък може да помогне на някой :)
Така или иначе много неща са много строго индивидуални.

Ама не пречи да се напънеш и на маратона :lol:
Аватар
outfaced

Мнениеот Inzagi » Пон Сеп 19, 2011 12:05 am

copy/paste от един друг форум

Радио Дарик в предаването си Афера коментира проблема с вредните субтсанции в храните обозначени с разни "Е" -та, които 90% от хората хал хабер си нямат за какво са! Особено наблегнаха на аспартама който го има навсякъде. Ако го забранят това вещество незнам какви фалити ще трябва да настъпят! И се оказва че в България на всичко отгоре и отговорността за конрола е размита. Ето и какво се каза в предаването:
В наше време често се говори за здравословно хранене, екологично чисти храни, и хората все по-често започнаха да внимават с какво се хранят. Знаем ли обаче наистина какво ядем? И какви са съставките на храните, които купуваме? И разбираме ли какво всъщност пише на етикета?
Някои хора действително се заглеждат в етикетите, четат състава на храните, и като не видят нещо подозрително на пръв поглед, си купуват храната. На етикетите обаче често има едни неразбираеми символи, обозначени като Е с различни номера, например: Е 103, Е 951 и така общо 1520 символа, които обикновено никой не разбира и на които рядко се обръща внимание.
С тях се обозначават различните видове добавки към храните: оцветители, консерванти, антиоксиданти, стабилизатори, емулгатори, ароматизатори и подобрители. Оказва се обаче, че значителна част от тези добавки в храните са много вредни и са забранени със закон в редица европейски страни, САЩ и Австралия. Някои от добавките предизвикват алергии, други водят до диабет, трети дразнят стомаха, четвърти влияят зле на функциите на мозъка, а една голяма част са доказано канцерогенни – тоест, причиняват рак. Тези добавки, за които никой не ни разказва в етикетите и не ни предупреждава за страничните им действия, са най-опасни за децата, още повече, че се съдържат в газирани и подсладени напитки, дъвки, сладкарски изделия и други лакомства, които им купуваме всеки ден.
Преди повече от 100 години в началото на миналия век понятието хранителна добавка било твърде условно, а контролът върху използването им – още по-условен. В разхладителните напитки например напълно законно добавяли кокаин, а едно от патентованите лекарства против кашлица бил хероинът. През 60-те години на миналия век в Тайланд специалисти във фирма за производство на детско лекарство вместо предвидения по технология пълнител пропиленгликол, добавили аналогичния по физико-химични свойства, но доста по-евтин етиленгликол, който обаче се използва като основен компонент на охлаждащата течност на автомобилите. В резултат на това 300 деца починали от токсична некроза на черния дроб, а няколко хиляди получили тежки отравяния.
По същото време смятали метамфетамина за безвреден стимулатор. Едва след като в продължение на 5 години широко го използвали, лекарите и пациентите научили за смъртоносните странични ефекти на този препарат, който сега е в групата на т.нар. тежки наркотици. Европейските правила за регистрация на биологически активни вещества, или иначе казано добавки в храните, са доста строги. Международните изследователски центрове по поръчка на Европейския съюз стриктно проверяват безопасността им. На практика обаче една и съща фирма може да произвежда дадена храна в 3 различни варианта: за вътрешно потребление, за износ в развити страни с контрол върху добавките, и за износ в развиващи се страни.
Така и в нашата страна съвсем редовно могат да попаднат храни, не само екологично опасни, но и произведени с опасни за здравето консерванти например. Върху етикета почтено на пръв поглед ще е вписан въпросният консервант, но със съответния му Е-номер. Така производителят ще ви е предупредил и ще си измие ръцете, а вие като купувачи ще трябва да решите ще закупите ли опасната храна, която по правило е по-евтина, или ще предпочетете по-скъпата, но по-качествена и безвредна стока. Ако познаете символа, разбира се.
Символът Е с различните номера, с които се обозначават добавките в храните, означава стандартите на Европейския съюз. Същите цифри без обозначение Е са разрешени във Великобритания, а САЩ използват друга система на класификация. От Е 100 до Е 181 е групата на оцветителите. Използват се в сладки газирани напитки, лимонади, бонбони, близалки, сладолед. От Е 200 до Е 290 са консервантите и ги намираме във всички консервирани храни - гъби, компоти, сокове, конфитюри и сладка.
От Е 296 до Е 385 са киселини и антиоксиданти. Те предпазват продуктите от разлагане и се откриват в млечно-кисели продукти – подсладени плодови млека, десерти, салами, краве масло, шоколад.
От Е 400 до Е 495 са гуми, емулгатори, стабилизатори и сгъстители, които запазват консистенцията на продукта. Използват се в сладка, конфитюри, желета, кондензирани млека, шоколадови десерти, млечни продукти.
От Е 500 до Е 585 са минерални соли. От Е 620 до Е 640 са овкусители, ароматизатори и подобрители. От Е 900 до Е 999 са пенорегулатори и се използват в газираните напитки. Добавките от Е 1000 до Е 1199 помагат продуктите да не попиват влага и се добавят към брашното, захарта и други подобни продукти.

От 81 оцветители, 20 са забранени. Абсолютно забранени са два от тях: Е 121 – цитрусов червен оцветител, и Е 123 – оцветител амарант, който се използва в миксове за кекс, плодови пълнежи и желета и предизвиква астма, екзема, хиперактивност и е вреден при бременност. Е 102 е тартазин. Той се използва в безалкохолни напитки, сладкиши, снаксове, тестени храни, консервирана риба, готови супи. Предизвиква астматични пристъпи и ортикария при децата и е забранен в Норвегия и Австрия. Следващият Е 104 се използва в червила, козметика за коса, причинява дерматит и е забранен в САЩ, Австралия и Норвегия. Е 133 се използва в млечните продукти, сладка и напитки и е забранен в 7 европейски държави.

Е 142 е дериват от въглищния катран, използва се при консервирания грах и е забранен в Швеция, САЩ и Норвегия. Друг подобен дериват на въглищния катран, Е 151 е забранен в 9 европейски държави и САЩ. Списъкът е много дълъг. Оцветителите с номера 103, 105, 121, 123, 125, 126, 130, 131, 142, 152 и 153, консервантите с номера 210, 211, от 213 до 217 и 240, който е формалдехид, антиоксидантът Е 330, Е 447, Е924 А и Б – всички те са канцерогенни. Черният дроб и бъбреците могат да увредят добавките от 171 до 173, 320 и 322, 407, 447 и 450. Нарушават функциите на кожата добавките от 230 до 233. Противопоказни при хипертония са от 250 до 252. Алергии предизвикват добавките с номера от 230 до 232, 239 и антиоксидантите от 311 до 313.

По щандовете на магазините се срещат често храни с по 3,4 и дори 6 вредни добавки. Такива са например пакетчетата ролца от раци, които съдържат 4 добавки, 2 от които вредни: изкуственият подсладител сорбитол под символа Е 420, който не е разрешен за детски храни и може да предизвика стомашни смущения, и алергенният Е 621. Във всяко пакетче готова суха пилешка супа например се съдържа също алергенният Е 621, както и предизвикващият подагра Е 627. Любимите на всички деца дъвки пък са сред най-опасните, защото съдържат най-вредната добавка – Е 951, наречена аспартам. От сладкишите пък се дебелее не само заради захарта. Оказва се, че те масово съдържат 2 добавки: предизвикващата кожни проблеми Е 233 и Е 435, и двете водят до затлъстяване. Често срещания в натуралните сокове червен оцветител Е 122 предизвиква алергии и астматични пристъпи.
Колбасите също съдържат доста вредни съставки. Най-често това е Е 250 – натриев нитрит – канцерогенен и забранен в много страни. Среща се както в трайните салами, така и в лионската наденица и пилешки кренвирши. Особено рискови са сосовете и подправките, с които консумираме месата и надениците. Те съдържат забранения оцветител Е 110, който предизвиква обриви, отоци, повръщане и който се използва и в сухите супи и сладкишите. В шоколадовите изделия пък често се среща Е 553b или талк, който причинява рак на стомаха. Така се оказва, че най-много рискови добавки има в дъвките, сосовете, месните и сладкарски изделия и особено в безалкохолните напитки. Все храни, давани масово на децата.
Мит се оказва и славата на антиоксидантите като много полезни. Витамин С над препоръчителната доза от 60 милиграма дневно е опасен, защото ускорява стесняването на артериите и уврежда сърцето. Витамин А, наречен още ретинол, който е известен и като витаминът на растежа, според изследване на Националния институт по рака в САЩ при употреба увеличава риска от рак на белия дроб и на простатата. И селенът в големи дози е много токсичен.
В китайските ресторанти в САЩ първи започнали да използват натриев глутамат. След известно време общността започнала да забелязва връзката между главоболие, подуване на стомаха, припадъци и други оплаквания с китайските ресторанти. Нарекли явлението Китайски синдром. Впоследствие се оказало, че това се причинява от натриевия глутамат. Практически цялата храна в китайските ресторанти е богата на това вещество. То се съдържа в особено големи количества в морските деликатеси. Означава се като Е 621. Той обаче е един от най-тежките разрушители на мозъка, отдавна забранен в Швеция.
Изключително опасна добавка е Е 951 или аспартам. Това е изкуствен подсладител, повече известен като нутрасуит. Изключително широко се използва в газираните напитки и разтворимите прахчета. В част от продуктите дори не е отбелязан на етикетите: дъвки без захар, какаови смеси, напитки с кофеин, разтворими чай и кафе, сокове, мултивитамини, сосове, бързи закуски. Документирани са 92 симптома, причинявани от аспартама: вцепеняване, главоболие, умора, световъртеж, гадане, сърцебиене, затлъстяване, неразположение, раздразнитерност, безспокойство, амнезия, замъглено зрение, обриви, удар, ослепяване, ставни болки, депресия, спазми, спонтанни аборти, безплодие, пристрастяване, слабост и загуба на слух.

Аспартам отключва и някои други болести: мозъчни тумори, мултиплена склероза, епилепсия, хронична умора, паркинсонова болест, алцхаймер, диабет, дефекти при раждането. Страничните му действия са още по-опасни, защото по-голямата употреба води до пристрастяване. Много хора съобщават за тежък абстинентен синдром, когато се опитат да изхвърлят аспартама от храната си. Някои твърдят, че предизвиква дори по-силна зависимост от алкохола. Причинява 75% от страничните реакциии от всички добавки. В Европейския съюз и България аспартамът със символ Е 951 е разрешен.

Изследванията на действието на много от тези хранителни добавки все още продължава. Основното правило в нашето законодателство е да не се превишават смятаните за безопасни дози от тези вещества. Специалистите обаче на сегашния етап не се наемат категорично да кажат, че са безвредни. Размерът на рискът от тях се оценява главно от Световната здравна организация. Във всеки случай по рафтовете на западните супермаркети не се срещат напитки с ярки цветове, както у нас. Затова, макар и да са уклончиви, експертите избягват за себе си трайните салами и ярко оцветените напитки.

Кой изследва, кой контролира и кой определя кои от тези опасни и забранени в редица европейски държави и САЩ добавки да се използват в българските храни – обяснява председателят на Федерацията на потребителите Павел Кърлев. Оказва се, че списъкът на разрешените и забранени добавки не е публичен, а представлява служебна тайна, и обикновеният купувач никъде не може да провери какво означава тези странни символи и какви опасности крие консумацията на храни с такива опасни съставки.
Аватар
Inzagi

Мнениеот taurus13 » Пон Сеп 19, 2011 10:40 pm

Аз това горното като го прочетох и се депресирах...Днес, вземах че прочетох съдържаниято на един нещастен пакетиран кроасан на известна родна марка и направо не можах да повярвам колко неща има още вътре, които нямат отношение към самата кифла. Това е цената която плащаме за това, тази кифла да стига до рафтовете на всички магазини и да трае по 6 месеца(че и повече). На практика аз изядох една "мумифицирана" кифла. А колко по-добър беше живота, когато кифлите се правеха в кварталните пекарни от брашно, вода, мая, мазнина, захар и малко аромат и бяха далеч по-вкусни и безопасни.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Inzagi » Пон Сеп 19, 2011 11:35 pm

Предполагам че тази статия и предишните ми постове може да подразнят някои хора точно заради това че ни "психират" . Човек незнае доколко може да вярва на тази статия и оставя с неприятното усещане че нищо неможе да се направи по въпроса ,освен да си ядем боклуците и да чакаме да хванем някоя тежка болест.
Eдинственото нещо което ме кара да вярвам че в това има доста верни неща е ,че много от хората за пари биха направили всичко или пък самите производители не смятат че правят нещо лошо при положение че да речем аспартама(най-вредния от всички) е разрешен в Европейският Съюз
Аватар
Inzagi

Мнениеот Шлек_народен » Вто Сеп 20, 2011 9:09 am

Цялата тая шумотевица около Е-та и разни други "вредни" и "полезни" неща малко ми се струва....
Сещам се за един виц. Един "учен" установил, че хлебарките чуват със краката си. Слага една хлебарката на масата и като тропне по нея, тя бяга.Обаче, като и откъсне краката и пак чука по масата - стои неподвижно. Извода е - чува със краката :) Човек носи във себе си куп вируси и неща дето предизвикват разни болести, ама се разболява само при някакви условия! Организмът при нормални условия не позволява на "гадовете" да му вредят!
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот dob111 » Вто Сеп 20, 2011 9:29 am

Аз се стимулирам с кафе, много го обичам... Мисля си, има ли по хубаво от чаша кафе изпита навън в свежа лятна утрин. Дрога е пустото кафе!
Кафе, колело и свеж вятър в гърба- ето ви една добра комбинация! :)
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот joker_brand » Пет Сеп 23, 2011 10:24 am

Мляко с какао + Corny (dark choc - cookies) :agree:
Аватар
joker_brand

Рейтинг: 1996

Мнениеот xcrider » Пет Сеп 23, 2011 10:54 pm

wtf е това, което се копирал!
глутаматът убива неврони
е621 се води натриев
е627 се води калциев
как така калциевия глутамат предизвиква подагра, а другия пък алергия ама подагра не предизвиква, истината е че всички видове глутамати е621, е627,е631 трепят неврони и това е.

в канцерогенните консерванти не беше написан най-канцерогенния - натриев нитрит( нитритите се превръщат в нитрозамини в стомаха, или когато се сготви) нитрозамините са като "гориво " за рак-а .Получава се рак на панкреаса и всички други органи по храносмилателната система. Точно затова всякакви видове пакетирано месо не ям (салами, суджуци, луканки, бекони, кренвирши , пастърми, филета и т.н.), някой от тях имат стандарти, но скапаните производители са ги направили такива, че да разрешават слагането им.

написано пък е, че е330 било силно канцерогенно. Ами това е лимонената киселина приятели! Както знаете от нея не може да избягате. +това въобще не може да се каже , че е силно канцерогенна, тя е много по-слаба от гореспоменатият е250!

не са споменати и глазиращите агенти, който са много вредни отново.

не е споменато , че е951 значи апартам (както знаете подсладителят по-всички дъвки орбит, уинтърфреш, абе всички дъвки, които съществуват , в кока-кола лайт(огромно количество), всякакви други напитки без захар, причинява ТУМОРИ в мозъка този подсладител. :beer:

по-тая тема : днешната бира също е канцерогенна, тъй като се филтрира от филтри, които я правят такава.

от горните редове си направете сметка по-какъв начин живеем, с какво се храним и пием днес!
:agree:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот dob111 » Пет Сеп 23, 2011 11:41 pm

Изображение
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Шлек_народен » Съб Сеп 24, 2011 9:14 am

"E"-незнамсикво причинявало тумори, друго "Е" причинявало ..Бирата...Вие специалисти ли сте в тая област, или просто сте прочели нещо, някъде? И сте сигурни, че всичко това е истина, и то цялата истина, а не рекламни трикове !
Ми карането на колело по горите е много опасно. Може да се претрепеш някъде,може да си докараш куп болежки :) Карането на колело из града е още по-опасно :) Карането на кола е много опасно-по двама трима на ден се трепят! Да си пешеходец е опасно - и тях ги газят като за световно ...
Значи трябва да си седи човек у дома и да зяпа телевизора(май и това е много вредно -някъде го пишеше)- кое колко е вредно и опасно за здравето!
И ако всичко това е верно, как все още има живот на тая планета? То не остана нещо, дето да не е отровно, вредно или опасно! Вие сигурни ли сте, че още сме живи???
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот Inzagi » Съб Сеп 24, 2011 12:05 pm

Ти м/у знаеш ли кое е "най-вредното нещо" благодарение на което стареем :верният отговор е кислорода ,идеята май беше ,че това което ни дава живот то ни убива,тока че нЕма се пУашиш :D
Аватар
Inzagi

Мнениеот PtD » Съб Сеп 24, 2011 12:30 pm

А пък стресът от четенето на списъци с вредни вещества колко е вреден... :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот nahi » Съб Сеп 24, 2011 1:13 pm

Той и Майкъл Джексън ядеше само полезни неща, без никакви Е-та .......
Аватар
nahi

Мнениеот Inzagi » Съб Сеп 24, 2011 8:30 pm

PtD написа:... :popcorn:

Според последните изследвания на учените ,пуканките са вредни също :D

пп:вече и на учените неможе да вярва човек, намерили молятисе некви неща по бързи от скороста на светлината,които щели да разбият на пух и прах досегашните разбирания за науката (така казаха по телевизора),аз тамън бях почнал да вярвам на учените и то кво стана ...............................
Аватар
Inzagi

Мнениеот sensation_blue » Пет Май 25, 2012 1:25 pm

xcrider написа:в канцерогенните консерванти не беше написан най-канцерогенния - натриев нитрит( нитритите се превръщат в нитрозамини в стомаха, или когато се сготви) нитрозамините са като "гориво " за рак-а .Получава се рак на панкреаса и всички други органи по храносмилателната система. Точно затова всякакви видове пакетирано месо не ям (салами, суджуци, луканки, бекони, кренвирши , пастърми, филета и т.н.), някой от тях имат стандарти, но скапаните производители са ги направили такива, че да разрешават слагането им.

Интересна и полезна темичка, макар и позабравена. Някои неща се преекспонират наистина, но за някои отрови като аспартама си има доста доказателства за вредата им. Но спомена, че това са тъпотии, защото Е330 било лимонена киселина. Според мен има значение за усвояването й от организма, когато се яде чист лимон, който съдържа и други балансиращи вещества и чисто синтезирана такава. Бях чел, че и синтетичните витамини са канцерогенни, първо защото са синтетични (?!), а второ и по-важно, защото се употребяват в чист вид, без флавоноиди и прочие неутрализиращи вредите вещества, съдържащи се в плодовете и зеленчуците.
Стана ми тъпо, когато след като прочетох това, отидох да видя кренвиршите по прословутия стандарт "Стара Планина" в хладилника и видях, че съдържа написано черно на бяло: Натриев Дифосфат, Нaтриеви полифосфати и Натриев Нитрит. Излиза, че май всичко си е направено за реклама, а не за да ядем безвредни храни :smash:
Още по-тъпото е като пуснеш телевизора и те заливат реклами за кола лайт и дъвки, съдържащи аспартам.... Е може да не се депресираш... може просто да се ядосаш да кажеш "фък дъ систем" и да идеш да се претрепеш с колелото (пак вид стимулация) :)
В крайна сметка на тази планета след 150 години няма да има нито един човек, който е жив сега, така че може би трябва да се замислим за други по-духовни неща, а не да дълбаем само в недостатъците на материалния свят ;)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот xcrider » Пет Май 25, 2012 1:47 pm

да добавя малко инфо за саламите, кренвиршите и т.н.Тук не говоря за произхода на месото и какво е то въобще, говоря за добавките.
1-вото задължително, което по цял свят трудно няма да откриете в сушените меса, а тук от 5 супермаркета, които обиколих и в 1 продукт не успях да не намеря е E250 - натриев нитрит . По - нагоре бях обяснил за вредите му, в интернет има и по-точно обяснение.
2-рото, което го има да кажем в 2/3 от тези продукти, както и в много други продукти като чипсове, полуготови спагети, супи и тн. е Е621,Е627 и другите варианти на глутамата. Отново съм обяснявал вече по-нагоре за този овкусител.
3-то използват се много емулгатори, киселини и др., които обаче въобще не могат да се сравнят като вреда с по-горните

Една друга тема, която не е за пропускане, е самото месо - произхода му и начина на отглеждане на животните. Съветвам ви да изгледате филмите : FOOD INC/Храна ООД или EARTHLINGS - има ги по торент сайтовете .
Така ще придобиете представа как се отглеждат животните днес.
Например обяснява се как днес една пиле става 2х голямо, за 2х по-малко време, отколкото през 1950г. Показва се начина на отглеждането им, в огромни халета под земята, на тъмно, за да растат по бързо с хормони в храната, която представлява ГМО царевица примесена с тях. Дават как кравите не се извеждат на паша, ами стоят отново в халета и как им правят дупка в стомаха, през която ги хранят с царевица, понеже те самите не могат да я ядат, но храненето с царевица им излиза по-лесно, защото не се налага да се извеждат животните да пасат. Просто вижте филма. Надявам се положението в България да не е чак такова, но със сигурност не е както е било преди 50 години.
xcrider

Мнениеот sensation_blue » Пет Май 25, 2012 2:06 pm

Нямам фотоапарат под ръка но става дума за кренвирши Сачи - стандарт Стара Планина. По принцип не купувам такива неща, но вчера от немай накъде (нали почиваме и не ми се готвеше) си взех.
Та производителите напоследък сякаш си измиват ръцете, като не пишат Е250 или Е-еди кой си номер, а директно наименованието му - аз самия и повечето потребители напоследък сякаш започнахме да гледаме етикетите за Е-та и като не видим на първи поглед кода като число го взимаме. Всичко това ми прилича на хитра тактика, ето и аз съм се заблудил взимайки въпросните с написано наименование с думи, а не с числа, защото просто не съм видял да има "Е" ;)
Колкото до киселините, всъщност много от отровните вещества в природата в някакви минимални граници може да се се ползват и като лекарство. Проблема е именно в дозата - например лимонената киселина се съдържа в големи количества в кока-колата, никой няма да седне да яде толкова лимони наведнъж - а ако го направи, може да си има проблеми със зъбите и/или стомаха - не трябва да се прекалява с нищо, дори и с полезните неща - това ми беше мнението, а истинските отрови да се избягват, особено ако нямаш нужда да лекуваш нещо. И най-вече да усещаш какво иска тялото ти и да му го набавяш, защото когато просто го тъпчеш с какво да е, не се усвояват веществата, а се натрупват в неприятни места, по този начин продължаваш да изпитваш глад (защото не си набавил това от което наистина си имал нужда, а само си натъпкал стомаха) и порочния кръг се затваря.

Та нещо повече по темата: наскоро чух, че сред определени кръгове се ползват т.нар забранени вещества, нещо което отдавна съм си мислел, че може би се прави, та някой запознат ли е има ли изобщо допинг контрол някъде в средите на МТБ? Не защото искам да го правя, просто ми е любопитно доколко постиженията и смелостта на някои може да е само плод на собствените възможности ;) Може и да съм засегнал тема табу, защото не намерих много информация по въпроса (за никой от екстремните спортове).
Последна промяна sensation_blue на Пет Май 25, 2012 2:16 pm, променена общо 1 път
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот xcrider » Пет Май 25, 2012 2:15 pm

най-странното е, че този стандарт стара планина за саламите, и т.н. не забранява точно най-вредния консервант.
Иначе наистина много ги крият тези съставки. Например видовете нитрити ги изобразяват като E250, E252, натриев нитрит, натриев нитрат, нитритна сол, натриева сол. а глутамата като E621, E627, мононатриев глутамат, калциев глутамат, глутамат, MSG - всичко това е 1 и също
xcrider

Мнениеот konopr » Пон Май 28, 2012 11:03 am

Като е яко катерене, гледам да се стимулирам с минерална вода и нещо калорийно, всички витаминки и подоби са добре дошли, но не са в сырцевината на нещата.
Ако няма катерене и катеренето е с рейса примерно, а спускането е основното - яко бира и манджа за към бирата според глада :D (катеренето с много бира е не много приятно) :D
Ако спускането е през зимата нещо по сгряващо, имайки предвид че понякога се кара на -15 градуса - ромове, коняци, ракии много добре пасват ии манджа според глада :D
Почти задължително след каране, особено след спускане или при по-дълга почивка един джоинт :D
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот Dichou » Пон Юни 04, 2012 12:49 pm

Стимулирам се със зелен чай и мара.
Аман от химици ;)
Dichou

Рейтинг: 1200

Мнениеот taurus13 » Пон Юни 11, 2012 12:45 pm

Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот skiman » Вто Юни 12, 2012 10:36 pm

Няма вредни лекарства. Има вредни дози. Този дет е писал горната статия ако знае аспирина колко е вреден.
Ама когато някой умре от кръвоизлив в стомаха, не казват, че е поради прекомерната употреба на аспирин за предпазване от инфаркт.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот joropc » Пет Сеп 14, 2012 3:05 pm

konopr написа:..всички витаминки и подоби са добре дошли..

Ако не се прекалява с тях, разбира се:
http://www.climbingguidebg.com/index.ph ... pic&t=9205
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум