височина на преден дерайльор и 2плочи+башгард

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

височина на преден дерайльор и 2плочи+башгард

Мнениеот bio » Пет Май 25, 2012 8:59 pm

понеже прехвърлих частите на нова рамка ме интересува:
как вие си настройвате височината на предния дерайльор ?
не ме интересува ограничаването на хода и т.н. питането ми е свързано с това, че по книжка дерайльора се настройва спрямо 3-тата плоча, която в момента липсва ...
видях че дерайльорите за курбели с 2 плочи и башгард, се настройват по височината на башгард ... но моя е за 3 плочи и не може да слезне толкова ниско ... опира в рамката.
на друго място просто казват, че за тази конфигурация височината няма отношение ... и просто го нагласяш на око да не опира веригата ... и т.н.
искам да чуя и други мнения ... благодаря ви предварително.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Re: височина на преден дерайльор и 2плочи+башгард

Мнениеот Magicman » Пет Май 25, 2012 10:31 pm

Привет. Идеята е да е максимално близо до най-голямата плоча, независимо дали е втора или трета. Гледаш си книжката и си спазваш разтоянията. Тези с башгард, мерят по башгарда, тъй като в противен случай е възможно да опира в същия. Настройваш си го според най-голямото нещо с което караш. Реално може и на око колкото да не опира веригата, като евентуално може да ти пада по-лесно веригата, когато превключваш. Успех.
Последна промяна Magicman на Пет Май 25, 2012 10:43 pm, променена общо 2 пъти
Magicman

Рейтинг: 1400

Re: височина на преден дерайльор и 2плочи+башгард

Мнениеот Ozzie » Пет Май 25, 2012 10:38 pm

@bio

Ако все още си пазиш третата плоча, нагласяш декланшора по нея. След това я махаш.
Ако ти липсва такава плоча - 25 мм. е разстоянието между "клетката" и плоча 32Т. Утре ще ти направя снимки на измерването, ако имаш някакви колебания.

P.S. Декланшора е SHIMANO XT за три плочи, курбелите са с 22/32 / башгард
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик