ухо за обтегач

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ухо за обтегач

Мнениеот kubratovo_bike_team » Вто Май 29, 2012 7:15 pm

Искам да попитам къде мога да си купя ухо за обтегач, което да е по-здраво от онея боклуци дето се чупят на едно каране. Един приятел ми каза, че може да се поръча и да се отлее от по-здрав материал.
Kubratovo Bike team-има и страница във фейсбук.
Аватар
kubratovo_bike_team

Рейтинг: 1160

Re: ухо за обтегач

Мнениеот axelmax » Вто Май 29, 2012 7:25 pm

Не е лошо да провериш дали освен от не толкова здравите уши има и друга причина ,за да се чупят толкова често. По здравите уши се фрезоват от вече закален материал.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот kubratovo_bike_team » Вто Май 29, 2012 7:28 pm

Ами да, точно за тези уши питам. Откъде мога да си поръчам такова ухо?
Аватар
kubratovo_bike_team

Мнениеот venko » Вто Май 29, 2012 7:33 pm

Не прави глупости! Ухото е от говнолин за да се чупи или криви при удари и по - силни напрежения върху дерайльора.
С две думи, ако го отлееш от по здрав материал, вече няма да чупиш ухо на всяко каране, а дерайльор.
Ти решаваш :dontknow:
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот kubratovo_bike_team » Вто Май 29, 2012 7:35 pm

Това е моя работа. Трябва ми адрес на стругар, който прави по-здрави уши или телефон . Мерси предварително!
Аватар
kubratovo_bike_team

Мнениеот Skoinks » Вто Май 29, 2012 8:58 pm

kubratovo_bike_team написа:Това е моя работа. Трябва ми адрес на стругар, който прави по-здрави уши или телефон . Мерси предварително!

В някоя от главните теми ще намериш, но нека повторя думите на колегата по-горе. Идеята на ухото е да се счупи вместо останалите неща.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот ivan4o_sv » Вто Май 29, 2012 9:24 pm

venko написа:Не прави глупости! Ухото е от говнолин за да се чупи или криви при удари и по - силни напрежения върху дерайльора.
С две думи, ако го отлееш от по здрав материал, вече няма да чупиш ухо на всяко каране, а дерайльор.
Ти решаваш :dontknow:

По - добре ухо от колкото обтегач. За да се чупят толкова лесно има нещо което не трябва да е така. По добре си открий проблема и си земи 1обикновенно ухо. Аз карам с моето от 1година а е криво май. А пък и съм 2 собственик на рамката и ухото е оригинално с рамката. А тя е от 06/07 година. :beer:
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Мнениеот fastera2 » Вто Май 29, 2012 11:52 pm

Напатил съм много от уши ...И подкрепям колегата kubratovo_bike_team с 2 ръце!Не знам как ги карате тези уши,но преди при по-стабилно каране дори и при някакво скокче се трошеха като солетки...Няма да споменавам от коя фирма българска не съм доволен,но бях сменил сигурно около 8 и сметнете всяко по 12/16 лева ли нещо такова беше...Безобразие.Предпочитах обтегача,който ми беше sram x7 да си го отнася вместо ушите...И така де от КАЛПАВИТЕ уши си прецаках обтегача-чупи се ушенцето и айде в спиците.Радвам се,че не сегашното ми колело ухото е супер здраво някакво !Колега аз съм от Карлово и мога да ти преповъчам стругар ако те устройва и ти е близо,не знам дали е правил уши,но предполагам,че няма да му е проблем (само да има от какво да гледа),познавам го човека ,работи съвестно и качествено.Правил ми е врътка за ребаунда на шок 5th element.Ако искаш информация драсни един ЛС,че адрес и телефон му нямам в момента,но мога да потърся.

П.П За да не говоря голословно за по-горното ми изказване-продавач и техник на колела (няма да казвам къде и име,за да не прозвучи като реклама или нещо подобно ) ми каза съвсем октовенно,че тези,които се продават са боклуци и по-добре да дам на стругар да ми го направи...На човека чак му беше кофти,че давах по-толкова пари за уши ,явно не гледа само печалбата от клиента....

П.П 2 Говоря от личен опит (около 8 ушенца),за това нека да не повдигаме излишни спорове,не ангажирам никого с моето мнение !
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот kubratovo_bike_team » Сря Май 30, 2012 11:08 am

И искам също да попитам дали в магазините (байкцентър, веломания и т.н.) могат да ми отлеят ухо от по-здрав материал? :crap: :crap:
Аватар
kubratovo_bike_team

Мнениеот darki » Сря Май 30, 2012 11:22 am

kubratovo_bike_team написа:И искам също да попитам дали в магазините (байкцентър, веломания и т.н.) могат да ми отлеят ухо от по-здрав материал? :crap: :crap:

:rofl:
Това е вече в сферата на глупости на големи търкалета ;-) :bowdown:
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот PtD » Сря Май 30, 2012 11:55 am

@aвтора, не знам от кой свят идваш, ама в нашия единични поръчки за детайли струват доста скъпо. Еле пък отливки. Еле пък производителят да поръча *специално* за теб.

Реалистичният вариант е да си намериш кой да ти фрезова. Все пак си подготви 50-тина лева за услугата.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот kubratovo_bike_team » Сря Май 30, 2012 7:43 pm

просто ми трябва адреса или телефонана стругар, който може да ми отлее ухо
Аватар
kubratovo_bike_team

Мнениеот darki » Сря Май 30, 2012 8:00 pm

kubratovo_bike_team написа:просто ми трябва адреса или телефонана стругар, който може да ми отлее ухо

Абе момче ти не знаеш що пишеш бе ;-)
Леяря лее метал, стругаря прави други анджаклами ;-) като http://www.youtube.com/watch?v=lcGHtI9Lql4

Фрезист ти трябва http://www.youtube.com/watch?v=4mhT1a28 ... re=related ;-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот BeezyJay » Сря Май 30, 2012 8:00 pm

Aко сложиш стоманено ухо на алуминиева рамка я загазваш. Според теб ако удариш ухото, дали то ще се счупи или по-мекият алуминий, който ще бъде напънат от стоманата?:crazy: Замисли се...
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот kubratovo_bike_team » Сря Май 30, 2012 9:03 pm

Добре де, фрезист. Можете ли да ми препоръчате някой.И неискамухото дае от стомана а от по-различна сплав-дураломиний,алой...
Аватар
kubratovo_bike_team

Мнениеот did » Сря Май 30, 2012 9:09 pm

kubratovo_bike_team написа:Добре де, фрезист. Можете ли да ми препоръчате някой.И неискамухото дае от стомана а от по-различна сплав-дураломиний,алой...

Трудно ти се разбира какво пишеш, но всъщност, никое от стандартните уши не се прави от алуминий, а от по-различна сплав-дураломиний,алой...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик