Смяна на накладки ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смяна на накладки ?

Мнениеот rolly » Нед Юни 10, 2012 4:09 pm

Здравейте , дано съм улучил раздела и дано не повтарям темата , но не намерих друга подобна. Велосипеда ми е Cross T-Rex с дискове Промакс и спирачни апарати Zoom.Може ли някой да ми обясни , или даде линк към клип как да сменя сам накладките ?
Ако мога да използвам темата да попитам , по-добре ли е да сменя дисковите спирачки с V-Brake , защото ми казаха , че спирачките са ми били боклук :dontknow: , също така не ми се дават на всеки 4 месеца пари за накладки (35-40 лв.).Колелото се кара най-често по асвалт.
Благодаря. :)
rolly

Рейтинг: 1200

Re: Смяна на накладки ?

Мнениеот Niksancho96 » Нед Юни 10, 2012 4:36 pm

Дискутирано е многократно, спирачките не стават за нищо, това се знае, но щом караш въпросния велосипед само по асфалт, не виждам причина за смяна на накладките :dontknow:

п.п. То ще ти излиза по-евтино да си купуваш нов спирачен апарат със нови накладки от колкото нови само :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот rolly » Нед Юни 10, 2012 4:58 pm

Благодаря за отговора , може ли линк към темата ( темите ) за смяна на накладките ?
rolly

Рейтинг: 1200

Мнениеот Niksancho96 » Нед Юни 10, 2012 10:08 pm

rolly написа:Благодаря за отговора , може ли линк към темата ( темите ) за смяна на накладките ?

Няма конкретна тема, но е много просто, сваляш ротора и след това накладките. Те са на магнит, не е толкова трудно :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот FHANTOM » Пон Юни 11, 2012 7:00 pm

нещо или аз съм прекалено смотан или просто ги няма из нета търся накладки за дискова спирачка Shimano Alivio M416A
кажете в кой магазин из София мога да намеря или дайте линк
благодаря предварително :beer:
Аватар
FHANTOM

Рейтинг: 1158

Мнениеот Niksancho96 » Пон Юни 11, 2012 7:08 pm

FHANTOM написа:нещо или аз съм прекалено смотан или просто ги няма из нета търся накладки за дискова спирачка Shimano Alivio M416A

http://screambikes.eu/bg/nakladki-disko ... dk-23.html
Аватар
Niksancho96

Мнениеот FHANTOM » Вто Юни 12, 2012 4:37 am

Niksancho96 написа:
FHANTOM написа:нещо или аз съм прекалено смотан или просто ги няма из нета търся накладки за дискова спирачка Shimano Alivio M416A

http://screambikes.eu/bg/nakladki-disko ... dk-23.html

благодаря колега
Аватар
FHANTOM

Рейтинг: 1158

Назад към Веломеханик