Toy написа:Я пак да питам, от къде да си купя Биг Фут и има ли ги изобщо още, че във Варна ги няма.
Toy написа:Дайте впечатления за BIG FOOT
Pr3d4t0R написа:Колото ти ако е ново има гаранция за фабрични дефекти.
autosvet написа:Кажи какво му се е случило, а ако е много дълго дай кратък списък.
run написа:....
Сега да клюкарстваме и плюем смятам, че няма смисъл.
....
autosvet написа:Не ми звучи чак толкова апокалиптично ... аз си представях сцепена рамка и заяла вилка. Кофтито е, че няма сервиз който да е ти е близо.
В краен случай си вземай драгче с търни и си карай, важното е да караш
run написа:Имам проблем със скоростната система. Мислехме за всичко като жила, брони, обтегачи, ос на задната главина, ухо, венец касета и всичко останало. Няма настройка това колело за да качва и смъква скоростите, всъщност ги сменя, но дрънчи и стърже и в двете посоки. Ама вие ще кажете оооооооооооо то е ново бе това е Alivio не може да имаш проблеми.
Само не ме компрометирайте и тук достатъчно ми е криво, а и не съм на 15 години.
motomarzel написа:По краткото обяснение, което даваш стигам само и единствено до два възможни извода:
- или този, който се опитва да настрои дерайльора не е наясно как точно се прави това![]()
- или просто ухото на рамката(там където се държи дерайльора), поради една или друга причина се е изкривило
run написа:Чети преди да пишеш човече. Казах че колелото си мина през сервиз.
thepowerofone написа:откровени глупаци
autosvet написа:Не ми звучи чак толкова апокалиптично ...
run написа:За мен Биг Фут е дарак
motomarzel написа:run написа:За мен Биг Фут е дарак
Ами за мен пък "Форд" е "дарак", ама това не означава нищо - има достатъчно почитатели на тази марка, които биха ме оборили!
И отново - наистина не мисля, че проблема е във велосипеда, а също и че е наложително да подменяш каквото и да било по него. Пак казвам - упоменатите от мен по-горе "ремонти" не са нищо особено, и са лесно изпълними. Във всеки един сервиз биха отстранили "проблема", а цената на "ремонта" едва ли би била по-голяма от 5-10лв(освен ако не се наложи подмяна на ухото, в което силно се съмнявам). Като разбира се не е задължително този "ремонт" да бъде извършен в сервиз - процедурата по регулиране на работата на дерайльора е описана в статията, към която дадох линк по-горе, а при евентуалното изправяне на ухото, идеята е ухото да бъде перпендикулярно на оста на главината.
Просто не си заслужава да се набеждава един продукт като лош и некачествен, заради нещо толкова дребно. Ухото може лесно да се изкриви дори само при подпиране на велосипеда в/ху дерайльора и/или при транспортиране.
skarabei написа:човеко.говори с фирма cross да ти отремонтират велоспиеда при тях в монтана! прати им го по еконт ще ти струва 20 лв и ще ти реши всички проблеми !
penmark написа:По-скоро има кофти хора.![]()
Ами, Ръне, щом не могат да ти го оправят, да ти го сменят с ново или да ти върнат парите.
dimo1882 написа:Следя темата от самото начало и ми прави впечетление,че когато някой се изкаже негативно и всички се нахвърлят върху него.. Защо така ? Нали за това е направена темата,всеки да може да си каже впечатленията . Разбирам когато мнението е изказано по каруцарски начин да се нахвърляте,но специално колегата с Биг Фут-а си казва съвсем нормално мнението за велосипеда си,така че просто го вземете впредвид и толквоаАз също имам приятел,който не спира да мрънка за своя Грип 124,но пък има и много хора които са доволни,явно има кофти бройки..
sensation_blue написа:Моля за извинение, че се мешам където не ми е работа, защото си нямам взимане даване с велосипеди на Крос, но каквото съм видял лично като отзиви на познати - не е имало проблеми. Според мен, многото негативни мнения, идват поради факта, че напоследък много хора решават да си купят първия съвременен байк със скорости и виждат добра оферта във велосипедите на Крос, още повече след положителните отзиви от последните 1-2 години. Хората, които за първи път си взимат велосипед с повече от 1 скорост, просто не са свикнали да боравят с него. Аз лично преди 3 години минах през всичките тези проблеми, докато разбера как се регулират скоростите и как се превключват безпроблемно.
Все пак искам да попитам дали колегата Run знае например, че превключването трябва да става в момент, когато не се прилага силен натиск на веригата, т.е. трябва да се върти на празен ход?
Регулирането на скоростите понякога наистина е финна и досадна работа, още повече ако става дума за по-нисък клас компоненти. Ще дам за пример спринт-а, който взех наскоро на приятелката си - колкото и да я учих и обяснявах, тя не може и не може да превключи нормално на скорост и веригата постоянно трака. Реших че явно скоростите искат регулиране, но преди това се качих на твърде неудобния като размер за мен байк и що да видя, всичко си превключва идеално, стига да знаеш какво да правиш. Мисля, че изводите можете да си ги направите сами.
Run, не се отказвай заради такива неща, колоезденето наистина е супер и не мисля, че има технически проблеми (ако има такива наистина), които да не могат да бъдат решени. Разбирам те много добре какво ти е, защото и аз съм минал по този път и много ама много се нервех докато всичко не стана перфектно, но това отне време и 1-2 разбити компонента, които смених
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта