Има спец'ялисти всяк'ви, но по четири цифрички в означението на материала на две рамки, които означават само химичен състав (не ми се рови сега да търся дали е само това, тъй че може и да не съм прав тук), да се направи сравнение на якостните им характеристики ми се струва малко фантастика. Има разни "подробности" като термообработка, процеси при пластичните деформации за получаване на тръбите , качество на заварките и не знам си още какво, което си мисля, че трябва да оказва някакво влияние. Може и да греша.
Това, което си спомням от преди, когато и аз се интересувах от разни такива работи е, че примерно сплавите 6ххх имат по-голяма якост на опън от 7ххх, когато става въпрос за изпитване на плътни тела, но при тръби е обратно. (Може да беше и обратното, може и да е ставало въпрос за съпротивителен момент на огъване а не за якост на опън, не си спомням точно).
On One са сериозно име и вероятно са прилагали при конструирането анализ по крайни елементи или разрушителни методи за анализ или там каквото се прави при такъв тип конструкции, така че можем да им се доверим. Не се вманиачавай толкова, остави това на професионалистите. Не че и аз понякога не изпадам в положение зазяпан в листата да не виждам гората, но съм установил, че това обикновено не води до добри резултати
Иначе малко странна геометрии вадят. "Състезателна" дължина на ЕТТ и челен ъгъл около 69.5 градуса при 100 мм. вилка... Като гледам колко очаровани от CrMo рамките им хора има (надявам се не се дължи само на внушението от доброто име), предполагам има някакъв смисъл в това.