Цени за рамки DRAG / RAM

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Цени за рамки DRAG / RAM

Мнениеот ext3 » Вто Сеп 18, 2012 12:02 am

Здравейте,
Искам да помоля всички, които четат тази тема, да ми помогнат в избор на рамка за Крос Кънтри. Имам желание да си събера сам един къстъм байк, но се чудя точно на коя рамка да заложа. Според мен рамката трябва да е с големина 19", защото съм висок 1.83 см. и тежа 85 кг. Бюджета за този проект е скромен и мисля, че 150 лв. са нормална цена за такава рамка, ако е нова естествено. За сега съм се спрял на рамка от велосипеда DRAG - Ontario. Ще се радвам, ако ме насочите и към други модели с подобна геометрия, но определено искам да е твърда рамка и да е подходяща за Крос Кънтри и ръста ми. Ще прочета внимателно мненията на всеки включил се с коментар в темата. Моля, ако имате предложения за рамки, пускайте по един линк към електронен магазин, който разполага с тях, или към тема от форума, в която рамката е обявена за продан. Извинявам се на модовете, ако темата не е на мястото си, но реших, че тук ще е най-удачно да я публикувам. На всички включили се, благодаря за съдействието, пожелавам Ви много безаварийни километри!
Нуждаете се от Уеб дизайн, Графичен дизайн, SEO оптимизация и Онлайн реклама?
Време не губете, а ни потърсете:
+359.884850383
Аватар
ext3

Рейтинг: 1200

Re: Цени за рамки DRAG / RAM

Мнениеот darki » Вто Сеп 18, 2012 8:56 am

Нова рамка Drag Ontario много трудно ще намериш, ако въобще има някъде залежала по складовете (магазините). За твоя ръст 19-ичова рамка би била една идея по-ниска, а също така и по-къса, потърси 20-инчови рамки: RAM HT1, DRAG ZX4 - наследникът на DRAG Ontario. Освен височината на рамката обърни внимание и на дължината на горната тръба, защото късата рамка е живо мъчение. :agree:
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот ext3 » Вто Сеп 18, 2012 10:43 am

darki написа:Нова рамка Drag Ontario много трудно ще намериш, ако въобще има някъде залежала по складовете (магазините). За твоя ръст 19-ичова рамка би била една идея по-ниска, а също така и по-къса, потърси 20-инчови рамки: RAM HT1, DRAG ZX4 - наследникът на DRAG Ontario. Освен височината на рамката обърни внимание и на дължината на горната тръба, защото късата рамка е живо мъчение. :agree:

Докато търсих HT1 попаднах на HT3, която да си призная ми харесва доста повече на външен вид, а има и размер 20,5". Ето и линка, който разглеждам в момента: http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=183.
Що се отнася до DRAG ZX-4 TE 2011 за момента ми е фаворит, а и също така се предлага с размер 20", изработена от същия алуминии (6061) като HT3. В крайна сметка реших да заложа на DRAG ZX-4 TE 2011, дано намеря такава на по-изгодна цена. Пишете, на ЛС, ако срещнете някъде да се продава този модел рамка, но без пукнатини, усуквания или заварки.
+359.884850383
Аватар
ext3

Мнениеот milestone » Вто Сеп 18, 2012 4:39 pm

Да уточним само, че в сметките за определяне на размера на рамката освен височината на човек влизат и дължина на крайници и тяло (че някои калкулатори май слагаха и още неща). Да сложим и любимият въпрос КАК го предпочиташ карането - да ти е по-удобно нагоре или надолу? И защо го искаш къстъм, имаш голяма част от компонентите вероятно?
Аз съм около твоя ръст и доста време карах Онтарио 20" с 80 мм. лапа и някакво кормило с малко издигане. Все си мислех, че ми е дълга тая рамка (за информация ЕТТ е 625 мм., което е много дори за 22 инчовите рамки на други производители). Наскоро най-накрая се наканих да я сменя, взех си RAM XC1 18.5" да пробвам нещо по-късо с идеята, че евентуално ще се наложи да си взема и малко по-дълга лапа (за информация ХС1 е с абсолютно същата геометрия като НТ3 към която си се насочил). Оказа се обаче, че не усетих някаква осезаема разлика (към по-лошо) при въртене нагоре (то верно, че съм свалил кило и нещо при смяната на рамката, но едва ли това е причината). Като тръгна надолу обаче ми е доста по-лесно да се изнеса зад седалката и като цяло ми е по-удобно. Е аз не съм много добре с техниката на каране - на някой опитен състезател примерно въобще няма да му пука и с геометрията на старата ми рамка надолу. ЕТТ на 20.5" НТ3 като гледам е 605 мм., така че е твърде възможно да ти е удобна, но виж на някое сглобено колело как е просвета между горната тръба и чатала ти.
Както биха казали по-разбиращите има и разни други цифри освен ЕТТ ама кой да ти ги даде.

P.S. Сега ми стана интересно дали са направили някаква промяна в геометрията на ZX4 спрямо Ontario, ама що ли се хабя да ровя като знам, че това са Драг, пък те са над такива неща като някакви си маловажни цифри... Но щом си и толкова фена на тая рамка ще ги намериш, че ако решиш да е друга марка и местожителството (On The Road) трябва да сменяш ;)
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот darki » Вто Сеп 18, 2012 7:20 pm

milestone написа:Аз съм около твоя ръст и доста време карах Онтарио 20" с 80 мм. лапа и някакво кормило с малко издигане. Все си мислех, че ми е дълга тая рамка (за информация ЕТТ е 625 мм., което е много дори за 22 инчовите рамки на други производители)

Този размер на горната тръба коректен ли е, защото горната тръба на DRAG Ontario 18 инча е 56,00-56,50 mm. лично измерени от мен (център чело-център седалкова тръба) А вече на тази база не е трудно да се изчисли мислената дължина на хоризонталната в едни приблизителни стойности. ;-)
darki

Мнениеот milestone » Вто Сеп 18, 2012 7:41 pm

Да, коректен е. Не ми е много ясно как ще сметнеш ЕТТ при измерена действителна горна тръба при положение, че не знаеш под какъв ъгъл е спрямо хоризонтала, по-лесно ми се струва директно да измериш ЕТТ ако имаш възможност. За мен си мисля, че 18 инчовата рамка щеше да ми е по-удобна, но това както казват е въпрос на лични предпочитания, тип каране, пропорции на тялото...
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот ext3 » Чет Сеп 27, 2012 7:16 pm

Добре де момчета, според вас за човек с моя ръст (183 см.) последно какъв трябва да е размера на рамката, като се има предвид, че ще се кара крос кънтри? :)
+359.884850383
Аватар
ext3

Мнениеот irgnet » Чет Сеп 27, 2012 8:15 pm

18-20 инча, но зависи и от дължината на горната тръба, то при всяка рамка си е различно.
Аз в момента карам 22 инча рамка с ЕТТ 614мм и я чувствам дълга рамката, 20 инчовата рамка мисля че ще ми е идеална.
Висок съм 187.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот ext3 » Чет Сеп 27, 2012 10:17 pm

irgnet написа:18-20 инча, но зависи и от дължината на горната тръба, то при всяка рамка си е различно.
Аз в момента карам 22 инча рамка с ЕТТ 614мм и я чувствам дълга рамката, 20 инчовата рамка мисля че ще ми е идеална.
Висок съм 187.

То все пак зависи и от дължината на лапата малко или много, а и пропорциите на тялото играят роля в случая с размера на рамката.
+359.884850383
Аватар
ext3

Мнениеот darki » Чет Сеп 27, 2012 11:41 pm

Този калкулатор може да бъде доста полезен.

http://www.competitivecyclist.com/za/CC ... ATOR_INTRO
darki

Мнениеот ext3 » Пет Сеп 28, 2012 1:42 am

Калкулатора наистина е много полезен, аз бях намерил един подобен в български сайт, но изобщо не беше подробен като този. Благодаря darki! Започвам да си мисля, че ще ми трябва поръчков фреймсет, като гледам какви изчисления ми направи калкулатора :)
+359.884850383
Аватар
ext3

Мнениеот darki » Пет Сеп 28, 2012 9:48 am

@ext3, преди време в руски форум, съфорумец написа "Като гледам препоръките на калкулатора май такава рамка няма на намеря на пазара" ;-)
Полезното на този калкулатор, е че дава насоки. Лично при мен водещият фактор е дължината на горната тръбата. По-високата рамката в даден диапазон (10-20 mm) за мен не е фатална, но вече по-късата горна тръба си е вече проблем. Вярно може да се коригира с по-дълга лапа, но на мен този вариант не ми харесва като контрол и удобство.
darki

Мнениеот ext3 » Пет Сеп 28, 2012 12:44 pm

darki написа:@ext3, преди време в руски форум, съфорумец написа "Като гледам препоръките на калкулатора май такава рамка няма на намеря на пазара" ;-)
Полезното на този калкулатор, е че дава насоки. Лично при мен водещият фактор е дължината на горната тръбата. По-високата рамката в даден диапазон (10-20 mm) за мен не е фатална, но вече по-късата горна тръба си е вече проблем. Вярно може да се коригира с по-дълга лапа, но на мен този вариант не ми харесва като контрол и удобство.

Много е бил прав колегата от руския форум, аз стигнах почти до същото заключение. А за дължината на лапата съм абсолютно съгласен с теб, че може да се навакса с по-дълга лапа, но за сметка на това при дългата лапа контрола в завоите пада драстично и управлението става някакси по-некомфортно. Като цяло мисля да заложа на рама с големина 19" или 20", дори съм по-склонен да се съглася със 19".
+359.884850383
Аватар
ext3

Назад към Продукти за крос-кънтри