Пукане при чашките

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пукане при чашките

Мнениеот microlab » Нед Сеп 23, 2012 7:20 pm

Здравейте :wavey: , абе нещо от много време се каня да пусна тема... има и други, но никои не са свястни, имам пукане при спиране, качване примерно на голям камък и при скачане... и просто не знам как да го премахна... махнах конуса, почистих го, с друга рамка съм, не е нова но е втора ръка, а чашките които ми бяха преди са на 1 приятел... на когото не му пукат сега и направо се чудя от какво е ... от конуса на дали (почистих го преди малко, но като пуснах от високо предницата пак се чу леко пропукване), друго друго вилка.. РС Лирик.. 2009 модел не вярвам да е от това.. но я кажете вашето мнение, може да иска смяна на семеринги, или прахоловители нооо не знам просто.... ако някой може да ми помогне, или е имал същия проблем и се е справил с него мооооля да каже :praying: :praying: :praying:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Re: Пукане при чашките

Мнениеот Schizophrenia » Сря Сеп 26, 2012 12:39 pm

Ами да ги затегнеш освен?!?
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот microlab » Сря Сеп 26, 2012 4:06 pm

Човек, затягал съм 1001 пъти, не става... някои казват набити са на сухо, тоест трябва да се избият и набият с грес, направих го продължиха да пукат.....
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Мнениеот microlab » Пет Сеп 28, 2012 9:04 pm

Вилката ми дойде от профилактика, не е от вилката, сега остава спирачка, но не знам там от какво може да е... може от главината.. но ми се чува, че е от челото някъде....
:dontknow:
Аватар
microlab

Мнениеот spirov92 » Пет Сеп 28, 2012 9:27 pm

И аз имам такова пукане/цъкане в предницата. Смених чашките, оглеждах рамката за пукнатини... В крайна сметка се оказа, че е от сглобката между стержена и короната на вилката (Marzocchi AM SL1). Според Любо от Веломания това не е проблем, само е малко дразнещо. Впрочем, не съм сигурен дали е намаляло напоследък, или просто съм му свикнал.
Ето няколко идеи:
- Можеш да провериш дали е от въпросната сглобка, като закрепиш стержена стабилно някъде и напъваш ботушите.
- Ако се появява без да натискаш спирачката, вероятно не е от нея.
- За главината-може да пробваш с чуждо предно колело, или просто да обърнеш велосипеда "по гръб" и да напъваш оста напред/назад спрямо средното.
Дано съм помогнал :beer:
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот microlab » Пет Сеп 28, 2012 10:02 pm

Да, същия проблем, при теб оправи ли се? при мен не :D...но попринцип това не е никакъв проблем освен дразненето... избих и набих конуса с грес смазах всеки 1 болт свързан с предницата и е ся я удрях в земята и чат пат се чуваше пукането... просо не знам, не че имам някакъв неизбежен проблем , просто си е по-добре да не пука...нали, разбираш ме, вилката ми е РС лирик 2009 модел, според мен е от сглобката !!! както ти каза... и ако сменя вилката(което няма да направя, моята си е перфеееектна за скоци/фр/диейч...).... може и да спре, но не искам ако може да се премахне по-друг начин, но да не се продава нещо ... ще го оправя ако не да си пука иич ни ми пука...:D
Аватар
microlab

Назад към Веломеханик