от yavka » Пет Ное 09, 2012 5:19 pm
Дори и да се е събрал фен клуба на Срам ти пак си говориш някви неща наизуст. Карам трета година поред Elixir R, който по едно време започна да не спира и се притесних, че са се появили проблемите както при старите джусита, но се оказа просто, че съм си взел кофти накладки Superstars. Тогава си помислих, защо да не ги обезвъздуша и когато тръгнах да правя тази процедура (спирачките 2 сезона и половина не са отваряни) от тях не излезна никакъв въздух, дори течността беше учудващо свежа. Това е 2-ри комплект Elixir R, който карам и нямам абсолютно никакви проблеми. Аз лично я предпочитам дори пред Formula The One, защото ми е по-удобно лостчето и мога по-спокойно да контролирам скоростта си (не казвам, че The One e слаба или Elixir силна спирачка, просто не са ми удобни за спиране лостчетата на Formula).
Не казвам нищо против Zee, които ти оценяваш положително, защото не съм ги карал. Но ме накара да напиша това, защото силно преувеличаваш лошите си думи спрямо Elixir.
Например мога да ги сравня със старите Saint-ове, които имат една идея по-голяма спирачна сила, но мен специално ме губят от гледна точка на модулация, защото са прекалено хапливи, докато Elixir не захапват толкова рязко (освен ако не стисна лостчето прекалено рязко).
П.П. Да отбележа, че карам със синтеровани накладки на Alligator, които специално за мен са по-добри от оригиналните, както и от Superstars (тях вече на никого не ги препоръчвам)