Домашно озвучение +37" LED ТV, помощ при избор.

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Домашно озвучение +37" LED ТV, помощ при избор.

Мнениеот papi007 » Пон Дек 24, 2012 2:21 pm

Здравейте и весели празници на всички!=)

Тъй като в съвсем близко бъдеще ме очаква закупуване на музика и телевизор за хола ни, искам да се допитам за малко помощ, тъй като се оказа тегловно да избирам!

Телевизорът - трябва да е 37", защото това е размера който може да се събере на определеното място. По голям телевизор има опасност от бутане, а за по-малък не мисля че има смисъл. Разстоянието на гледане ще е 3 Метра.
Единствената екстра която не ме грабва като цяло е да е 3Д, оттам нататък DLNA,USB, Aux output (Вече взехме един телевизор без такова нещо и за това казвам че е задължително! ), DVB-C/T , всички екстри . Не робувам на марки, и тук се надявам някой да спомене ако има някоя марка от която да седя далеч. Samsung, sharp, Toshiba, Phillips, LG, нещо от този калибър, Neo, telefunkel или подобни - не ме блазнят много. Та - нещо от което трябва да седя далеч, да внимавам, да имам предвид ?

Ако телевизора е лесен за избор като цяло - то озвучението вече е нещо за което ще имам нужда от помощ.
Като цяло искам или Стерео система , или стерео плюс буфер. Искам да е нещо качествено, което да може да се свърже с телевизора, плейстейшън, и ако се вземе отделен усилвател и плеър. Един казва стерео мониторни колони като например тези , Друг ме съветва да намеря някой който може да ми сглоби лампов усилвател, и да взема отделно колони. Въобще много идеи, но не знам кое е най-доброто и за хол, в който ще се слуша музика и ще се гледат филми . Тук всеки съвет ще ми е ценен, дори и да е да ме насочите някъде, където ще ми помогнат , а не "вземи си това щото е мноо пари и ш'ти върши раута" .

Максималния бюджет ми е около 2500-3000, като колкото по-малко , толкова по-добре (:

Благодаря ви предварително, ако помогнете достатъчно в последствие може да ви поканя на греяно вино и да гледаме байк филми през зимата :lol:

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Рейтинг: 2000

Re: Домашно озвучение +37" LED ТV, помощ при избор.

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Дек 24, 2012 2:36 pm

В момента най-доброто за парите са LG/Samsung ;)
За около 1000-ка може да налазиш 37" с всички екстри.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Дек 24, 2012 2:37 pm

Знаеш, всеки си хвали своето или това до което се е докосвал.
Аз ползвам вкъщи ресивър Sony(600лв) в комбинация с две предни колони Eltax Monitor VII (600лв) + субуфер Eltax Atomic A8 (300лв). Имам реална мощност около 300вата, което е достатъчно на филм като се разбие самолет да чувам как резонира гипсокартона. Определям ги като среден клас, изключително подходящи за акустична, класическа или рок музика, както и мек и плътен звук при гледане на филми.
Ако искаш нещо по-добро - NAD + Klipsh
Имах възможността често да слушам музика и гледам филми в мой приятел. Той ползва ресивър NAD + фронтални колони Klipsch Reference RF-82 II. Ако мога да направя аналог с велосипедите - това е XT-то на музиката, изключително надежно, за ценители но на добра цена, без екстремуми по 10-20 000лв.
Успех!
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот GF » Вто Дек 25, 2012 1:01 pm

Има едно старо правило при избора на телевизор и то е, че името му трябва да започва със S. Съветвам те да го спазиш. ;)
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот Daniel Panev » Сря Дек 26, 2012 3:59 pm

Значи моето скромно мнение, без да претендирам, че разбирам от тия неща. Но пък малко логика...
1. За телевизора - не знам/не претендирам. Тука хората ти казаха, че за около 1000 лв ще вземеш каквото ти трябва - вярвам им.
2. За "музиката" - е те тука нещата са много... специфични, един вид. За съжаление ситуацията е малко като със седалките - те се избират с гъз, а "музиката" - със стая/мебели и уши.
- Това, че си чул нещо как свири някъде не е гаранция, че същото нещо ще свири така и у вас - ако можеш - пробвай!
- Мониторите са нож с 2 остриета - те са направени да свирят вярно, което не е същото като да свирят хубаво!!!
- качеството на една система се определя от качеството на най-некачествения ѝ компонент - ако "системата" ти ще е mp3 -> вградена звукова карта в лаптоп за 5$ -> custom лампов усилвател -> мониторни колони - еми ще свири като звукова карта на лаптоп за $5, или в по-лошия случай - като mp3!
- кабелите също са от голямо значение - моите DAC -> усилвател -> колони излязоха към 300 лв...
- обърни внимание на sweet spot-а на колоните - на моите (а и на повечето монитори) е ДОСТА малък!
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот darki » Вто Яну 01, 2013 12:38 pm

papi007, аз лично ти препоръчвам да бягаш далеч от разните многоканални решения на Creative, Logitech, Jamo и Yamaha и
Акустиката на помещението е решаващият фактор, ако имаш вече сложен гипсокартон с кухини акустиката ще е зле ;-)

Ако търсиш многоканален звук хубаво е да знаеш, че за него ти трябват еднакво "свирещи" моноблокове, с еднакво "свирещи" колонки. А това дело е трудно и изискващо доста средства и опит в слушането.

Аз лично ти препоръчвам класиката в жанра - хубав усилвател, а не ресивър и стандартните 2.0 колони. Двулентови, с отворен обем и преден фазоинвертор, за да нямаш проблем с близкостояща стена в случай, че фазоинвертор е заден. Добре "свирещите" колони с подходящият усилвател нямат проблем с 3D-то на звука, а именно той се търси в многоканалния звук, естествено ако sound-a, който слушаш е записан както трябва.
Като пример за много добре "свирещи" колони много да ти дам тези bookshelf-чета:
http://www.bowers-wilkins.eu/Speakers/H ... s/685.html
Имат много добри характеристики и "свирят" неутрално, а точно това се търси в добрите колони. Лично аз съм ги слушал на аудио ескпо и не спестиха пропуските на усилвателите. Много добре се представиха с Krell KSA 100 и с три страшно добре направени DIY усилвателя. Надсвириха прехвалени Focal-и.
По отношение на монитори, ако става дума за студийни монитори не ти препоръчвам да се занимаваш с тях, защото те са конструирани с цел да бъдат максимално линейни при определени нива на усилване, да бъдат слушани на малко разстояние и да няма препятствия по пътя на звука. Добре „свирещите” монитори са преди всичко са изключение от правилото, отколкото правило. Няма проблем да постна снимки от студиa, в които студийните монитори са гигантски три лентови onken-и
По отношение на усилвателите вече трудно мога да ти помогна откакто чух страхотно направени DIY транзисторни усилватели. Просто тези на пазара поне при дадени ценови нива не са ми интересни и определено не си заслужават парите. Мога да те насоча като търсиш усилвател да го огледаш да с отделно захранване на двете рамена и много добра филтрация на захранването. Като клас един AB усилвател би ти свършил прекрасна работа. Ако ти пуснат мухата за клас А, хубаво е да знаеш, че за него ще ти трябват колони с голяма чувствителност поне SPL 92-95 dB. Ламповите усилватели са друга бира и изискват друг подход при избора на колони. А ако говорим за лампи „свиреши” в клас А то там проблемите са, че трудно се мачват крайните лампи с цел хармоничен баланс на моноблоковете, а и самите лампи малко се разминават с неутралното усилване. ;-) Но точно това се харесва на една категория слушатели ;-)
darki

Рейтинг: 1555

Назад към Други