как да си разглобя zoom-a

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

как да си разглобя zoom-a

Мнениеот slavianko » Вто Дек 25, 2012 3:51 pm

Първо честита коледа на всички.
Сега по темата. Ето какъв байк си сглобих последните месеци.

Изображение

Имам още работа по байка но на първо време може и така да се кара. Първоначално ще заменя предната шина с един бял мач като задният и в по дългосрочен план ще търся и по нормална вилка. За сега с тая. Въпроса ми е най вече отностно вилката zoom 650 Имам едни идеи отностно тази вилка и искам сега да се захвана с нея. Искам да и сложа едно окачване вътре в стержина но това ще го обсъдя като сглобя всичко. Питането ми е следното. Как по дяволите да разделя десният ботуш от стержина ? Пробвам да развия болтчето което е от долната страна на десният ботуш и което навярно държи шиша който крепи двете части една за друга да не се разделят /стержина и ботуша/. Болтчето се върти безконечно а проблема е че няма как да държа контра от другият край защото нито виждам вътре нито знам как. Моля някой който е наясно да ми обясни как да разглобя вилката.
Аватар
slavianko

Рейтинг: 1234

Re: как да си разглобя zoom-a

Мнениеот Ozzie » Вто Дек 25, 2012 3:57 pm

Вътре има болт, чиято глава е за шестогран 5 или 6 мм.
Трябва ти удължител за да можеш да стигнеш до него и да държиш контра. Успех.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: как да си разглобя zoom-a

Мнениеот slavianko » Вто Дек 25, 2012 4:06 pm

Ozzie написа:Вътре има болт, чиято глава е за шестогран 5 или 6 мм.
Трябва ти удължител за да можеш да стигнеш до него и да държиш контра. Успех.
Имам удължители каквато дължина си искам, понеже се занимавам с автомобили. кофтито е, че нищо не можах да видя вътре а не видях да има шестогран. Но ще пробвам така и се надявам предният собственик да не е сътворил някоя простотия понеже си личи, че е отваряна и преди мен
По натам като сътворя това което съм намислил ще споделя защото ще е интересно
Аватар
slavianko

Рейтинг: 1234

Назад към Веломеханик