Форумни разказвачи

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Форумни разказвачи

Мнениеот Admin » Вто Дек 25, 2012 9:27 pm

Тези дни най-сетне ми остана време да реализирам една отколешна идея на Sergeh - дано той да не ми се сърди много, че толкова дълго не успях да намеря време за нея. Вярвам, че за всички почитатели на страхотните истории, които някои наши съфорумци публикуват, това ще е добре дошло:
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/travel/1993-travel069-forum-storytellers

Както виждате, става дума са списък с повечето от най-хубавите истории, които са били сътворени през последните няколко години тук. Целта е да могат да бъдат намирани по-лесно, защото някои от тях в момента са чак на 20-та страница от Общ форум и ако човек не ги е чел преди време, почти няма начин да ги намери (освен случайно). А както беше казал Сергей още тогава, грехота е да се изгубят подобни творби.

Написал съм го и във въведението към списъка, но да го кажа и тук - с някои от авторите съм говорил още преди време и знам, че нямат против подобно систематизиране (включително и занапред). Надявам се, че и останалите, с които не съм говорил изрично, ще се радват, ако историите им донесат удоволствие на повече хора. Ако все пак някой не иска произведенията му да бъдат в този списък, моля да ми сигнализира тук (с ЛС) или на мейл: [email protected]. Същото се отнася и за хората, които се сещат за някой разказ, който евентуално съм пропуснал да добавя - опитах се да намеря всички, за които се сещам, но може и да съм пропуснал някой.

Надявам се, че форумните разказвачи и занапред ще продължават да ни радват с творенията си. :beer:

Весела Коледа и приятно четене! :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Форумни разказвачи

Мнениеот xcII » Вто Дек 25, 2012 9:35 pm

Разгеле и Евала !!!

Да съхраним Преживяванията! Нека освен текст, хубаво би било, авторите в тази Важна Тема, да добавят и снимки, те са като подправките в манжата :) Айде да се пълни тази тема, аман от технически теми :D
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот mover » Вто Дек 25, 2012 10:44 pm

Честита Коледа на всички съфорумци!

Любо, много добре си направил!Благодаря за труда ти да събереш на едно място авторите и да направиш тази виртуална мтб-антология.
Би ли приел моето различно мнение за част от линковете. Някопко от разказите са толкова слаби, че не биха стигнали и за тройка на петокласник. Моля да ги ревизираш и да оставиш само стойностните работи. Ако няма как да се определи едно приемливо литературно ниво, нека поне минималната летва да бъде сложена на нивото на елементарната българска граматика. Иначе е нелепо в един списък да стоят бездарните и толкова безинтересни напъни (някои "любими разкази" нямат дори един-единствен коментар), редом до истинските бисери на taurus13, zappa, sailman ...

Като допълнение към списъка бих предложил един линк към разказ на vlassadar viewtopic.php?f=9&t=77635
Привет от Пловдив!

(това мнение първо го публикувах като коментар в сайта, но мисля, че мястото му е тук, ако има дискусия за качеството на разказите)
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот xcII » Вто Дек 25, 2012 11:11 pm

@mover

няма как некой да бъде в ролята на лит. Даскалката с Големите Бомби (и малко въображение), а иНЕ е необходимо.. Форумът отсява с броя коментари/прочети.. :8D:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Admin » Чет Дек 27, 2012 11:20 am

Златко, за мен е ясно, че нямам как всички разкази да се харесват еднакво на всеки, но честно казано не ми се иска да влизам в ролята на съдник кое е добро, и кое не. Вярно, лесно мога да си измия ръцете с изрази като "редакционна политика" и да оставя само моя избор за най-добри истории, но вярвам, че аудиторията и сама може да отсее какво ѝ харесва повече, какво не. В крайна сметка, един дълъг разказ ако не те е грабнал в първите редове, никой не те кара да го дочиташ, нали така? А пък за някой друг той може също да е интересен.
Въпросът с правописа също е доста деликатен. Аз мога да открия подобни грешки при всеки един от разказвачите, включително и в моите собствени статии. :D Вярно, при някои са повече, отколкото при други, но при публикуване във форума е така - хората пишат по-бързо, допускат грешки. Когато публикувам чужди текстове в сайта, аз влизам в ролята на коректор и оправям грешките, които видя, но във форума няма как да го правя. А и най-сетне, има случаи на хубави и интересни пътеписи, написани с доста грешки - вярно, получава се противоречие, доколкото човек очаква подобни творби да са написани и максимално грамотно, ама в случая ми се струва, че за повечето читатели ще е важна емоцията, а не пунктуацията. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Анелия » Вто Юни 23, 2015 8:58 pm

Добавям се и аз тук със скромен пътепис :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот emoonthemove » Сря Юни 24, 2015 2:53 pm

Браво, Анелия! Поздравявам те за поредната победа!
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Назад към Общ форум