gosh6o написа:Това ли се върти?
bocky написа:Т.е. резбата не е на самата рамка а на нещо като втулка, правилно ли разбирам?
bocky написа:Ами на мен идеята ми беше да сложиш малко отстрани(от външната страна), колкото да се закрепи временно докато завиеш болта както трябва. До колкото разбирам няма луфт и едва ли ще се усеща клатене когато е сложена стойката. После при евентуално сваляне - същата прожедура.
Само да уточня, ако е секундно лепило и втулката е направена по декоративен начин (както на снимката, която е показал колегата) и е от пластмаса ще остане следа от лепилото.
MacLeod написа:Рамката е on one scandal, поръчана е от Англия.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?
uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне
bobi108 написа:Болта стои завит и блокиран отгоре, а гайката със шайбата под нея се стяга с гаечно ключе, като по този начин отново се занитва втулката към тръбата на рамката! Не съм пробвал този , пък и всеки друг начин,но ми се струва,че е най-щадящ рамката и с ефект възможно най близък до оригинала!
bocky написа:Ами на мен идеята ми беше да сложиш малко отстрани(от външната страна), колкото да се закрепи временно докато завиеш болта както трябва. До колкото разбирам няма луфт и едва ли ще се усеща клатене когато е сложена стойката. После при евентуално сваляне - същата прожедура.
Само да уточня, ако е секундно лепило и втулката е направена по декоративен начин (както на снимката, която е показал колегата) и е от пластмаса ще остане следа от лепилото.
Plamen_EM написа:Както и да подходиш, преди стойката трябва да прокараш внимателно резбите с метчик и масло. Целта е да изчистиш боята от резбата.
zpaz написа:В твоят случай не е премачкана нит-гайката достатъчно. На нашият плевматичен пистолет се нагласява хода на шпилката , която издърпва резбата на нит-гайката според нейната големина-М5 -3мм, М6- 4мм, М8- 5мм и т.н.В твоят случай М5 гайката е дръпната 1-2мм и не е смачкала достатъчно здраво и просто се върти в отвора на рамката.Решениети е ,или като в третото клипчи или да подпъхнеш отверка между рамката и гайката ,за да я спънеш, докато завиеш болта.Успех
Тъкмо реших, че съм открил топлата вода, идвам да си постна снимките и... се оказва, че не само че нищо не съм открил, ами и съм чел през редовете преди времеbobi108 написа:Завиваш болт с подходяща дължина във втулката, като предварително си навил допълнителна гайка и под нея подходяща шаиба.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта