Относно Кучегоните

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот PtD » Вто Авг 02, 2005 2:16 pm

Само да ви разсея заблудата, че може да избягате от куче на собствен ход. Невъзможно е, дори и да сте бързи като Ланс Армстронг (който очевидно е всъщност Легстронг ;))

Средностатистическо куче може с лекота да надбяга почти всеки велосипедист. Говорим за развиване и поддържане на скорости от 40-50км/ч.

Единствената причина да не ви догонят в 100% от случаите е че са мързеливи и пестят енергия.

Ориентирайте се към някоя от другите стратегии. Мен лично като ме залаят ми пада пердето и съм готов да ги удуша с голи ръце. Те явно го усещат и се разкарват.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 02, 2005 10:01 pm

http://www.canineworld.com/cynology/dogaggression.htm
Една научна статия за агресията при кучетата. Интересен и задълбочен поглед върху кучешката психология.
Аватар
jivkonik

Мнениеот Disclaimer » Чет Авг 18, 2005 1:15 pm

Az sum napulno suglasen s GOA.Moga da vi kaja 4e mene sa me gonila ku4eta mnogo pove4e ot koito i da e drug.Dokato bqh na rabota (kurier, raznasqm v s kolelo) i sa me gonili 3 glutnici kato v ednata ima6e 6 ku4eta,vednuj me podgoniha 3 4erni bratq pomqri koito bqha baq edri i nz kolko puti sa me gonili edini4ni broiki.mn e nepriqtno.ne vinagi uspqva6 da izbqga6 taka 4e ponqkoga si spiram baika i razdavam ritnici i mislq 4e taka e nai-pravilno
"Imagination is more important than knowledge."
Disclaimer

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Авг 18, 2005 5:38 pm

[quote="Disclaimer"]
Moga da vi kaja 4e mene sa me gonila ku4eta mnogo pove4e [b]ot koito i da e drug.[/b]
[/quote]

Ама верно ли? :bigeyes:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот vpravov » Пет Авг 19, 2005 3:19 am

Един полуидиот(казвам го с добри чуства) по-известен като "Батката"(не в този форум) беше направил следното нещо - с ластици се прикрепят няколко пиратки към лапата и се залепва драскало на кормилото.Като го подгонят псетата в паническото си бягство запалва пиратка и я хвърля след себе си......твърдеше че работи.
:D
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Disclaimer » Съб Сеп 03, 2005 9:26 pm

bikerider samata istina ti kazvam:eek2:
Disclaimer

Мнениеот Metal_Psycho » Съб Сеп 03, 2005 9:46 pm

[quote="Disclaimer"]

bikerider samata istina ti kazvam:eek2:
[/quote]

Уоу,еми съдейки по аватара ти(и по шлйокавицата) теб не те гонят псетата защото ти си "down with teh dogs meeeeen":bigeyes::banana:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Disclaimer » Съб Сеп 03, 2005 11:45 pm

hahahaha.emi gonqt si me
Disclaimer

Мнениеот thebiker » Сря Окт 12, 2005 2:13 pm

Ето го моето мнние по темата макар и с голямо закъснение:

Обичам питомните домашни любимци - и кучетата са тук.

Какво е едно домашно куче:
1. Храни се от най много 5-6 членове на едно семейство - или поне е така предимно,
2. Научено е или дресирано да прави най различни неща за да забавлява хората или най малкото да си ходи по нужда кадето трябва - а не на пътя/тротоара/алеята за пешеходци и вело...
3. Хранено/обличано/научено на любов и доброжелателност към хората и също да пази имота им(този на семейството) - може и само от едно от тези не всички.
4. От 1. до 3. предполагам че няма хора които да искат да убият такова куче - затова много хора ги харесват и най малкото не ги нападат/или биват нападани от кучетата поради причините изброени за уличните кучета.

Какво е улично куче - помияр?
А. Не се храни нито редовно нито от едни и същи хора - поради което очаква да го хранят всички
Б. Не е научено да прави нищо не само за това каде да си свърши физ. нуждите
Б. Не е добронамерено нито дружелюбно в следсвие на други фактори като : глад, студ, лошо отношение към него и други.

Как едно домашно куче се превръща в помияр:
Първо БИВА ИЗОСТАВЕНО ОТ СТОПАНИНА СИ - нещо което никога няма да направи едно добре обучено и добре отглеждано домашно куче към стопанина си - а те кучетата не разсъждават като нас хората и не са водени от хуманистични подбуди - и затова освирепяват към хората които са ги зарязали - е това е под едно "ако" разбира се.
След като кучето е изоставено то привиква да се храни и да живее като помияр - което пък води до неговата промяна в помияр.
След като мине едно поколение а на помиярите това обикновенно е до 5-6 години защото умират от болести или прегазване от кола - тези кучета немогат да станат домашни защото породата им се изменя заради безразборния им начин на размножаване.
Предполагам знаещите отностно кучетата имат представа защо има забранени породи кучета - незнам дали не бяха бул-териерите едни от тях.
Отностно скоростта на помиярите:
Г. НЕ не могат да тичат бързо като например 30км/ч и да поддържат тази скорост - защото са гладни и изнемощяли и са смесена порода която няма и малко гени на английската хрътка - която можела дори да тича продължително с 50км/ч или там някъде - извинявам се за неточни числа ако има такива.
Д. Никой никога не може да определи дали помияра ще го гони само за да го гани и да си играе - или за да го захапе но ето малко опитни данни:
Е. Кучето (или помияра) лаят когато си в /на /в близост до тяхната територия - за домашните определено това е двора или апартамента.
Ж. Когато лаят помиярите го правят от страх към непознатия - и той може да ги дразни с велосипеда....
З. Домашните кучета обикновенно лаят и затова са поощрявани от стопаните им - защото ние българите мислим че едно куче е по добра паник алармена система ????? - което е глупост разбира се - един спрей анти-дог и решен е проблема - друго е ако кучето е дресирано да напада и захапва нарушителя - както правят граничарските/ полицайските/ и обучените за целта кучета.
И. Каквото и да правиш трябва да не си сменяш решението на 180 градуса - ако ще му бягаш - само бягаш , ако ще се отбраняваш/ или нападаш само това правиш а не да метнеш камък да го подразниш и да те нападне в гръб - както не жеднъж се е случвало - не само на мен.
Й. Почти всеки помияр се плаши от камъни и дори навездането за да вземеш камък и да го заметнеш дори и да нямаш камък в ръката го плаши и мозе да ти помогне.
К. Твърдо съм против да се дава на помияр каквато и да е храна -
1-во това води до привикване на помияра към това хранене и води до раздразнение на помияра когато минеш покрай него и не му дадеш храна - без значение дали някога си му давал - помиярите не са толкова добри в помненето на това кой го храни - кучетата не са много добре с паметта по принцип.
2-ро Нападението над помияр който :
Тича към теб,
Лае и тича към теб,
Лае или ръмжи към теб - и за домашните лошо възпитани важи това,
Опитва се да те захапе - тези кучета и помияри трябва да бъдат или дресирани или убивани - както е по принцип в всички цивилизовани страни.
- т.е. нападението срещу такъв помияр е самозащита и защита на хората и децата които не могат или се страхуват да употребят сила срещу такива опасни животни.
Градовете по принцип са за хората а не за животните и развъждането на животни - като кучета , котки , коне и други незатворени в клетки и аквариуми - за потенциална опасност за хората и обществото.
Помислете най следното:
Всички знаете как живеят едни помияри - често гладуване особено зимата когато е и студено и трябва да се крият някъде на топло или поне на завет - с други думи кучешки живот.
Въпросът е :
Добро ли е отношението на хората които ги хранят тези бездомни животни - след като те поддържат кучешкият им живот ?
Аз лично не бих оставил в подобно положение лубимото ми куче по скоро бих го убил - защо трябва да страда до края на живота си????
С други думи милосърдие ли е да се изостави кучето на улицата???
Не бих изкал да има отговори на моят пост - защото ще бъдат обидни.

Ето средствата с които можем да се защитим от помиярите и лошите домашни кучета:
1. Спей лутив или ако някой намери ил изнае каде има да информира за спрей анти-дог.
2. поради липса на спрей може да се ползват изброените методи с водата ритниците и тоягите и каквото имате под ръка
3. В краен случай бягство - разбира се става дума за случая когато не сте в дворана стопанина - тогава бягайте първо и последно ;-)

Системното ритане замеряне с камъни и каквото и да правите срещу помиярите води до техното дресиране до толкова че да не ви нападат - както и да е имайте едно наум пробвайте да покарате в Младост 1 за да придобиете представа. - там сме ги дресирали почти на 100%
thebiker

Мнениеот thebiker » Сря Окт 12, 2005 2:24 pm

Помиярите са опасни и за домашните кучета особено необучените добре - като оплождане от или на помияри - и се получава лоша порода - която освен генетично предразположение към болести има и злоба генетично предадена и не контрлирана в помиярите.
Болестите са опасни и за хората и за домашните кучета затова помиярите са много по вредни за любителите на кучетата от колкото за тези които ги мразят.
thebiker

Мнениеот PtD » Сря Окт 12, 2005 3:47 pm

[quote="thebiker"]

Помиярите са опасни и за домашните кучета особено необучените добре - като оплождане от или на помияри - и се получава лоша порода - която освен генетично предразположение към болести има и злоба генетично предадена и не контрлирана в помиярите.
[/quote]

:laugh::laugh::laugh:

Сериозно ли мислиш, че породистите кучета имат по-добър генетичен материал от помиярите? :crazy:
Аватар
PtD

Мнениеот Morpher » Сря Окт 12, 2005 7:20 pm

[quote="PtD"]

[quote="thebiker"]

[/quote]

:laugh::laugh::laugh:

Сериозно ли мислиш, че породистите кучета имат по-добър генетичен материал от помиярите? :crazy:
[/quote]

Може и да нямат по-добър ген.код, ама е по-добре да имаш породист пес, отколкото пумияр с глава като на Английски дог, тяло на Дакел и крака на Чихуахуа:^:
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот PtD » Сря Окт 12, 2005 10:38 pm

[quote="Morpher"]
[quote]Сериозно ли мислиш, че породистите кучета имат по-добър генетичен материал от помиярите? :crazy:
[/quote]

Може и да нямат по-добър ген.код, ама е по-добре да имаш породист пес, отколкото пумияр с глава като на Английски дог, тяло на Дакел и крака на Чихуахуа:^:
[/quote]

Верно ли бе? А имаш ли пари за сметката при ветеринаря? :emlaugh:

За домашно: да се намери в gooooogle значението на думата inbreeding и отношението й към породистите кучета.
Аватар
PtD

Мнениеот velco » Сря Окт 12, 2005 11:40 pm

[quote="PtD"]
За домашно: да се намери в gooooogle значението на думата inbreeding и отношението й към породистите кучета.
[/quote]

:offtopic:
Защо ли като чуя "inbreeding" и се сещам за Micro$oft ... :dunno::evil:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Окт 12, 2005 11:55 pm

[quote="velco"]

[quote="PtD"]
[/quote]

:offtopic:
Защо ли като чуя "inbreeding" и се сещам за Micro$oft ... :dunno::evil:
[/quote]

:lol2::rofl::rofl::rofl::roll2::roll2::roll2:
:thumb:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот bikerider » Чет Окт 13, 2005 12:06 am

Що, Микрософт да не би да правят вече и кучегон? :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот skiman » Чет Окт 13, 2005 9:38 am

[quote="bikerider"]

Що, Микрософт да не би да правят вече и кучегон? :dunno:
[/quote]

Може би ще им показва сини екрани, а ние както знаем кучетата се плашат от синия цвят:D
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Brave » Чет Окт 13, 2005 11:10 am

[quote="thebiker"]

Аз лично не бих оставил в подобно положение лубимото ми куче по скоро бих го убил - защо трябва да страда до края на живота си????
[/quote]

Трябва да помислим сериозно върху евтаназията на около 1 млн. български пенсионери, почти цялата ромска общност, както и да внесем петиция в ООН, да се унищожи населението на Африка, Азия и латинска Америка за да не се мъчи. Ти сериозно ли ги мислиш тея неща?:crazy:

Колкото до породите - приложи си мнението върху хората и ще получиш речите на Хитлер. Само дето генетиката казва обратното на твоите знания, но какво пък. Моето куче, доживя 18 г. възраст, беше радомирска улична превъзходна, която баща ми ми донесе, защото му мрънках, че искам куче(заради една детска книжка, бях все пак на 5г.). Е, по-умно и издържливо животно не съм виждал, пък май няма и да видя - сегашните ми три немски овчарки (две от които с доказана порода), са тъпи, бавни и несръчни, докато онова, без майтап, е затруднявала в гоненица и руска хрътка в парка.

Колкто до бездомните кучета - ами и мен ме гонят, даже са ме хапали леко. И нямам желание, детето ми да си играе с изпражненията им, но всеки що-годе разумен индивид, знае, че боят озлобява а не усмирява, а убиването не води до никъде, защото кучетата се размножават според наличието на храна и след 1 година, броят ще е същия. Кастрацията на женските и тежки глоби за всеки стопанин, който си изоставя кучето е решението. Пък да ти кажа, не е добре да няма никакви бездомни кучета в София, защото тогава ще дойдат плъховете (защото няма да имат съперник за храната) и ще видим тогава чудо.
Brave

Мнениеот velco » Чет Окт 13, 2005 11:32 am

[quote="Brave"]
Кастрацията и тежки глоби за всеки, който си изоставя кучето е решението.
[/quote]

Ъ-ъ-ъ, кастрация за кого по-точно ? :D
[quote] Пък да ти кажа, не е добре да няма никакви бездомни кучета в София, защото тогава ще дойдат плъховете (защото няма да имат съперник за храната) и ще видим тогава чудо.
[/quote]

Ами ще видим чудо я, то и за плъховете ще се намерят природозащитници ...

Edit: малко ме съмнява тая работа с плъховете, по мои скромни впечатления от В.Търново и Бургас, нито кучета са ме гонили, нито плъхове ... А също и в NYC не съм чувал за проблеми с кучета и плъхове ... виж, алигаторите в канализацията са друга работа ... :D
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 13, 2005 11:52 am

[quote]...по мои скромни впечатления от В.Търново и Бургас, нито кучета са ме гонили, нито плъхове... [/quote]

Въпрос на обективни предпоставки... Достатъчно е например да видиш само веднъж обема и вида на отпадъка, който една средностатистическа централна софийска пицария стоварва ежедневно в контейнера, за да си зададеш въпроса как още не сме завъдили улични динозаври... :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Brave » Чет Окт 13, 2005 11:53 am

:P и аз забелязах двусмислието с кастрацията, ама какво лошо - да ги кастрират и стопаните :D
Brave

Мнениеот bikerider » Чет Окт 13, 2005 12:18 pm

Много съм съгласен с репликата за плъховете. Отново не виждам какъв е проблема с бездомните кучета. Щом ги има, значи има храна за тях. Ако нямаше храна популацията им щеше да се намали от само себе си. Така че да се "сърдим" на бездомните кучета и да ги избиваме, кастрираме и така нататък няма да помогне, щото проблема е в печалбарите и в корпоративните им силно отпадъчни технологии. Та тия кастрации и убийства само лекуват симптомите на болестта, а болестта са както каза TOYAGA "пицариите"... и всички олигофрени които правят пари без да се замислят за последствията и отпадъците.

Същото е и с кучешките лайна... били срали бездомните кучета... ами лично аз 9 от десет лайна през който мина с колелото ми са насрани на пътеката - там където само някой олигофрен може да му разреши на кучето си да се изсере. Оттам идва проблема - от хората.

Кучетата и да ги бият и да ги стрелят и да ги тровят, дори да ги избият всичките - ще дойде друг организъм, защото храната ще продължи да се лее по улиците. И честно да ви кажа, добре че са бездомните кучета да чистят след нас. Ма били хапели. Ми пазят си храната гадинките. Ама нали, хем така, хем иначе. Хем да папат боклуците, хем да не хапят като поискаме да им ги вземем..

И като ни ухапе някое куче, ние веднага си го връщаме на него и го ритаме. А кой го е примамил в този район с храна, която то пази? Кой го е изхвърлил на улицата да си търси прехраната след като го е изнежил до немай къде? Кой ще седне да каже на шефа на което и да е заведение "недей да изхвърляш хранителни отпадъци в кофата"?

Нали? Да ругаем кучетата и да ги псуваме и да ги избиваме е далеч по-лесно отколкото да се замислим. А има над какво да се замислим, щото проблема е у нас, в мисленето ни и е световен проблем, и най-важно е проблем за [b]нашето[/b] оцеляване. Нивото на CO2 в атмосферата и зеленината в Аляска го доказват.
Аватар
bikerider

Мнениеот Brave » Чет Окт 13, 2005 12:56 pm

А, колкото до изпражненията по пътеките - около много от тях има хартийки, което не говори зле за кучетата, ами за себеподобните...Ако се сещате за какво говоря.
Brave

Мнениеот thebiker » Чет Окт 13, 2005 3:15 pm

Относно думите ти за гладуващите бедни хора по света:
Те не са кучета не са обречени как едно генетично дефектно куче на болести - И не аз не смятам а знам както и много КИнолози че ви обяснят защо не трябва да се отглеждат мелезите - помиярите както им казваме.
И селекцията на коя с коя порода кучета се прави от учени - генома на кучетата е много мо малък от човешкия и думите за това че трябвало да се смесват подорите са доказано много голяма грешка - именно затова кучета мелези се убиват в Германия Великобритания и каде ли не само не и в България - и това не е по шовинистични или нацистки причини - а по генетични такива.
Именно за това има и едни такива голями цени на породистите кучета.
Какво си мислите за хората не вази за кучетата - пример:
Спей от онези 1 билион нервнопаралитичен - доказано че не действа на кучетата защото те са съвсем други животни.
thebiker

Мнениеот did » Чет Окт 13, 2005 3:21 pm

той и Хитлер трепеше евреите по генетични причини

EDIT:

thebiker, може да си 100 пъти по-добър велосипедист от повечето в тоя форум, обаче от тебе планинар няма да стане! Как въобще можеш да си помислиш, че е възможно ЧОВЕК чрез намесата си в природата и генетиката на видовете да предизвика нещо ДОБРО??? Чак се чудя как на земята все още има кучета, след като съвсем доскоро е нямало хора да им правят генна селекция, да ги възпитават, да ги водят по изложби...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот thebiker » Чет Окт 13, 2005 3:28 pm

[quote="velco"]

[quote="Brave"]
Кастрацията и тежки глоби за всеки, който си изоставя кучето е решението.
[/quote]

Ъ-ъ-ъ, кастрация за кого по-точно ? :D
[quote] Пък да ти кажа, не е добре да няма никакви бездомни кучета в София, защото тогава ще дойдат плъховете (защото няма да имат съперник за храната) и ще видим тогава чудо.
[/quote]

Ами ще видим чудо я, то и за плъховете ще се намерят природозащитници ...

Edit: малко ме съмнява тая работа с плъховете, по мои скромни впечатления от В.Търново и Бургас, нито кучета са ме гонили, нито плъхове ... А също и в NYC не съм чувал за проблеми с кучета и плъхове ... виж, алигаторите в канализацията са друга работа ... :D

[/quote]

Напълно съм съгласен проблема е най вече при хората - колко хартийки от какво ли не и полетиленови торбички от какво ли не има по улиците - а и клошарите вадят от варелите и оставят на земята какви ли не боклуци - трябва да има ред който да се следи за спазването му от полицаите които пък да се следят от нас гражданите и ако някой полицай не си върши работата заплатата му отива в човека който е сигнализирал в РПУто за престъпния полицай.
Айде да видим има ли хора дето да припечелят още някой и друг лев като следят полицаите???
Ама в бг всеки нарушава какви ли не елементарни закони - това че си изхвърлят боклука кадето не трябва е едно на ръка - ами уличните састезатели а? те като спрят на средата на кръстовището и само да светне жълто и политат да прегазят който и да е???
Ами това че полицая си седи на 5-10 метра от същото кръстовище или както е на Орлов мост на светофара и няма един глобен за спиране на пешеходната пътека???
Да не говорим че почне ли да пише акт на някой все едно няма полицай ;(((
Пък после търсим Софиянски и кой ли не да са ни виновни - няма да стане няма - с нормалните държави полицаите поличават заплати а тук си получават щатните заплати без да работият.
thebiker

Мнениеот cichlidi » Чет Окт 13, 2005 3:39 pm

и мен са ме гонили кучета.и то от двете страни на колелото просто им се развиках и те избягаха
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот thebiker » Чет Окт 13, 2005 3:42 pm

@Брейв

Явно не си разбрал:
Не съм и дума споменал за тероризиране на каквито и да е животни - и няма да го направя.
Става дума че ако:
Караш си колелото и кучето те гони и лае опитва да те захапе ..
Тогава или го гониш с камъни или само фиктивно замахваш все едно че имаш камък или риташ - както и да е след като то неколко кратно разбере че не ти е приятно то ще:
- ще спре да си мисли че може да си игране на куче и котка с теб - като те гони и лае и захапва.
- ще разбере че няма постигне нишо - нито да получи храна нито да получи некакъв кредит от страна на кучките че е било много агресивно куче - или както и да го погледнем то е на загуба от това да е гони и ... - затова става дума.
Не за това да излизаш всеки ден с една тояга и да налагаш всичко наред - разбира се че това ще озлоби каквото и да е животно.
thebiker

Мнениеот bikerider » Чет Окт 13, 2005 3:43 pm

@thebiker:
какво сега за полицаите, нали за кучета говорим???

всичко ли трябва да се оправя с полиция и режими и лагери и насилие и деспотизъм и кръв и сълзи???????

от един капан в следващия :crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Окт 13, 2005 3:44 pm

[quote="bikerider"]

@thebiker:
какво сега за полицаите, нали за кучета говорим???

всичко ли трябва да се оправя с полиция и режими и лагери и насилие и деспотизъм и кръв и сълзи???????

от един капан в следващия :crazy:
[/quote]

;) няма смисъл!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Други