При щепсела:

При плота:

Това което аз разбирам от схемата:
L1 - фаза
N - нула
PE - заземяване
Забележка: След разясняването ми на този въпрос ще последват и други, свързани с фирна за вграждане

Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
/marsa написа:teoedosi Колкото до обръщането на щепсела - при котлони или примерно отоплителни уреди с реотан няма никакво значение от коя страна е фазата. Е, аз също не бих ползвал щепсел особено при вграден плот, но не виждам принципен проблем.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
teoedosi написа:Категорично е по-добре.Освен това е по-лесно,а връзката е доста по сигурна.По железарийте продават и връзка за готварска печка/като контакт е ,но вътре има една голяма лустър- клема,под капака.За фиксирани уреди,с голяма консумация това е коректният начин.Щепселите са за малки подвижни консуматори.
успех
5roff написа:В тази твърда връзка мога ли да пусна и котлоните и след време фурната?
bdz43r написа:Защитният проводник трябва да е стегнат под планката, а не на винта. Така е ненадеждно и може да се измъкне.
5roff написа:[quote=".....Още един въпрос- от контактната кутия излизат 2 кабела- фаза и нула. Третия защитен проводник /жълтозеления/ къде трябва да вържа- към нулата или на тези твърди връзки си има място и за него?
5roff написа:ЗдравейтеЕто какво направих:
Котлоните работят. След време фурната по показания начин ли трябва да свържа, чрез премостване от лявата клема на дясната?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта