Веломагазини.Обслужване.Компетентност.Сервиз?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Веломагазини.Обслужване.Компетентност.Сервиз?

Мнениеот GOSHO » Вто Май 21, 2013 5:26 pm

На всеки един от нас,рано или късно се налага да посещаваме веломагазините,било то за ново колело,компоненти;екипировка, сервиз а много често и ей така да по зяпаме.Мисля,че би било полезно да споделим мнения и оценки за този разрастващ се и динамично развиващ се пазар.

Ето и моята история:В така наречените мои ранни велосипедни години,къде по прочел нещо,къде не, се запътих да си закупя първото си колело.Отидох в един магазин в центъра на София с надеждата да получа съвет,а после и колело от компетентните продавачи там.Е бях решил да си купя бюджетен байк в рамките на 400 лева.Без много да се замислят,продавачите,които не знам защо бяха като две капки вода,преценявайки на око ръста ми който е 184 см,ми продадоха едно 22 инчово колело.Започнах аз да го търкалям,по шосета,сокаци и черни пътища,като на равно нямах никакъв проблем.”Да ама не”,както казва Петко Бочаров,юнашко сърце не трай и по лека лека започнах да се спускам и по сложни и стръмни участъци.Тогава усетих,че рамката ми е супер спъната и не ми е удобна в спусканията.

Успоредно с опит,грешка,колянна екзема се увеличиха теоретичните ми познания в дисциплината главно благодарение на Админ,Модераторите и всички пишещи братя ,които и не бяха чак толкоз много тогава.Та разбрах,че тази рамка не е за мен :banghead: .Реших да продам колелото :idea: .За мое щастие, на помощ ми се притече съдбата под формата на мой близък приятел.Куц и неук милия, като мен ,но твърдо решен да кара колело в планината.Та,като „истински” приятел му продадох колел,вярно с известна загуба.А забравих по къс на ръст и от мен милия. Започнаха да ме разяждат терзания и угризения ама.Със времето моя приятел също повиши нивото си на вело компетентност и разбра,че байка не е за него.Е продаде го....на един по нисък и от него и то на сметка а разликата е изпихме :beer: .Та ето до какво води липсата на знания и компетентност....загуба на пари и време.....но животът е опит грешка.

Та какво мислите за веломагазините?
GOSHO

Рейтинг: 1142

Re: Веломагазини.Обслужване.Компетентност.Сервиз?

Мнениеот subritual » Вто Май 21, 2013 8:29 pm

Ама много си прав, ама много. Всеки си има професия, изкарва пари- отива да ги похарчи като човек, пък му пробутват маймунски номера....
Но така е, понякога започваш като маймуна, пък излизаш човек, понякога обратното.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ивайло » Вто Май 21, 2013 8:56 pm

GOSHO написа:Без много да се замислят,продавачите,които не знам защо бяха като две капки вода,преценявайки на око ръста ми който е 184 см,ми продадоха едно 22 инчово колело.

Най-вероятно само тази рамка са имали налична, а ти си бил подходяща "жертва" - колкото ентусиазиран, толкова и неинформиран. :)

Явно и ти си постъпил по същия начин после, но с приятел... :nono:

GOSHO написа:Реших да продам колелото :idea: .За мое щастие, на помощ ми се притече съдбата под формата на мой близък приятел.Куц и неук милия, като мен ,но твърдо решен да кара колело в планината.Та,като „истински” приятел му продадох колел,вярно с известна загуба.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот mariko » Вто Май 21, 2013 9:08 pm

Аз не разбрах автора на темата хвали ли се или се оплаква? :)
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот xcII » Вто Май 21, 2013 9:13 pm

GOSHO написа:..Та какво мислите за веломагазините?

Разбирам, че питаш за мнение за т.нар. "sales" страна на нещата или демек продавач (консултанти). Аз не съм имал подобен на твоя проблем, първо защото максимално гледам да се "самообразовам" доколкото мога от нета преди да купувам (еле пък рамки/колела), и второ, но не на второ място -> ходя в магазин, където са се доказали с течение на времето, че са там за да се върна, а не за да продадат на всяка цена..

Ако не знаеш такъв магазин, то мисля че темата където се обсъждат веломеханиците е добър ориентир, добри търговци вървят обикновено с добри механици. :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот marsa » Вто Май 21, 2013 10:02 pm

mariko написа:Аз не разбрах автора на темата хвали ли се или се оплаква? :)
Чеше си го (езика).
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот jd » Вто Май 21, 2013 10:09 pm

То си има вече тема за тия работи - viewtopic.php?f=3&t=71325
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот xcII » Вто Май 21, 2013 10:16 pm

jd написа:То си има вече тема за тия работи - viewtopic.php?f=3&t=71325

да правим разлика м/у "магазин" и "сервиз". Такава тема, още няма тук, доколкото аз знам. Корелацията м/у 2-те неща е висока, особено, когато говорим за 1 магазин/1 сервиз/ 1 собственик, но не е взаимноеднозначна.. :agree:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот GOSHO » Сря Май 22, 2013 6:28 am

xcII написа:
GOSHO написа:..Та какво мислите за веломагазините?

Разбирам, че питаш за мнение за т.нар. "sales" страна на нещата или демек продавач (консултанти). Аз не съм имал подобен на твоя проблем, първо защото максимално гледам да се "самообразовам" доколкото мога от нета преди да купувам (еле пък рамки/колела), и второ, но не на второ място -> ходя в магазин, където са се доказали с течение на времето, че са там за да се върна, а не за да продадат на всяка цена..

Ако не знаеш такъв магазин, то мисля че темата където се обсъждат веломеханиците е добър ориентир, добри търговци вървят обикновено с добри механици. :)

Съгласен съм с теб,теоретичната подготовка при такава инвестиция,особенно ако е над 1000 лева е важна ,но и "правилното" колело да се купи,разбираш дали е така след време ,като го покараш.Мисля,че мотивацията когато ,четеш тук и на живо от човек е различна....последната повече тежи
GOSHO

Мнениеот jd » Сря Май 22, 2013 7:25 am

xcII написа:да правим разлика м/у "магазин" и "сервиз".

Не че съм grammar nazi, но виж заглавието на тази тема ;)

Иначе да, прав си че магазин не е равно на сервиз (въпреки, че знаем, че в по-голямата си част двете неща се припокриват у нас)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот GOSHO » Сря Май 22, 2013 7:55 am

jd написа:
xcII написа:да правим разлика м/у "магазин" и "сервиз".

Не че съм grammar nazi, но виж заглавието на тази тема ;)

Иначе да, прав си че магазин не е равно на сервиз (въпреки, че знаем, че в по-голямата си част двете неща се припокриват у нас)

Oсновната тема е за веломагазините.Добавих и сервиз,защото повечето от тях развиват и тази дейност.
GOSHO

Назад към Общ форум