курбели+плочи SHIMANO с дерайльор+касета SRAM

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

курбели+плочи SHIMANO с дерайльор+касета SRAM

Мнениеот const » Чет Май 23, 2013 4:30 pm

Здравейте,
може и да се повтарям с върпоса си, но не успях да намеря отговоро на това, което ме интересува във форума.
Ситуацията ми е следната: До момента карам с курбели "Truvativ Hussefelt 1.1 DH" и водач "E-Thirteen LS1" и верига "PC 830", a отзад със SRAM X4 и касета с 8 запчатки/плочи отново SRAM.
Желанието ми сега е да премина на 2 венеца и гард отпред и да запазя конфигурацията отзад.
Въпроса ми е следният: дали мога да сложа курбели "Shimano SLX M665 Double Chainset" със съответен декланшор, а отзад със старите - Дали ще са съвместими?
Другите курбели, на които съм се спрял са "SRAM S1000 или X5" (аз лично не виждам каква им е разликата) с 2 плочи 26/39, но не мога да разбера, може ли да се монтира гард на тях, понеже виждам, че има модел и с 3 плочи?

Много ще се радвам, ако някой ми помогне с тези питания, също така ще се радвам и ако някой предложи друга алтернатива за два венеца с гард и ролка отдолу на веригата, общо взето карам free ride и леко DH, но искам и да въртя стабилно по баира на горе. (а за да си купя новите, ще продам или разменя старите)

Благодаря предварително :)

снимки на въпросните компоненти, понеже има доста с такива модели:

курбели SRAM X5 / S1000 - http://katalog.bikeboard.pl/katalog2013/2i99gd_grand-canyon-al-29-79_3.jpg
курбели Shimano SLX - http://goo.gl/7v0Ar
Аватар
const

Рейтинг: 1200

Re: курбели+плочи SHIMANO с дерайльор+касета SRAM

Мнениеот moridinbg » Чет Май 23, 2013 4:53 pm

Да, може да мешаш каквото си искаш в задвижването SRAM/Shimano, без дерайльор и команди. Плочи, вериги и касети са стандартни и взаимозаменими.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Re: курбели+плочи SHIMANO с дерайльор+касета SRAM

Мнениеот const » Чет Май 23, 2013 5:07 pm

moridinbg написа:Да, може да мешаш каквото си искаш в задвижването SRAM/Shimano, без дерайльор и команди. Плочи, вериги и касети са стандартни и взаимозаменими.

Благодаря за инфото, а да знаеш нещо за курбелите на SRAM, питам конкретно за тези от първата снимка, знаеш ли дали на тях може да се монтирабаш-гард?
Аватар
const

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик