от mentalhead » Чет Юни 20, 2013 9:22 am
Проблем да се монтира диск 200мм на вилката ти няма, разбира се с използването на съответния преходник. Проблемът е че вилката няма да издържи на напрежението от наличието на толкова голям диск, породено от увеличаване на спирачната сила, и по-големия лост, който по-големия диск всъщност представлява. Вилката ти, както личи и от името и, е начален клас вилка за XC, с тънки 28мм горни тръби и 9мм ос. Тя не е предвидена да работи с толкова големи спирачни дискове. Нещо повече, не е предвидена да работи дори с 180мм и нямам идея защо от РАМ са пренебрегнали предписанията на производителя, слагайки такива дискове, но това си е тяхна работа, пък и може би не е чак такъв проблем, макар че лично аз бих се замислил, ако трябва да използвам вилката с някоя прекалено мощна спирачка.
Както и да е. Проблема който си описал ме кара да си мисля, че може би не е лошо да се замислиш за подобряване на спирачната техника, защото ако караш колелото си по предназначение не би трябвало да имаш чак такива проблеми.
Комбинацията 180/160 ротор плюс въпросните спирачки би трябвало да е съвсем достатъчна за терените, по които е предназначено да се кара колелото ти.