Искам да си взема колело, което да карам из града и морската градина (във Варна). Предвид многото дупки, разбити тротоари и т.н. ми се иска да е full suspension задари по-комфортната возия, затова май се ориентирам към МТБ. Притеснява ме обаче това, че така става значително по-тежко

- Другата дилема е: V-brake или дискови спирачки? Мисля си, че често ще кривя каплите и ще имам доста ядове ако е с V-brake (не ми се ходи на майстор да ги изправя всяка седмица или месец в най-добрия случай) и май ще трябва да взема нещо с дискови спирачки (предпочитам хидравлични). Нека препатилите да си кажат мнението.
- Гуми: хем искам да върви леко, хем пък ако взема малко по-тесни шосейни гуми се притеснявам, че ще изглежда смешно и дори грозно.
- Друга голяма дилема - (и май най-важната) какъв бюджет да определя? Дали да взема нещо ново, но не много скъпо (до 600-700 лв) или е по-добре да дам повечко, но да покрива напълно всички критерии? А може би е по-добре да намеря нещо 2ра ръка, но по-качествено?
Дайте съвет какво да си взема. Дали си заслужава да инвестирам в глезотийки като full suspension, дискове и по-висок клас компоненти, при положение, че ще се кара само в града ?
Предлагайте и марки и модели, който смятате че биха били подходящи.